Allah'a açılan kapı dua nedir anlamı

Çeşm-i Giryan

Deneyimli Üye
Üye
Allah'a açılan kapı dua nedir kısaca anlamı bu yazımızda. Dua kalp ile yapılan ve kap ise duaya açılan büyük bir kapıdır. Dua Rabbimiz ile iletişim kurmak O'nunla konuşmaktır. Dua eden müminler gelecek cevabı beklerken bir ömür beklemekten usanmazlar. Müminler Rabbimizin yüceliği karşısında dua ile aczini ifade eder. Allah'tan lütuf ve yardımlar talep eder.

Minareler de Allah'a açılmış bir el gibi değil midir? Minareler de Allah'a açılan eller gibi ibadet ve dua halidne olan rüzgara hayran olmaktadır. Ağaçşar da bu dua kainatına doğru atılırlar. Bu ise coşan sevdaları nedeniyle olmaktadır. Bitkiler de duaya açılacak kapı arayışı içerisindedir ve Allah'a yalvarmaktadır. En güzel söz duadır. Duanın ham maddesi ne diye soracak olsalar herhal de "Nur, Su ve Sevda" diye cevap verilebilirdi. Her varlık dua eder, ümitsiz olanları ümitvar eder, kalpleri kurtarır. Dua en güzel ve sevili hallerden birisidir. Dostluğun, birliğin ve güneşin bir araya gelmesi ile meydana gelmiştir dua... Dua cennet var olan kevserlerin en tatlısıdır ve göz yaşları ve ilahi rahmetten yapılır. Dua, ayrı kalanları kavuşturur, Allah'a ruhları tanıtır ve insanları aslına yakınlaştırır.

duanedir.jpg


İşte güzel bir dua:

"Allah'ım gazabından, kullarıonın şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve (onların) bana uğralamalarından Allah'ın tam kelimelerine sığınırım." (Ebu Davud, Tıb, 19)
 
Üst