Kabir evine giden yol.

kalpteniman

KF Ailesinden
Özel Üye
latif.jpg



Fani olan dünya evinde baki değiliz. Ebedi olan ahiret evine gitmeye ve bilhassa elimizde mevcud olan bütün mal ve eşyadan sadece bir kefen kadarını alıp diğerlerini terketmeye mahkumuz. Kiralık evlerde oturan kiracıların ev taşırken bütün eşyalarını beraberinde götürüp sevdiği mallardan hiç bir şeyi bırakmıyacağı herkesçe bilindiği halde , her şeye muhtaç olan kabir evine gidenlerin sevgili eşyalarından kısmen olsun bir şey beraberinde götürmemeleri gerçekten hayret ve dehşet verici bir durumdur.
Cenabı Fahri Kâinat s,av. Efendimiz buyuruyor ki; Hanginiz var ki varisinin malı ona malından daha sevgili olsun.buyurdukları zaman Ashabı kiram radyallahu anhüm? Ya resulullah içimizde hiç kimse yoktur ki kendi malı başkasının malından sevimli olmasın dediler.Bunun üzerine Resulullah s.a.v. Efendimiz buyurdular ki,Önce gönderdiği kendisinin malıdır. geriye bıraktığı varisinin malıdır. (Buhari)
Diğer hadisi şerifinde ise şöyle buyuruyor. Bir insan öldüğünde amel defteri kapanır yalnız sadakai cariyesi, ilmi bir eseri, kendisine dua eden hayırlı bir evladı olan kimsenin amel defteri kapanmaz.( Müslim) Ah dünyaya dört elle sarılan herşeye sahip olma arzusunda olan biz kullar ne zaman uyanacağız kabirde mi? h.z A llah c.c ölmeden evvel uyananlardan eylesin Amin velhamdü Lillahi Rabbil Alemin.
Kalpteniman. Üzgün dede
 
Üst