göz kaşıntısını engellemek için ne yapılır

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Güneş gözlükleri kullanın:

Bu ışığı engellediği gibi ayrıca rüzgrın doğrudan göze gelmesini önleyecek sonuçta rüzgrla taşınan polen, toz veya kimyasalların göze ulaşmasını engelleyecektir.

Gözlerinizi Ovuşturmaktan kaçının:

Göz kaşıntısı eğer mikrobik nedenlere bağlıysa, siz gözlerinizi ovuşturduğunuzda bu mikrobik etkenler gözün her yanına hızlı bir şekilde yayılacaktır. Sonuçta eleriniz de geçebilecek olan mikrobik etkenler diğer göze bulaşma olanağı bulacaktır.

Gözleri Kırpıştırmayı unutmayın:

Komik gelebilir ancak saygın tıp otoriteleri bilgisayar başında gözlerimizi kırpıştırmayı unuttuğumuzu söylüyorlar. Gözlerimizi kırpıştırmak birkaç açıdan çok faydalıdır. Örneğin gözyaşının her yana eşit oranda taşınması göz kırpmayla alakalıdır.

Gözlerimizin ışıktan etkilenmemesi için közlerin bir üre kapalı kalması sağlanmalıdır. Bu da ancak göz kırpmayla alakalıdır. Yada gözümüzün üzerine düşen yabancı cisimler göz kapağının açılıp kapatılmasıyla göz boşluklarına taşınır.

Diyet Yapın:

Göz kaşıntısının arttığı günlerden önce neler yemiş olduğunuzu düşünün ve o besinleri bir süre için hayatınızdan uzaklaştırın. Böylece etkileri gözleyin. Bu şekilde sizde alerjiye neden olan besini bulmanız olasıdır. Bir başka önemli durum da omega-3 eksikliğinden dolayı göz yaşının kuruması durumudur. Bu durumda diyetinizi balık ürünleriyle süslemeniz çok değerlidir.

Göz yaşı kanallarınıza masaj yapın:

gözünüzün iç kısmında gözün bittiği yerle burun kenarının bitişiğine küçük daireler şeklinde masaj yapın bu uygulama göz yaşı kanallarının açılmasını sağlayacağından gözün daha iyi dezenfekte edilmesine neden olacaktır.

Göz Kapağı Kusurlarınızı Tedavi Ettirin:

Sarkık göz kapağı, göz kapağı tembelliği göz kapağındaki kitleler gibi birçok göz kapağı kusuru da göz kaşıntısına neden olmaktadır. Eğer bu kusurlar tedavi edilebilirse göz kaşınması sorunu da or

 
Üst