Kapanmak istiyorum ama çevremden çekiniyorum

nuran ...

Üye
Üye
arkadslr ben kapanmk istiyorm ama çevredn alacagm tepkilr benı durduruyr ve nefsıme yenık düşüyorm .. ne yapmalıym ... :üzgün:
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

ALLAH-U ALEM

KF Ailesinden
Özel Üye
Öncelikle kıymetli kardeşim kapanmaya niyetlenmişsiniz Niyetiniz halis olduğu müddetçe Rabbim hep sizinle olacaktır.Rabbim muvaffakiyet versin inşallah.Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın bizim bu dünyaya geliş gayemiz insanların beğenisini kazanmak başörtüsündeki gayede kendini farklı bir şekilde göstermeye çalışmak değildir tek amacımız ve gayemiz hak rızasıdır,Çevrenizdeki tepkilere gelince muhakkak ki tepkiyle karşılaşacaksınız çünkü inançsız yada cahil olan bilinçsiz olan insanlar çok çevremizde ama hiçbir başarı sıkıntı çekilmeden kazanılmamışken ebedi saadet, o en güzel güzellik olan cennet için tabiki sıkıntı çekeceğiz ama inan kardeşim tesettürün güzelliğini sadece ebedi alemde değil inan ki bu dünyada da göreceksiniz.Ve sıkıntınızın fazlalığı oranında mukafatlandırılacaksınız.Bizim yaratıcımız,kurtarıcımız tek yardımcımız Yüce Allah iken ne diye fani insanların sadece kendi çıkarları için size söyleyeceği sözlere ehemmiyet verelim ki.Kıymetli kardeşim Asr-ı sadette çekilen sıkıntıları okumuş yada duymuşsanız bu sıkıntılar onların yanında çok küçük kalır.Rabbim sizinle olsun kardeşim Rabbimin izniyle inşallah kapanacağınıza inanıyorum inşallah duamız sizinle birde neden tesettürlü olmamız gerektiği konusunda yazımış bir yazı paylaşmak istedim inşallah Rabbim kapanmanıza vesile eder Dua ile.. Selamun aleykum.....


Tesettürlüyüm Çünkü …

En önemlisi artık benim bir dâvam bir duruşum var;

Sokaktaki insandan ayrılışım var.Çünkü tesettürlüyüm.
Halk nazarında değer biçilmek değil amacım;
Hak nazarında değere şayan olmak artık…


Tesettürlüyüm Çünkü..

Yavuz Sultan Selimin kulağındaki küpe misali..
Allahı hatırlamak ve hatırlatmak için..
Yaratılış gayemin gereği…
Özel olduğum için ..
Özel hissettiğim için ..
İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için..
Kulluğumun gereği..
Rabbimin rızasını kazanmak için..


Tesettürlüyüm çünkü;


Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için,
Allah rızası için,
Birtakım kötü gözlerden koruduğu için,
Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için


Tesettürlüyüm çünkü

her varlığa sevgi duyuyorum her varlık O na çıkıyor O nu seviyorum..tesettürlüyüm çünkü;Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum
tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum
tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum
tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum
tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor.
tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum
tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM…..


Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben…
tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda…
(öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü
Hak böyle istiyor…
Hakk istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok


Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben…
Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması…
Gurur addetmeyiniz…


Tesettürlüyüm Çünkü;

bence bu sorunun cevabı sadece Allah rızası içinolmalı eğer işin içine sosyal sebepleri katarsak karşımıza biri çıkar ve der ki neden namaz kılıyorsun?hadi buyrun buna da sosyal sebepler getirin halbuki uzun uzadıya şu yüzden bu yüzden demek yerine vereceğimiz cevap ALLAH IN RIZASI İÇİN olursa zaten işin içine bir çok sebebi katmışız demektir.selametle arkadaşlar.

Tesettürlüyüm Çünkü..

Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil….
Allah’a İtaat Ediyorum..


Tesettürlüyüm...Çünkü

Allah’a Teslim oldum
Tesettürlüsün Çünkü güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın),Gizli olman emredilmiş…Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Efsane

Kıdemli Üye
Kademeli
arkadslr ben kapanmk istiyorm ama çevredn alacagm tepkilr benı durduruyr ve nefsıme yenık düşüyorm .. ne yapmalıym ... :üzgün:
Sevgili nuran kardeşim size yardımım kısa ve öz olarak
siz çevrenizden değil çevreniz sizden korksun, yarın son nefesimizi verirken çevremizin bize faydası dokunmaz!

SELAM VE DUA İLE
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Soru

Ben kapanmak istiyorum ama çevreden alacagım tepkiler beni durduruyor ve nefsime yenik düşüyorum .. ne yapmalıyım

Cevap

Değerli Kardeşimiz;
Bu konuda tesettürlü arkadaşlar edinirseniz size manevi destek olabilirler. Ayrıca Allahın rızasını kazanmak her şeyin üstündedir. İnsanların sözleri bizleri hak bildiğimiz konularda yanıltmamalıdır.

Tesettür münakaşalarında üç kavram, birbiriyle karıştırılıyor: Ayıp, suç ve günah. Bir söz, bir hareket veya bir kıyafet toplumun değer hükümlerine ters düşüyorsa ayıplanıyor. Kanuna aykırı ise, suç sayılıyor. Dine muhalif ise, günah oluyor.

Bazı kimseler, kanuna aykırı olmayan bir şeyin günah da olmayacağını zannederken, bazıları, “herkesin işlediği bir fiilin günahlıktan çıkacağı” vehmine kapılıyorlar. Bunların her ikisi de fevkalâde yanlış düşünceler.

Ayıp, hiçbir zaman gerçeğin ölçüsü olamaz. Fikir, düşünce ve hareketlerini sadece çevrenin “ayıp” anlayışına göre düzenleyen insanlar, şahsiyetlerini topluma feda etmiş, kalabalıklara esir olmuşlardır.

Halbuki, toplumun her ayıpladığını “yanlış”, yahut her benimsediğini “doğru” kabul etmek mümkün mü? Böyle olsa, insanın her toplulukta ayrı bir şahsiyete bürünmesi, bukalemun gibi sık sık renk değiştirmesi gerekmez mi?

Batılı bir düşünürün “insan aklının aczini” ortaya koyan şu ifadeleri, bu meselemizi ne güzel izah eder: “Bir insanın, babasını yemesinden daha korkunç bir şey düşünülemez; ama, eskiden bazı kavimlerde bu âdet varmış. Hem de bunu saygı ve sevgilerinden yaparlarmış. İsterlermiş ki ölü, böylelikle en uygun, en şerefli bir mezara gömülsün. Vücutları ve hâtıraları içlerine, tâ iliklerine yerleşsin. Babaları sindirme ve özümleme yolu ile kendi diri bedenlerine karışıp yeniden yaşasın. Böyle bir inancı iliklerinde ve damarlarında taşıyan insanlar için, anasını, babasını topraklarda çürütüp, kurtlara yedirmenin, en korkunç günahlardan biri sayılacağını kestirmek zor değildir.”

Şimdi düşünelim: Etrafımızdaki insanların büyük çoğunluğu,yoğun propagandalarla, böyle bir fikri benimsemiş olsalar, biz de toplum ayıplamasın diyerek, babamızın etini mi yiyeceğiz? Demek ki, “ayıplama” tamamen sübjektiftir; gerçeğe tesir edecek bir faktör değildir. Ayıp telâkki ederek örtünmekten kaçınan hanımefendilerin iddiaları iki kısma ayrılıyor: Birisi: “Örtünmemek niçin günah olsun?” şeklindeki itiraz. Diğeri ise: “İslâm’da örtünmenin olmadığı” tarzındaki, şahsî kanaat.

Görünürde aralarında pek fazla bir fark yok gibi geliyor. Ama, gerçekte her ikisi de birbirinden ayrı konular. “Örtünmekle de ne olacakmış, insan örtünün içinde de yapacağını yapar.” gibi sözlerin sahiplerini araştırırsanız, her defasında İslâm’ı layıkıyla bilmeyen veya bildiği halde onun emirlerini yerine getiremeyen birisiyle karşılaşırsınız.

Bu insanlar, vicdanlarının derinliklerinde hissettikleri suçluluk psikolojisinden kurtulmak için, böyle itirazlarda bulunuyorlar ve tövbe edeceklerine, günahlarını meşru göstermeye kalkışıyorlar. Sanki diğer insanları ikna etmekle, o sorumluluktan kurtulacaklarmış gibi. Halbuki, bir fiil günah ise günah, değil ise değildir. Bunun tespitini “kalabalıklar” yapamaz. Örtünme dinde varsa buna kimse “yok” diyemez. Ama, hiç kimse de başkalarını bu hususta zorlama yoluna gitmemelidir.

Örtünmenin İslâm’da yeri olup olmadığı meselesine gelince, bu hususta nice fetvalar mevcut. Lâkin günümüz Müslümanlarının bir kesimi, fetvanın dindeki yerini lâyıkıyla bilmediklerinden, doğrudan doğruya Kur’an-ı Kerîm’den âyetler takdim edecek ve bunların tefsirlerinden bazı kısımları aynen aktaracağım.

Cenâb-ı Hak, Nûr Sûresinde Peygamberimize (asm.) hitaben şöyle buyuruyor:

“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu yerleri) açmasınlar. Zahir olanı (görünmesi zarurî olan yüz, el ve ayaklar) müstesna. Baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar (göğüs ve boyunlarını göstermesinler). Ziynetlerini (süs yerlerini) ancak şu kimselere gösterebilirler: Kocalarına, yahut babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut kendi oğullarına, yahut kendi erkek kardeşlerine, yahut erkek kardeşlerinin oğullarına, yahut kız kardeşlerinin oğullarına, yahut kendi kadınlarına (Müslüman kadınlara), yahut ellerindeki memlûklere (cariyelere), yahut (şehvetsiz ve kadına) ihtiyacı olmayan uyuntu kimselere, yahut henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış olan çocuklara.” (Nûr Sûresi , 31)

Âyet-i kerime dikkatle okunduğunda, şu hususlar tespit edilebilir:

Birincisi: Hitabın mümin kadınlara olması. Yâni, örtünme kadınlar için bir imân alâmeti ve sadece mümin kadınlara farz. Mümin olmayan bir insan, İslâm’ın emir ve yasaklarından sorumlu değil. Yâni, bir kimse öncelikle Allah’ın varlığını kabul edecek, Kur’an-ı Kerîm’i Onun kelâmı ve Hz. Muhammed’i (asm.) Onun en son elçisi bilecektir ki, İlâhî emir ve yasaklara muhatap olabilsin.

İkincisi: Harama bakmamanın sadece erkekler için değil, kadınlar için de söz konusu olduğu. Üçüncüsü: “Ziynetlerin gösterilmemesi”.

Âyet-i kerimede geçen “ziynet” kelimesi üzerinde yapılan tefsirlerden birini, özet olarak arz edeyim:

“Ziynet, süs eşyası demek ise de, tek başına süs eşyasına bakmak hiç kimse için haram olamayacağına göre, bundan murat, süs eşyalarının takıldığı kulak, boyun, gerdan gibi yerlerdir. Âyette esas maksat tesettür (örtünme) olduğuna ve hitap zengin-fakir bütün müminlere yapıldığına göre, ziynet sadece süs eşyası olarak anlaşılsa, âyet sadece zenginlere inmiş olur. Halbuki, hitap geneldir, “mü’min kadınlara da söyle.” buyurulmaktadır. Bir başka önemli husus da şudur: Kadın için asıl ziynet, süs eşyası değil, bu organların bizzat kendileridir. Yâni, gösterilmesi haram kılınan boyun, gerdan gibi azalar kadın için ayrıca birer ziynettirler.” (Hak Dini Kur’an Dili)

Dördüncüsü: Mümin kadınların başörtülerini, cahiliye kadınları gibi, boyunlarına bağlayıp arkaya sarkıtmak yerine, başlarına örtmeleri ve yakalarının üzerine vurmaları.

Bir diğer âyet-i kerimede ise, şöyle buyurulur:

“Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, elbiselerinden giyip örtünsünler. İşte böyle giyinmeleri, tanınıp da (cariyelerden, iffetsiz âdi kadınlardan fark edilip de) eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Allah Gafur’dur (çok bağışlayıcıdır), Rahîm’dir (çok merhametlidir).” (Ahzab Sûresi, 59)

Bu âyet-i kerimede, örtünme açıkça emredilmekte ve bu emrin hikmeti, “mü’min kadınların diğer âdi kadınlarla karıştırılarak rahatsız edilmemeleri, sarkıntılığa maruz kalmamaları ve ruhlarının eziyete maruz olmaması” olarak beyan buyurulmakta.

Diğer bilgiler için Aşağıdaki bilgilere tıklayınız.

Tesettüre nasıl girebilirim (Ümit Meriç Hanımın röportajı)

Örtülü ve Özgür

Başörtüsünün hükmü nedir? Bası açık gezmek insanı nasıl bir tehlikeye götürür?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
 

nuran ...

Üye
Üye
allah razı olsn bu konuda hala düşünüyorum yani şimdi kapanmasam bi buck yıl sonra kesın kapanıcm da annem şimdi kapnsm daha iyi olacagını soyledı bende düşünüyorum .. aslında doğru karar belli ama nefis ve şeytan bana izin vermiyor.. :(
 

ALLAH-U ALEM

KF Ailesinden
Özel Üye
Nuran Kardeşim Efendimizin bir ihtarını da paylaşayım isterseniz vebal kalmasın üzerimizde "Erteleyenler helak olmuştur"
Rabbim yardımcınız olsun
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
bende aynı durumdayımailemde iki görüş ver eger kapanırsam yada kapanmazsam mutlaka bi taraftan tepki alacağım ve ablamdan da oda kar şı ne yapmalıyım
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
lise yıllarımda kendi isteğimle kapandım ailemden destek almadım 1 yıl sonra açıldım okudugum okul çevrem hep karşı cıktı bu duruma cahillikte var tabi sonra yıllar geçti evlendim evlenmeden önce eşime kapanmak istesem ne dersin dediğimde istemem demişti evlenince onu dini olarak eğittim ve kapanmam için onu ikna ettim birlikte namaz kılmaya başladık ailesi annesi kız kardeşi çok acıklar evde dini eğitimini tamamlayamamış içi de çok temizdi eşimin 3 ay sonra bi gün çarşıdan bana etek ve baş örtüsü almış şaşırdım tabi gel sana alışveriş yapalım kapan dedi heveslendirdi beni uzun uzun konuştuk bu konuyu kapandım.tepkiler çok olumsuz ama çevremi değiştirmeye başlıorum kapalı arkadaşlar ediniyorum. eşimde destek oluyor en önemlisi bu zaten inanılmaz bi huzur var içimde kendim kimsenin giyimini yargılamayan bir insanım beni yargılayan insanlar olduğunda da iletişimi kesiyorum çünkü bu tepkiler o kadar cahil ve insanlık dışı ki umrumda değil
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Selamun Aleyküm. Ben 18 yaşındayım ve kapanmayı çok istiyorum ama Nuran arkadaşımız gibi bende çevreden çok çekiniyorum İçimde bi korku var sanırım bu yüzden ama kapanmayı gerçekten çok istiyorum hnı derler ya kalbinin sesini dinle kalbimin sesi de öyle söylüyor.. Ama ben korkuyorum :( Bana da yardım edermiisin fikir verir misiniz ? :( Çok tesettürlü arkadaşlarım var samimi olduğum onlarda kapanmamı istiyolr falan ama ... .s
 

ASİEGELİ

Yeni Üye
Üye
banada yardım edin lütfen bende kapanmak istiyorum ama olmuyor bir türlü. eşimde çok istiyor ama ben eşim istedği için değilde kendim için istiyorum ve kapandıktan sonra eşi için kapanmış demelerini istemiyorum . ayrıca çalışıyorum çevremden ve ailemin tepkilerinden çekiniyorum lütfen banada dua edin en kısa zamanda kapanayım
 

Yolgezer

KF Ailesinden
Özel Üye
banada yardım edin lütfen bende kapanmak istiyorum ama olmuyor bir türlü. eşimde çok istiyor ama ben eşim istedği için değilde kendim için istiyorum ve kapandıktan sonra eşi için kapanmış demelerini istemiyorum . ayrıca çalışıyorum çevremden ve ailemin tepkilerinden çekiniyorum lütfen banada dua edin en kısa zamanda kapanayım

İsteğiniz çok güzel ve hak bir karar. Ancak böyle bişeye başlamadan önce neyi ne için istediğinizi kesin olarak anlamalı ve çevreden gelecek olumsuz etkilere karşı güçlü olmalısınız. Bu yolda en büyük destekçiniz eşiniz olmalı. olumlu tepkilerin yanısıra olusuzluklar lada karşılaşacaksınız tabiki ama sizin ne istediğiniz önemli.
Cenâb-ı Hak, Nûr Sûresinde Peygamberimize (asm.) hitaben şöyle buyuruyor:

“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu yerleri) açmasınlar. Zahir olanı (görünmesi zarurî olan yüz, el ve ayaklar) müstesna. Baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar (göğüs ve boyunlarını göstermesinler). Ziynetlerini (süs yerlerini) ancak şu kimselere gösterebilirler: Kocalarına, yahut babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut kendi oğullarına, yahut kendi erkek kardeşlerine, yahut erkek kardeşlerinin oğullarına, yahut kız kardeşlerinin oğullarına, yahut kendi kadınlarına (Müslüman kadınlara), yahut ellerindeki memlûklere (cariyelere), yahut (şehvetsiz ve kadına) ihtiyacı olmayan uyuntu kimselere, yahut henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış olan çocuklara.” (Nûr Sûresi , 31)


Kuran-ı Kerimi kendinize rehber alın olumsuzluklar da hem kendinize hem sizi anlayabilecek kişilere bunu ispat olarak sunduğunuzda zorlukları en kolay şekilde aşabilirsiniz. Ama bu ayete ilk önce sizin iman etmeniz gerekli...
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
eşofman giyiyorum sürekli nasıl olcak die merak ediyorum tabi çevredeki tepkilerde var yardım edin sizce ne yapmalıyım
 
Y

YARDIM EDİN

Ziyaretçi
Meraba ; ben 14 yaşında bir kızım.Bende sizin gibi kapanmayı çok istiyorum.Ama ne yazık ki ailem izin vermiyor.Daha küçük olduğumu kararlarımın değişken olduğunu söylüyorlar.Ama ben kesin kararlıyım bu düşüncem değişmiycek.Lütfen yardım edin.Sizce ne yapmalıyım ? :(
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
çevrendekilerin ne düşündüğü zerre tanesi kadar önemli değil,çünkü sen onlar için kapanmıyosun .sen bu dünyaya onlar için değil Allahu teala için geldin Allahta seni dünyaya iyi bir kul ol diye gönderdi bunun için ne düşündükleri önemseme
 
Üst