Amel Defteri

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
AMEL DEFTERİ

9zmxde.jpg


İslam inancına göre ahirette görülecek hesaba esas olmak üzere herkesin bu dünyadaki inançları ve yapıp
ettiği ameller bir belgeye kayıt edilmektedir. Ameller “Kiramen kâtibin” ve “Hafaza” diye anılan melekler tarafından kayıt altına alınmaktadır.

Mahiyeti bizce bilinmeyen bu belgeye “amel defteri” denilmektedir. Küçük-büyük demeden her şeyin kaydedileceği “defter”ler hesap gününde sahiplerine verilip okutulacak, herkese dünyada yaptıkları bu belge üzerinden gösterilecektir (İsrâ, 17/13- 14). Amel defterleri sahiplerine veriliş şekli onların cennetlik yahut cehennemlik olduklarının da göstergesi olacaktır. Buna göre; cennetliklerin (ashab-ı yemin) belgeleri sağ taraftan (Hâkka, 69/25), cehennemliklerinkiler ise (ashab-ı şimâl) sol taraftan veya arkadan verilecektir (Hâkka, 69/19).

Günahkârlar, “Eyvah bize! Bu nasıl bir kitaptır ki, küçük büyük bırakmadan her şeyi sayıp dökmüş” (Kehf, 18/49) diye şaşkınlıklarını ifade edecek.
İyiler ise “Gelin, kitabımı okuyun. Çünkü ben hesabımla karşılaşacağımı zaten biliyordum.”
(Hâkka, 69/19-20) diyecektir.

Günahkârlara ait defterler “siccîn”de, iyilere ait defterler ise “illiyyîn”de bulunmaktadır (Mutaffifîn, 83/7-18). “Siccîn” ve “İlliyyîn” içindekilerin silinip kaybolmadığı, yok edilemeyen kayıt yerleri anlamına gelmektedir.
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
RABBİMİZ ümmeti Muhammede amel defterelerini sağ taraftan almayı nasib eylesin inşALLAH

konu için teşekkürler kardeşim ,
ALLAHU zulcelal razı olsun​
 
G

Galip Polat

Ziyaretçi
amel defterlerinizi guzel doldurmak icin bol bol namaz kilip kuran okuyalim hayir hasenatta bulunalim kardeslerim
 
Üst