Turizm Haftası ile ilgili Kısa yazı

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Turizh haftası ülkemizde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Gezmek yerni yerler görmek ve tatil yapmak amacıyla yapılan gezilere turizm denir. Bu aktivitelere katılan kişilere ise turist adı verilmektedir.

Turizm iki şekilde olur. Bunlardan birincisi ülke içi olan turizm. İkincisi ise ülkeler arası olan turizm. Genellikle zengin kişiler farklı ülkelere gider. Farklı ülkelerden de ülkemize turistler gelir. Her gelen turist ülkemize harcama yaparak dolar bırakır. Biz de bu dolarlar ile ülkemizde ürtilmeyen şeyleri yurtdışından ithal ederiz. İşte ülkemizin döviz elde etmesinin en kolay yolu ise turizmdir.

Ülkemiz asya ile avrupa arasında bir köprü görevi sürdürmektedir. Ayrıca ülkemiz tarihi açıdan da eski şehirlerin bulunduğu ve bu şehirlerde eski tarihi anıtların olması nedeniyle tarihi bir ülkedir. Doğal güzellikleri ve ılıman iklimi ve zengin bitki örtüsüyle her zaman ilgi duyulan bir ülkemiz vardır.

Fakat ülkemiz bütün bu güzelliklerine rağmen yeterli ilgiyi görmemekte ve az turist gelmektedir. Bunların nedeni bizlerin turistlere kötü ve kaba davranmamız, bir malı zorla ve pahalıya satmamız, konaklama yerlerinin eksikliği ve konforsuzluğu, sokaklarımızın ve kalacak yerlerin temiz olmaması v.b. sebepler olabilir. Bu nedenle ülkemize gelen turistlere her zaman saygılı davranmalıyız. Ayrıca konaklama yerlerinin temizliği ve sokaklarımızın temizliği de turistlerin gelmesini etkileyen etmenlerden bir tanesidir.

Bu nedenle bu gibi şartları oluşturarak ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlamalıyız. Daha çok turistin gelmesi demek daha çok döviz demektir.
 
Üst