Allahın Sevgisini Kazanmak İçin Neler Yapılmalı

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
"Allah Hiç Kimsenin Göğsünde İki Kalp Yaratmamıştır." (Ahzâb: 4)

Bir kalp düşünün ki biri Allaha biri dünyaya bakiyor .Akliniz aliyor mu.

Sizce hangisi tarafi ağır basiyor.Dünya sevginiz mi yoksa Allaha olan sevginiz mi?

Bunu anlamak aslinda kolay.24 saatinizi gözden geçiriniz.En severek yaptiniz işler namaz zikir ve dua mi yoksa günlük işlerinizin yorgunluğu ile televizyon film dizi oyun oynamak mi ?

Eğerki tamamen dünyaya dalip bu dünya sizi Allahi ibadetden alikoymuşsa.Sizin kalbinizde daha çok Allah değil dünya var.Dünya rizkida önemli fakat Ne yapıp edin kalbinizi zikre alıştırınız.Böylece dünya işleriniz bile sizi Allahtan alikoyaniyacaktir.

Sen Allaha yaklaşırsan Allah da sana yaklaşır.

Bunu. İçin bazi nefsi zevklerimizi onun için terke etmek gerekiyor.Unutmayın en büyük düşmanınız doymak bilmeyen nefsinizdir.Bin yil yasayip onu dünyaları verseniz asla doymayacaktir.

Bize verilen kisa hayat imtihan ve ahireti kazanma icindir.

Kalbimiz dünya ile çevrili o kalbe Allahin sevgisi girermi be kardeş.Sen sevdigin için fedakarlik yapmaz ibadet yapmaz Allahin düşman edindigi nefsini besler ibadetlerden kacar ahiretini dusunmez aklini kullanmaz isen şeytan senin dostundur arkadaşındır.Sana bir kanca takar ki her türlü kötülüğü isletir.

Her an Rabbimize sığınalım bu kötü akıbetten.Tevbe ve istiğfar dilinizden düşürmeyin Allaha yalvarin ki ruhunuz bir nefes alip kendine gelsin.

Hayırlı işlere yönelsin.

Bu sadece baslangictir.

"Zâlimler birbirlerinin dostlarıdırlar. Takvâ sahiplerinin dostu ise Allah'tır." (Câsiye: 19)

"Allah düşmanlarınızı sizden çok daha iyi bilir. Gerçek bir dost olarak da Allah size yeter, hakiki bir yardımcı olarak da Allah size yeter." (Nisâ: 45)

İbadetlere başladınız şükredin ve sabırla devam edin.Nafilere yönelin .Nefsin isteklerinden Allaha siginarak ruhunuzu ibadetle kuvvetlendiriniz.İmaninizi islami ilimlerle artirmaya calisiniz..

Takva sahibi olduk diyelim.Bu dahi Allah'ın sevgisi icin yeterli degil Sevdigin icin aci cekip fedakarlık yapmazsan hic Allahin sevgisini kazanabilir misin.

Emin olunuz ki Allah sizi cesitli imtihanlara sokucak ve gerçekten seviyormu sevmiyor mu sizi test edecektir.

Kul ilk başta kalbden dunyayi cikarmaya ve Allahin sevgisiyle doldurmaya çalışmalı tevbe ve istiğfarla kalbi yikamali gunahlarindan pisman olup ağlamalıdır.

Gün gelir Allah senide sever.

Allahin sevdiginin belirtisi kulunu hayirli sevdigi ve razi olacagi islere yoneltmesidir fakat kul bunlarda benlik taslayip kibirlenir kendinden bilir ve bunlara dunya menfaati karistirsa emin olunuz ki o kisi aslinda coktan yalancilardan olmustur İslamin en onunde en iyi müslümanmış gibi gösterir fakat Allah kullarinin kalplerini ve özünü bilir.

Allahin sasirttigi kimse bida kurtaramaz.O sebeple Allaha sevgide ciddi ve samimi olunmalidir yoksa kesinlikle helaktadir.

Bu süreçte Günahlar işlenebilir.Nefs ve şeytanla buyuk mücadeleye girilir.Unutmayiniz ki sadece bu helak dan bu düşmanlardan sadece sizi Allah kurtaracaktir.

Bu işler nefislerine ağır gelenler tekrar tekrar dunyaya dalmıştır..İlk namaza baslayanlarin bir süre sonra şeytan ve nefsinin etkisiyle namazi birakmasi gibi.

Yani kul Allah diyecek her an kalbini onla meşgul etmeye çalışacak.Herşeyin başı namaz kılacak ama onda ihlasi elde etmeye çalışacak.

Biliniz ki kalp ve ihlasla yapılmayan ameller sadece eziyettir.Bu su demek degildir yapmayip yan gelip yatalım.

Hayir daha cok ve daha çok gayret etmeli hem islami ilminizi hem imanizi hem ruhunuzu artırıp kuvvetlendirin.

Nasil dunyada hic bir sey gayretsiz olmuyor bu işlerde gayret etmeli kulluğumuzu yapip bi şükür borcumuzu ödemeliyiz.

Nafile ibadetler Allaha yaklaştırıp nefsi kırar .

Sen Allaha yönelmez birde Allahın sevgisini beklersin.Oysa onun yüceler yücesi gönlünü kazanmak rızasına ermek çok çok zordur.

72 fırka helak da 1 fırka kurtulusdadir.

Hele bu ahir zamanda” Allahım beni senin dosdoğru yoluna ilet.Sevdiğini sevdir sevmediğini sevdirme .Günahlarımı bağışla.Beni bir an olsun nefsime birakma.Kalbimi sevginle doldur .Ayağımı dinin üzere sabit kil Çünkü sen herşeye kadirsin.Amin.”

İbadet dua dua dua .. Allah hidayet ve selamet versin inşaAllah hepimize.

Bir gün gelir Allahda sizi sever sevdikleri hürmetine inşaAllah.
Selami Aleyküm.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
"Allah-u Teâlâ'ya Muhabbetin Alâmetleri:

Muhabbet davasında bulunmak, seviyorum demek kolaydır. Lâkin Allah'a karşı muhabbeti olan insanlarda şu yedi alâmetin bulunması gerekir:

1- Ölümden nefret etmemek, ölüm için hazırlıklı bulunmak. Çünkü seven sevdiğine ancak ölümle kavuşur.

2- Hazret-i Allah'ın sevdiğini kendi sevdiklerine tercih etmek. Allah'ı seven, dünyada neyi severse Allah o şeyi sevdiği için sever. Yaratandan ötürü yaratılan her şeyi hoş görür.

3- Cenâb-ı Hakk'ı daima kalbinde bulundurmak. Kendini zorlamaksızın gece gündüz zikrullahla meşgul olmak. Zira bir şeyi çok seven, onu hiç dilinden düşürmez.

Zikrullah Allah'a olan sevgiyi tahrik eder. Sonsuz bir şevk verir.

4- O'nun emir ve nehiylerini bildiren Kur'an-ı kerim'e tazim etmek; en sevdiği biricik Habib'i -sallallahu aleyhi ve sellem-ini, Enbiyâ ve Evliyâsını, dostlarını sevmek... Daha doğrusu O'nunla ilgisi olan her şeyi sevmek.

5- İnsanlardan uzleti, yalnızlığı ve tenhayı seçmek. Bir an evvel akşam olmasını, Rabb'isi ile kalmasını istemek.

6- İbadetleri zevk ve şevk ile yapmak. Muhabbet ehline hiçbir ibadet ağır gelmez. Çünkü ibadet lezzeti gibi hiçbir lezzet yoktur, nerede kaldı ki ağır gelsin...

7- Hakk dostlarını dost edindiği gibi, O'nun düşmanlarını da düşman bilmek. Zira kişi sevdiği ile beraber haşrolur.

Allah için sevgi, Allah için buğz, imanın en sağlam kulpudur. İmanın tekâmülünde en büyük bir âmildir.

Hazret-i Allah'ın biricik Habibi -sallallahu aleyhi ve sellem- Allah sevgisine vâsıta olduğu için O'nu seven Allah'ı sevmiş olur. Dostun dostları da dosttur."

Efendi Hazretlerineen alinti.

Ey dostlar Ölmeyecek gibi yaşamiyormuyuz.Ölümden kaçmıyormuyuz.Hakkı görmemek için gözlerimizi kulaklarimizi kapamiyormuyuz.Eğer bu doğru değilse Allah 5 vakit namaza çağırırken biz nerelerde geziyoruz.Eğer bu dogru değilse huzuru elde ettik mi?

Allahtan kaciyoruz oysa o bana yaklaşın bende size yaklaşayım buyuruyor.

Allah zatına yaklaştırdırdiklarından eylesin amin.

Selamı Aleyküm.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah çok yücedir .Yani ona en güzel şekilde kulluk yapilmalidir.
İhlasla ve kalpden amel edilmeli.Buda cok kolay elde edilen birsey değil.Ameline menfaat riya kibir nefs karistimi ... Geriye ne kaldi.

Öyleki Allah kalplerde dünya sevgisi barindirmamizi dahi sevmiyor o kalbden cikiyor .Demekki sen kalp sarayini temizleyecen tevbe istigfarla kalbini yikayip hayirli amel ve ibadetlerler nafilerlerls Allaha yaklasacaksin.

Bu iste sabir gosteremezsen yine bisey elde edemezsin.Allaha Kararli samimi olmak şartttir.Allahini dost edinmişsen hic dostuna samimi olmazmisin .Bu yanliş olur.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in duâlarında:

"Ey Allah'ım! Bana kendi sevgini, seni sevenlerin sevgisini ve beni sana yaklaştıracak olanların sevgisini nasip eyle!" (Tirmizî)

Amin.Peki simdi ahir zaman hocalari napiyor nasil dua ediyor.Evliya düşmani oldunuz Allahda sizin düşmaniniz.

Onlarin nefslerine taptiklarini görüyoruz.
Allah icin olana Allahda onunicin olur...bu hale gelen kullari asagilayan cahil alim gecinenler helaktadir.

Ben alimim diyen cahildir.. buyuruluyor.Bunlar ise ben en iyi bilirim diye kibirleniyor.Allah şerlerinden korusun amin.
 
Üst