Kapanmak istiyorum ama yapamıyorum

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Soru

Ben kapanmak istiyorum ama çevreden alacagım tepkiler beni durduruyor ve nefsime yenik düşüyorum .. ne yapmalıyım

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Bu konuda tesettürlü arkadaşlar edinirseniz size manevi destek olabilirler. Ayrıca Allahın rızasını kazanmak her şeyin üstündedir. İnsanların sözleri bizleri hak bildiğimiz konularda yanıltmamalıdır.
Tesettür münakaşalarında üç kavram, birbiriyle karıştırılıyor: Ayıp, suç ve günah. Bir söz, bir hareket veya bir kıyafet toplumun değer hükümlerine ters düşüyorsa ayıplanıyor. Kanuna aykırı ise, suç sayılıyor. Dine muhalif ise, günah oluyor.

Bazı kimseler, kanuna aykırı olmayan bir şeyin günah da olmayacağını zannederken, bazıları, “herkesin işlediği bir fiilin günahlıktan çıkacağı” vehmine kapılıyorlar. Bunların her ikisi de fevkalâde yanlış düşünceler.

Ayıp, hiçbir zaman gerçeğin ölçüsü olamaz. Fikir, düşünce ve hareketlerini sadece çevrenin “ayıp” anlayışına göre düzenleyen insanlar, şahsiyetlerini topluma feda etmiş, kalabalıklara esir olmuşlardır.

Halbuki, toplumun her ayıpladığını “yanlış”, yahut her benimsediğini “doğru” kabul etmek mümkün mü? Böyle olsa, insanın her toplulukta ayrı bir şahsiyete bürünmesi, bukalemun gibi sık sık renk değiştirmesi gerekmez mi?

Batılı bir düşünürün “insan aklının aczini” ortaya koyan şu ifadeleri, bu meselemizi ne güzel izah eder: “Bir insanın, babasını yemesinden daha korkunç bir şey düşünülemez; ama, eskiden bazı kavimlerde bu âdet varmış. Hem de bunu saygı ve sevgilerinden yaparlarmış. İsterlermiş ki ölü, böylelikle en uygun, en şerefli bir mezara gömülsün. Vücutları ve hâtıraları içlerine, tâ iliklerine yerleşsin. Babaları sindirme ve özümleme yolu ile kendi diri bedenlerine karışıp yeniden yaşasın. Böyle bir inancı iliklerinde ve damarlarında taşıyan insanlar için, anasını, babasını topraklarda çürütüp, kurtlara yedirmenin, en korkunç günahlardan biri sayılacağını kestirmek zor değildir.”

Şimdi düşünelim: Etrafımızdaki insanların büyük çoğunluğu,yoğun propagandalarla, böyle bir fikri benimsemiş olsalar, biz de toplum ayıplamasın diyerek, babamızın etini mi yiyeceğiz? Demek ki, “ayıplama” tamamen sübjektiftir; gerçeğe tesir edecek bir faktör değildir. Ayıp telâkki ederek örtünmekten kaçınan hanımefendilerin iddiaları iki kısma ayrılıyor: Birisi: “Örtünmemek niçin günah olsun?” şeklindeki itiraz. Diğeri ise: “İslâm’da örtünmenin olmadığı” tarzındaki, şahsî kanaat.

Görünürde aralarında pek fazla bir fark yok gibi geliyor. Ama, gerçekte her ikisi de birbirinden ayrı konular. “Örtünmekle de ne olacakmış, insan örtünün içinde de yapacağını yapar.” gibi sözlerin sahiplerini araştırırsanız, her defasında İslâm’ı layıkıyla bilmeyen veya bildiği halde onun emirlerini yerine getiremeyen birisiyle karşılaşırsınız.

Bu insanlar, vicdanlarının derinliklerinde hissettikleri suçluluk psikolojisinden kurtulmak için, böyle itirazlarda bulunuyorlar ve tövbe edeceklerine, günahlarını meşru göstermeye kalkışıyorlar. Sanki diğer insanları ikna etmekle, o sorumluluktan kurtulacaklarmış gibi. Halbuki, bir fiil günah ise günah, değil ise değildir. Bunun tespitini “kalabalıklar” yapamaz. Örtünme dinde varsa buna kimse “yok” diyemez. Ama, hiç kimse de başkalarını bu hususta zorlama yoluna gitmemelidir.

Örtünmenin İslâm’da yeri olup olmadığı meselesine gelince, bu hususta nice fetvalar mevcut. Lâkin günümüz Müslümanlarının bir kesimi, fetvanın dindeki yerini lâyıkıyla bilmediklerinden, doğrudan doğruya Kur’an-ı Kerîm’den âyetler takdim edecek ve bunların tefsirlerinden bazı kısımları aynen aktaracağım.

Cenâb-ı Hak, Nûr Sûresinde Peygamberimize (asm.) hitaben şöyle buyuruyor:

“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu yerleri) açmasınlar. Zahir olanı (görünmesi zarurî olan yüz, el ve ayaklar) müstesna. Baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar (göğüs ve boyunlarını göstermesinler). Ziynetlerini (süs yerlerini) ancak şu kimselere gösterebilirler: Kocalarına, yahut babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut kendi oğullarına, yahut kendi erkek kardeşlerine, yahut erkek kardeşlerinin oğullarına, yahut kız kardeşlerinin oğullarına, yahut kendi kadınlarına (Müslüman kadınlara), yahut ellerindeki memlûklere (cariyelere), yahut (şehvetsiz ve kadına) ihtiyacı olmayan uyuntu kimselere, yahut henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış olan çocuklara.” (Nûr Sûresi , 31)

Âyet-i kerime dikkatle okunduğunda, şu hususlar tespit edilebilir:

Birincisi: Hitabın mümin kadınlara olması. Yâni, örtünme kadınlar için bir imân alâmeti ve sadece mümin kadınlara farz. Mümin olmayan bir insan, İslâm’ın emir ve yasaklarından sorumlu değil. Yâni, bir kimse öncelikle Allah’ın varlığını kabul edecek, Kur’an-ı Kerîm’i Onun kelâmı ve Hz. Muhammed’i (asm.) Onun en son elçisi bilecektir ki, İlâhî emir ve yasaklara muhatap olabilsin.

İkincisi: Harama bakmamanın sadece erkekler için değil, kadınlar için de söz konusu olduğu. Üçüncüsü: “Ziynetlerin gösterilmemesi”.

Âyet-i kerimede geçen “ziynet” kelimesi üzerinde yapılan tefsirlerden birini, özet olarak arz edeyim:

“Ziynet, süs eşyası demek ise de, tek başına süs eşyasına bakmak hiç kimse için haram olamayacağına göre, bundan murat, süs eşyalarının takıldığı kulak, boyun, gerdan gibi yerlerdir. Âyette esas maksat tesettür (örtünme) olduğuna ve hitap zengin-fakir bütün müminlere yapıldığına göre, ziynet sadece süs eşyası olarak anlaşılsa, âyet sadece zenginlere inmiş olur. Halbuki, hitap geneldir, “mü’min kadınlara da söyle.” buyurulmaktadır. Bir başka önemli husus da şudur: Kadın için asıl ziynet, süs eşyası değil, bu organların bizzat kendileridir. Yâni, gösterilmesi haram kılınan boyun, gerdan gibi azalar kadın için ayrıca birer ziynettirler.” (Hak Dini Kur’an Dili)

Dördüncüsü: Mümin kadınların başörtülerini, cahiliye kadınları gibi, boyunlarına bağlayıp arkaya sarkıtmak yerine, başlarına örtmeleri ve yakalarının üzerine vurmaları.

Bir diğer âyet-i kerimede ise, şöyle buyurulur:

“Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, elbiselerinden giyip örtünsünler. İşte böyle giyinmeleri, tanınıp da (cariyelerden, iffetsiz âdi kadınlardan fark edilip de) eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Allah Gafur’dur (çok bağışlayıcıdır), Rahîm’dir (çok merhametlidir).” (Ahzab Sûresi, 59)

Bu âyet-i kerimede, örtünme açıkça emredilmekte ve bu emrin hikmeti, “mü’min kadınların diğer âdi kadınlarla karıştırılarak rahatsız edilmemeleri, sarkıntılığa maruz kalmamaları ve ruhlarının eziyete maruz olmaması” olarak beyan buyurulmakta.

Tesettüre nasıl girebilirim (Ümit Meriç Hanımın röportajı
Örtülü ve Özgür
Başörtüsünün hükmü nedir? Bası açık gezmek insanı nasıl bir tehlikeye götürür?


Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

 
H

hasretimsin9

Ziyaretçi
merhaba ben 18 yaşındayım. Şuan kapalıyım. kapanmak bizler için çok zor bseymiş gibi gelir . kapanmak diyince herkes dolabının baştan asagıya değişeceğini zanneder ama hayır tamam bi kısmı değişiyor ama bu güzel yola girmek hepsine değiyor. yani en basta insanların sana karsı olan bakısları değişiyor. sonra hiç kmse hakkında atıp tutamıyor. yani daha hanımsı bi görünüme sahip oluyorsunuz. düşünsenize insanlar size saygı duyuyor. kapanmak bence tamamen insanın kendi içiyle alakalı birsey. ben evlendkten sonra kapanırım, üniverste bitince kapanırım, üiverstede kapalı olurum lise bitince kapanırım diye hep bi ön tarihe aldım bunu. ama sonra düşündüm ki neden bi kaç yıl daha fazladan günah işleyip cehennem azabı cekeyim ki. acıkken görünen her bir yerimizin ahirette bizden hesap soracağını biliyor muydunz bi faydası da budur kapanmanın kendi mükafatın ! kapanmak istyrm ama ailem istemyo sevgilim istemiyor eşim istemiyor falan filan ya arkadaşlar geçin bunları siz istedikten sonra ben bunu yapıcam dedikten sonra ne diyebilirler ki siz onları azminizle geçebilirsiniz.
şimdi daha 18 yaşında falan diyenler olucaktır bu yorumu okuyanlar arasında evet ben 18 yasındayım kapalıyım daha okulumda bitmedi ve kimse kapandığım için kalkıp bana birseyde söylemedi evet ben kapalıyım ve bu durumdanda cok mutluyum böyle bişeyi başardığım içinde kendimle gurur duyuyorum. siz daha ne bekliyorsunuz ? eğer açık kalmaya devam ederseniz toprak kabul etmeyecek bedeninizi. batıl gelebilir ama doğru ben basardım simdi sıra sizde umarım sizde basarırsınız umarım yardımcı olabilmişimdir. yolunuz acık olsun tıpkı benim gibi acık ve aydınlık olsun. saygılar ve sevgilerle Allah'a emanet olun...
 
K

kedi

Ziyaretçi
Ben de kapanmak istiyorum. 2 ay oldu namaza başladim. Ama içim rahat değil aklimda hep kapanmak var. Suan 23 yaşindayim. Ben normalde aşiri açik giyinen biriydim. Namaza başladiğimdan beri dikkat etiyorum. Hic kapali kiyafettim yok hepsi acik. Bu zamana kadar o çok sevdiģim kiyafetlere boşuna para vermisim. Dolabimi yavaş yavaş yenileyip kapanmayi düşünüyorum. Belki nefsim bu bahane ile ertelio ama kapanmak istesemde dolabimdan hicbirsey secemem. Hayirlisi olsun. Ben cçok istiyorum Insallah Allah'im da bana nasip eder. Iyi bayramlar
 
E

elif_sahibas

Ziyaretçi
20 yaşında bi çocuk annesi bi bayanm çok dini bir memlekette yaşıyorm ve herkez kapanmamı istiyor ben hiç yanaşmadım hamile kalınca susak sendromu diye bir hastalığa yakalandm o günler o kadar kötydüki anlatamam şunu anladımki allahım beni iyileştirmeye bilirdi de ama şükürler olsun bana eski sağlığımı geri verdi ve ben sırf kendime yakıstrdığım için kapanmak istemiyorm çok hatalar yaptm kızken ve sırf allahıma beni affetsin diyede kapanmıyorm gerçekten istiyorm kardeşlerim bana dua edin olurmu kapanırsam 2 3 gün sonra açılmiyim...
 
D

deriklirojhat47

Ziyaretçi
sevgili arkadaşlar,ben 30 yaşındayım.4 yıl önce örtündüm ama açıldım.ama herzaman vijdan azabıyla yaşadım.ve en sonunda buyıl ramazan ayında kadir gecesinde tekrar kapandım.şu anda vicdanım okadar rahatki bir kuş kadar hafif hissediyorum kendimi.çok mutluyum.aynı zamanda çok üzgünüm.çünkü kaybettiğim yıllara yanıyorum.arkama dönüp baktığımda,ben neler kaybemişim.kazandığım tek şey ise ,günah toplamak.size tavsiyem hemen kapanın.
 
D

deriklirojhat47

Ziyaretçi
AZRAİL İLE SENED İMZALAMADIMKİ sevgili arkadaşlar ben ramazan ayında örtünmeyi daha düşünürken bir arkadaşım bize gelmişti.bende ona örtünmek istediğimi söyledim.kendisi,daha çok gençsin biraz yaşlan sonra örtünürsün dedi.bende ona peki,yaşlanmadan ölürsem ne olacak dedim.oda bana ölmessin ya dedi.bende ona verilmesi gereken en doğru cevabı ve en son sözü söyledim.BEN AZRAİLLE SENED İMZALAMADIMKİ....
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
ben de sürekli erteledim okul bitince kapanırım dedim yapamadım üni.ye başlayınca yaparım dedim yine yapamadım hala açığım gerçekten istiyorum ama şimdi de sınıftakiler hocalar ne der beni açık tanıdılar kapanınca tuhaflarına gidecek diye düşünüyorum üni bitince kapansam çok geç olacak ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bana dua edin.. edin ki kapanayım ve azrail canımı alana kadar beni kimse açık görmesin..
 
Y

YARDIM EDİN

Ziyaretçi
Selamunaleyküm arkadaşlar.Kapanmak istiyordum ama düşünmüyordum şimdi diyeceksiniz ki nasıl oluyor.Şöyle; içimde hep varolan bir istek fakat aynı zamanda ne gerek var benim inancım imanım tam diyordum kapalıların düşüneleri bana ters geliyordu.Fakat kapanınca düşüncelerim değişmeyecek ki.Aşırı solcu bir insanım öyle de kalacağım.Adalet eşitlik ve hak hep ilk sırada olacak benim için.Hiçbir zaman sağcı bir partiyi desteklemedim çünkü kimse layıkıyla dine yakışır siyaset yapmıyorlar.Ammavelakin geçen bir hafta cemaat evinde kaldım 3 kız yeni kapanmış bu isteğimin artmasının ve düşüncemi faaliyete geçirmek istememin bir sebebide onlar...Çok çok istiyorum şu an sürekli birşeyler araştırıyorum fakat hala aklımda soru işaretleri var, ben bu kadar fedakarlığı nasıl yapacağım? Açık giyinen bir insanım inkar etmiyorum dekoltesi şortu kısa eteği yazın nasıl dayanacağım, iş bulmakta zorlanacakmıyım, sonra ya pişman olurda açılırsam çok büyük bir günah olacak biliyorum, yazları denize gidiyorum gidemeyeceğim, bara gidiyorum gidemeyeceğim, fazla arkadaşım yok ama hiçbiri kapalı değil onlara ayak uyduramayacağım, ailemde hiç kapalı yok ben ilk olacağım ve bu konuda bana kapanmalısın diyerek yanımda olan yok, kapandıktan sonra bir hata yaparsam kendime bunun hesabını nasıl vereceğim....Bana yardımcı olun ne olur çok çok istiyorum fakat hiç bir destekçim yok bu kadar fedakarlık yapabilirmiyim bilmiyorum ve kapanırsam eğer bunu tam anlamıyla yaşamak istiyorum hatasız ...Şeytanın bu vesveselerinden kurtulmam gerek nasıl yapabilirim lütfen yardım edin...ulaşmak isteyenler cevaplarınızı buradan gönderin lütfen
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Selamunaleyküm arkadaşlar.Kapanmak istiyordum ama düşünmüyordum şimdi diyeceksiniz ki nasıl oluyor.Şöyle; içimde hep varolan bir istek fakat aynı zamanda ne gerek var benim inancım imanım tam diyordum kapalıların düşüneleri bana ters geliyordu.Fakat kapanınca düşüncelerim değişmeyecek ki.Aşırı solcu bir insanım öyle de kalacağım.Adalet eşitlik ve hak hep ilk sırada olacak benim için.Hiçbir zaman sağcı bir partiyi desteklemedim çünkü kimse layıkıyla dine yakışır siyaset yapmıyorlar.Ammavelakin geçen bir hafta cemaat evinde kaldım 3 kız yeni kapanmış bu isteğimin artmasının ve düşüncemi faaliyete geçirmek istememin bir sebebide onlar...Çok çok istiyorum şu an sürekli birşeyler araştırıyorum fakat hala aklımda soru işaretleri var, ben bu kadar fedakarlığı nasıl yapacağım? Açık giyinen bir insanım inkar etmiyorum dekoltesi şortu kısa eteği yazın nasıl dayanacağım, iş bulmakta zorlanacakmıyım, sonra ya pişman olurda açılırsam çok büyük bir günah olacak biliyorum, yazları denize gidiyorum gidemeyeceğim, bara gidiyorum gidemeyeceğim, fazla arkadaşım yok ama hiçbiri kapalı değil onlara ayak uyduramayacağım, ailemde hiç kapalı yok ben ilk olacağım ve bu konuda bana kapanmalısın diyerek yanımda olan yok, kapandıktan sonra bir hata yaparsam kendime bunun hesabını nasıl vereceğim....Bana yardımcı olun ne olur çok çok istiyorum fakat hiç bir destekçim yok bu kadar fedakarlık yapabilirmiyim bilmiyorum ve kapanırsam eğer bunu tam anlamıyla yaşamak istiyorum hatasız ...Şeytanın bu vesveselerinden kurtulmam gerek nasıl yapabilirim lütfen yardım edin...ulaşmak isteyenler cevaplarınızı buradan gönderin lütfen

Aleyküm selam.Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Geç yazılmış olabilir fakat diğer kardeşlerimizde faydalanır inşallah.

Tüm kötülüklerden kurtullmak ,nefsten kurtulmak ,şeytandan kurtulmak 5 vakit namazla oluyor.
Şimdi samimi olarak sadece bikere Allahım kapanmak istiyorum bu senin emrin senin rızasını istiyorum beni bu hayattan kurtar dediniz mi?Eğer derseniz Rabbim kendisine yönelini kabul ediyor.İstediğin kadar günah işle eğer pişman olduysan tevbe istiğfar edip Allaha yöneleceksin.Herşey Allahın yardımıyla samimisen değişecektir.

Senin kalbinde kapanma isteği doğduysa desteğiniz Allah.Çünkü bukadar kimse çevrenizde kapanan kimse yoksa.Rabbim size doğru yolu göstermiş.Hala işaretmi arıyorsunuz destek mi?

Şimdi herşeyin zorluğu olsa ne olucak Allah bizim yardımcımız.Onu güvenince tevekkül edince herşey düzeliyor.İslamı televizondan bakıp a böyleymiş demeyin.Kuranı mealden okuyup a böyleymiş demeyin.Gerekirse arapça öğrenin kuranda hiçbir hata ve çelişki yoktur.İslamda hakikattır her konuyu batılı hakk bilgi ile artık çürütebiliyoruz.Rabbim bu ahir zamanda bizi nice bilgiler sunmuş.Araştırıp öğrenince kendiniz anlıyorsunuz.Siyasattede insanın kanunlarında yanlan yanlış herşey var fakat Allahın kanunların ne değişme nede yanlış var.Allah bir emir verdiğinde biz kuluyuz elvette yapacağız .Fakat inceledinizde Allah bizi yaratandır zaten bizim iyiliğimiz için bunu yaptığı ortadadır.Bir ayette Allah alemlere zulmetmek istemez yazıyor.Allah bize zulmetmiyorki biz kendimize zulmediyoruz.Ne kadar günah işlersen ve müslümansan hepsi sana müsibet bela sıkıntı olarak geri gelecek elevette bu kötü görünebilir hakikatde öylemi Allahın izniyle dünyada günahınızlarımız bunlarla dökülüyor ve Rabbimiz hesap gününün şiddetli olduğunu bildiğinden ve gerçek yaşamın ahiret olduğunu bildiğinden müslüman kulunu günahsız yanına almak istiyoruz.Fakat bizde haddi iyice aşınca dönülmez yola giriyoruz.Sonuçt biz öylebir mahvaluyoruzki acınacak hale geliyoruz.

Gelelim imanı olmayan ,inanmayan,günahlarına üzülmeyen,vicdan azabı çekmeyen insanlara bunları Allah bırakmıştır.Dünyada isteiği gibi makam ,mevki ,ün,şöhret vermiştirki hiç bir iyiği kalmayıp huzuruna gelsin.

Elvette imanı olanlar ve vicdanı olanlar diyelim ALLAH kalpleri zaten biliyor dilediğinede hidayet veriyor.Bu böyledir Allah istediğini yapar.

Nerden nereye geldik diyebilirsiniz ama hepsi bağlantılı.İnanç iman yoksa Allah için örtünmüyorsan bunlar boşuna.Allah içine bu duyguyu koymuş demekki Allah örtünmeni istiyor.Çünkü hay,ahlak,edep,namus,ar bunlar kadına fazlasıyla verilmiş örtünmezseniz huzurunuz olmacaktır.Seçim sizin.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
ben de sürekli erteledim okul bitince kapanırım dedim yapamadım üni.ye başlayınca yaparım dedim yine yapamadım hala açığım gerçekten istiyorum ama şimdi de sınıftakiler hocalar ne der beni açık tanıdılar kapanınca tuhaflarına gidecek diye düşünüyorum üni bitince kapansam çok geç olacak ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bana dua edin.. edin ki kapanayım ve azrail canımı alana kadar beni kimse açık görmesin..

Hoca şu der.Çevre ne der diye düşünüyorsunuz dakat Allah ne der diye düşünmüyorsunuz.
Allah size aklı fikir haya ,namus ,örtünme duygusu verdiyse ilk önce herşeye boş verin.
Allahın rızasını istiyormusunuz.Allahın himayesine girmek istiyormusunuz?Büyük ecirler almak istiyormusunuz?Müslüman erkeklerle evlenmek istiyormsunuz kusura bakmayın ama açık saçık edep haya gitmiş bir kadını kim alır.Elvette aynı şekilde olan erkek alır.Genel olarak söylüyorum eğer örtündüyseniz Allah size müslüman erkek nasip eder.Eğer süslenip püslenip sokağa çıkıyor ve erkeklerle geziyorsanız sizin kocanız elvette sizin gibi olucaktır.

Tüm kadınlar için söylüyorum.Dua beklemeyin.Kendiniz için gayret edin yoksa cehenneme sürükleneceksiniz hal budur.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
AZRAİL İLE SENED İMZALAMADIMKİ sevgili arkadaşlar ben ramazan ayında örtünmeyi daha düşünürken bir arkadaşım bize gelmişti.bende ona örtünmek istediğimi söyledim.kendisi,daha çok gençsin biraz yaşlan sonra örtünürsün dedi.bende ona peki,yaşlanmadan ölürsem ne olacak dedim.oda bana ölmessin ya dedi.bende ona verilmesi gereken en doğru cevabı ve en son sözü söyledim.BEN AZRAİLLE SENED İMZALAMADIMKİ....

işte düşünen kardeşimiz o gelende büyük ihtimal insan kılığına girmiş şeytandır.Fakat insan şeytanlarıda çoğalmıştır.Ne yazıkki bazılarıda bu konuyu araştırmadıklarından cahil kalmıştır.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
20 yaşında bi çocuk annesi bi bayanm çok dini bir memlekette yaşıyorm ve herkez kapanmamı istiyor ben hiç yanaşmadım hamile kalınca susak sendromu diye bir hastalığa yakalandm o günler o kadar kötydüki anlatamam şunu anladımki allahım beni iyileştirmeye bilirdi de ama şükürler olsun bana eski sağlığımı geri verdi ve ben sırf kendime yakıstrdığım için kapanmak istemiyorm çok hatalar yaptm kızken ve sırf allahıma beni affetsin diyede kapanmıyorm gerçekten istiyorm kardeşlerim bana dua edin olurmu kapanırsam 2 3 gün sonra açılmiyim...

Çevren değil arkadaşların değil Allah kapanmanı istiyor.Herşey vesiledir.Ne yazıkki artık hiçbirşeyi göremiyoruz.Hayırda şerde Allahtandır.Bu yazıyı okuyorsanız gökten işaret bekmeyin kapanın.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Ben de kapanmak istiyorum. 2 ay oldu namaza başladim. Ama içim rahat değil aklimda hep kapanmak var. Suan 23 yaşindayim. Ben normalde aşiri açik giyinen biriydim. Namaza başladiğimdan beri dikkat etiyorum. Hic kapali kiyafettim yok hepsi acik. Bu zamana kadar o çok sevdiģim kiyafetlere boşuna para vermisim. Dolabimi yavaş yavaş yenileyip kapanmayi düşünüyorum. Belki nefsim bu bahane ile ertelio ama kapanmak istesemde dolabimdan hicbirsey secemem. Hayirlisi olsun. Ben cçok istiyorum Insallah Allah'im da bana nasip eder. Iyi bayramlar

Dünya giyselerimi ahiret giysisimi?
Dünya hayatımı iyi ahiret hayatımı?
Allah rızası mı iyi nefs rızasımı?

Bu yazıları okumuşsun nasip işi değil gayret işi .Biraz düşünüp uğraşın.Ahir zamanda kapananların eciri ne olur.Bu kul birde Allaha yönelirse seviyesi ne olur.Kadınların evde namaz kılması 25 kat daha sevap bunu yapanın derecesi ne olur.Kısaca evliyalık rütbesine kadar gelir.Bu Allah için kolaydır fakat samimi olmak gayret etmek gerek.Biz kul olma bilinciyle ibadet edelim yükselmek içinde değil ozaman yine nefse uymuş oluruz.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
merhaba ben 18 yaşındayım. Şuan kapalıyım. kapanmak bizler için çok zor bseymiş gibi gelir . kapanmak diyince herkes dolabının baştan asagıya değişeceğini zanneder ama hayır tamam bi kısmı değişiyor ama bu güzel yola girmek hepsine değiyor. yani en basta insanların sana karsı olan bakısları değişiyor. sonra hiç kmse hakkında atıp tutamıyor. yani daha hanımsı bi görünüme sahip oluyorsunuz. düşünsenize insanlar size saygı duyuyor. kapanmak bence tamamen insanın kendi içiyle alakalı birsey. ben evlendkten sonra kapanırım, üniverste bitince kapanırım, üiverstede kapalı olurum lise bitince kapanırım diye hep bi ön tarihe aldım bunu. ama sonra düşündüm ki neden bi kaç yıl daha fazladan günah işleyip cehennem azabı cekeyim ki. acıkken görünen her bir yerimizin ahirette bizden hesap soracağını biliyor muydunz bi faydası da budur kapanmanın kendi mükafatın ! kapanmak istyrm ama ailem istemyo sevgilim istemiyor eşim istemiyor falan filan ya arkadaşlar geçin bunları siz istedikten sonra ben bunu yapıcam dedikten sonra ne diyebilirler ki siz onları azminizle geçebilirsiniz.
şimdi daha 18 yaşında falan diyenler olucaktır bu yorumu okuyanlar arasında evet ben 18 yasındayım kapalıyım daha okulumda bitmedi ve kimse kapandığım için kalkıp bana birseyde söylemedi evet ben kapalıyım ve bu durumdanda cok mutluyum böyle bişeyi başardığım içinde kendimle gurur duyuyorum. siz daha ne bekliyorsunuz ? eğer açık kalmaya devam ederseniz toprak kabul etmeyecek bedeninizi. batıl gelebilir ama doğru ben basardım simdi sıra sizde umarım sizde basarırsınız umarım yardımcı olabilmişimdir. yolunuz acık olsun tıpkı benim gibi acık ve aydınlık olsun. saygılar ve sevgilerle Allah'a emanet olun...

Allah razı olsun işte huzura kavuşmuş biri.Sonuçta Allah yardım ediyor.Siz bir adım atında bu bukadar kolay.Zor olan adım atmak.Dediği gibi azmedin birkere gayret edin bakalım neler olucak?Hem sizin duanız yok mu Allahım yardım et deyin samimi şekilde inşallah kurtuluş yolu budur.Allah kendisine yöneleni geri çevirecek değil.
 

Mukeka

Düzenleyici
Moderator
Özel Üye
Değerli din kardeşlerim konunun önemi nedeni ile bu konu hakkında 2 kelam da ben edeyim dedim.
Öncelikle kapanmak isteyen kardeşlerime tavsiyem millet neder değil, Allah ve Resulü ne diyor ona bakınız gerisi teferruattır.
Bir de kapanmak farzdır.Düşünün açıkken ölümün geldiğini Allah muhafaza .
 
M

Maksude Polat

Ziyaretçi
13 yaşındayım kapanmak istiyorum ama çevremdeki tepkilerden korkuyorum ailemin yarısı kapalı ama ailem dışında çevrem açık dolayısıyla korkuyorum napmam lazım bu düşünceden nasıl kurtulurum kapanmaya nasıl nerden başlamalıyım
 
Üst