Önemli Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Be n uzun zamandır kapanmak istiyordum. Ama buna cesaretim yok tu. Çünkü kendimden tam olarak emin olamıyordum. 32 yaşındayım ve yaklaşık 30 senemi çok farkli bir hayat içinde gecirdim. 1 senedir çok okuyor ve guzel Rabbime yaraşır bir kul olmaya calisiyorum. "Daha zamanim var kapanmayim"diye hep erteliyordum. Ama icimede bir sevda düştü ki, (şükürler olsun) bu sevda o kadar huzur verici, o kadar başka ki artik benim için zamanın geldigini ve yüce Rabimin ben de görmek istediği bu olduğunu anladım. Ve şükürler olsunki sizin yazilarinizida okuduktan sonra kendimden de emin olarak kapanmaya Allahın izniyle karar verdim. ALLAH sizden razı olsun...ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
maaşallah ne güzel, rabbim rızası için ve rızasına uygun bir şekilde tesettüre bürünenlerden eylesin inşaAllah.
 

ebru2581

Yeni Üye
Üye
Allah hepinizden razı olsun. Bugün ilk defa başım kapalı dışarıya çıktım. çok mutlu ve huzurlu hissetim. Annem henüz başı açık. Oda çok istiyor. O da beni görünce "kızım başında ayet taşiyor"dedi. Ve cok sevindi. Allah isteyen herkese nasip etsin..insallah..

 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah hepinizden razı olsun. Bugün ilk defa başım kapalı dışarıya çıktım. çok mutlu ve huzurlu hissetim. Annem henüz başı açık. Oda çok istiyor. O da beni görünce "kızım başında ayet taşiyor"dedi. Ve cok sevindi. Allah isteyen herkese nasip etsin..insallah..
Allah razı olsun amin inşAllah kardeşim.Allah dahada iyi etsin inşAllah.İnşAllah başkalarıda sizi örnek alırlar.Herkez tecrübelerini ve sıkıntılarını yazsa gerçekten bir sorun kalmaz inşAllah.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu konuya uyduğunu düşündüm umarım örtünmek isteyenlere yardımcı olur.Bir şiir.

Cezada tez değildir, bilir misin bu niye ?
Zaman tanır kuluna, günahtan dönsün diye,
Bu dünyadaki sınav, ölümle bitesiye,
Tövbeye fırsat veren, bekleyen HALÎM dir O.


O'nun gücü, Âlemi, fırıl fırıl döndürür,
O'nun nûr'u , güneşi, yıldızları söndürür,
O'nun emri, yedi kat, göğü yere indirir,
Azameti, ölçüye sığmayan AZÎM dir O.


O, bütün kullarının kusurlarını saklar,
En büyük günahları, bir anda siler paklar,
Yeter ki, kullarınca, çiğnenmesin yasaklar,
Cennetleri bu yüzden, vâreden ĞAFÛR dur O.

Cengiz Numanoğlu
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Kapanma
https://www.kunfeyekun.org/kf/kapanma.23311/

Sorunlarınızı yazında derman bulun inşAllah arkadaşlar.
Zaten türkiyenin yüzde 2si örtünüyordur.Gerisi kalan yüzde 98i nerede bilmiyorum.Allah hidayet versin.

Allahın izniyle bu konu derinden anlaşılması için tüm bilgiler toplandı toplanılıyor.Devlet yasağıda kalktmıştır.Bu kadar açılmanın sağlanmasının nedenide bu zaten.Fakat artık kendimize gelmek lazım.

Herkez kendi hesabını vereceğinden artık çevrenizi önemsemeyin.Onlarında örtünmesini beklemeyin bu belki 100 yıl sonra olur.Gerçekten yavaş ilerleniyor oysa hak gerçek bilgiler eklenmiştir.

Örtünme hakkında tüm ayet ve hadisler eklenmiştir.Hatta örtünme ayetinin tefsiri bile eklenmiştir.
Akılda hiç şüphe ve kuşku kalmasın ve örtünmenin gerekliğini tam anlayın diye yapıldı.


Allahın örtünme hakkındaki emride kesindir.Açıktır.
Kul bunu bu bilgileri okuyarak üzerinde durmalı iyice anlamalıdır.

Örtünmeye engel olan nedenler

1.Şeytanın vesvesleri
2.Nefsiniz(benlik ve beyenilme duyguları)
3.Çevreniz(çevreye uyum sağlamak arkadaş edinmek ve onların baskıları)
4.Bazen anne ve babaların baskıları,kardeşlerinde baskıları olabilir.
5.Örtünmenin Allahın emri olduğunu bilinmemesi öğrenilip araştırıılmaması.

Daha çok sıkıntınızı yazarsanız bende okonuda daha çok bilgi edinir ve çözüm ararım.Örtünenlerde artık bu konuya destek olsun.Kendiniz örtündünüz ama başklarınında örtünmesini isteyin.Onlarda kurtulsun.Onlarda huzurlu olsun istemezmisiniz?

Bir iyilik yoktur ki Allah celle ve celalühü onu karşılıksız bırakmasın.

Bu konuda Allaha tevekkül ediyorum.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Örtünen ve örtünen arasında
Örtünmeyenle örtünmeyen arasında
Dereceler varmış bunu farkettim.

Sırf dışını değil içinide örtüceksin.Bir kişi gördüm tesettürlüydü ve burnunda demir taktırmış.Bu nedir?
Evet tesettürde değiştirilmeye çalışıldığı ve moda haline getirilmeye uğraşıldığıda açıktır.
Tesettürle ama makyaj yapmış,tesettürlü ama kaşlarını inceltip yukarı kaldırmış ,tesettürlü ama dar kıyafetler giyiyor bunların tesettürle alakası yoktur.

Tesettür hakkında kaşların alınmaması gerektiği hakkında bilgileri zaten ekledim.Gerçek tesettür hakkında bilgilerde açıktır.Ne bir saç telin dene vücud hatların belli olmayacak bukadar zor değil bunu anlamak.

Şimdi bide tam tersini düşünelim içi örtük dışı değil.Böyle birşey olamaz.Açık geziceksin ve kimsenin sana bakmamasını isteceksin öyleme mi?Açık geziceksin ve örtünmüş gibi karşılanıcak(laf atılmacak bakılmacak karşındaki erkek sana değil kalbine bakıcak öylemi?) ,açık geziceksin ve sana saygı duyacaklar öylemi,yoldan geçerken sana erkekler arkandan bakmayacak öylemi?Bu nasıl bir çelişkidir nasıl bir düşüncedir?

Zaten biliyorsun islamda erkek ve kız arakadaş,sevgili,flört... yok.Bu kızlı erkekli okullar nedeniyle ve televizon aracaığıyla gösterilerek günah normale dönmüştür.Herhangi bir ahlaki durumada uymaz.Sakıncaları okadar çokturki araştıdıkça Yüce rabbimiz bizi nasılda biliyor derseniz.Örnek genç anneler amerikada okadar çoğalmıştırki ne yapacaklarını bilememiş hale gelmişler.Eroin,alkol... kullanımı okadar yaygınn ve sebest ki...Neden çünkü islam yaşanmıyor.Peki Türkiye islam devleti olmasına rağmen yapılanların islamlada alakası yoktur.

Ateşle barut yan yana durmaz diye bir tabir var.Zinadan kaçının diye ayet var.Zinaya götürecek tüm durumlardan kaçınacaksın.Yani gözünü,kulağını,elini ,ayağını ve aklını koruyacaksın haramlardan.

Neyse fazla derine indik .Şimdi gerçekten örtünmek isteyenler için yazıyorum ve örtünmek alaya alınamaz .Böyle yapanlar varsa elbete hesabını yine Allah bilir.Tesettür anlaşıyışı değişmektedir baş örtü takılıyor fakat sacının yarısı açık.yarısı müslüman yarısı değil mi?Bu alaya almak değilde nedir?

Cahilde olunsak yapılan her davranıştan sorumluyuz.Allahın emri kesindir.Örtünme şekliayette açıktır.Elmalılı hamdi yazırda güzel tefsir etmiş ve detaylı açıklamıştır.Tüm islam alimleri görüş birlği içersindedir.Eklenilen bilgiler kaynaklı bilgilerdir.Örtünmeyi değiştirmek ,isteyenler kadını açmaya çalışanlar...bunların islamla alakası yok.


örtünenler
1.Allahın emri olduğu bilmeli
2.Allahın rızasına ermek için örtünecek
zaten örtünen dünya ve ahiretteki faydalarıda açıktır.Fakat bilinmeyen çok fazla şeyler vardır.
Erkeğide kadınıda yaratan odur.Allah kulunu en iyi bilendir.
3.Örtünmeyi iyi anlamalısınız. Önemi ve nedenini iyi bilmelisinizki sizi şeytan ve nefsiniz sizi sıkıştırmasın.Sizi açılmaya zorlamasın.

Şimdi örtünmeyenlerde
1.Allahın emrine karşı geldiğini
2.Allahın rızasından uzak olabileceğini bilecek.(Çünkü Allahın rahmeti sonsuzdur kullarına zaman tanır .Emri uygulamanız için yollar açar gösterir.Tevbeleri kabul eden hep odur.Onun rahmetini kimse kısıtlayamaz.İstersen defalarca örtün ve açıl kim kısıtlayabilir ki onun rahmetini?Şeytan size vesvese vermesin.Gerçek tevbe eden ise o günahı hiç işlememiş gibidir.)Dünya ve ahirette zararları açıktır.Fakat bilinmeyen çok fazla şeyler vardır.
3.Neden örtünmediğini iyi bilmeli(çevre,nefs,şeytan,benlik ve beyenilme duyguları,kıskandırma istediği,güzelliğin açık gezmekle olucağını sanması...)


Bu konu basit bir konudur.Uygulama ve uygulanmama sebebleri kişiye göre çok farklılık gösteriyor.En başta belirtiğim gibi örtünmek var örtünmek var,örtünmemek var örtünmemek var.

Yıllardır açılmaya zorlandınız şimdide örtünmeyemi zorlanıyorsunuz.Hayır kimse zorlamıyor arkadaşlar.Herkez kendi hesabını verecektir.Örtümek isteyenlere yardım etme niyetiyle bu konuyu açtım ve araştırdım.Örtünmemek isteyenede neden örtünmediğini anlatmasını sıkıntısını paylaşmasını istedim.Böylece dünyada ve ahirette günaha girmesin,huzursuz yaşamasın,erkekler kötü gözle bakıp laf atmasın,başına kötü haller gelmesin(Allah korusun tabi),hesap günü zorluk çekmesin,müslüman olmayan erkeklerle evlenmesin...

Yardımlaşın ey müslümanlar .Örtünen örtünmeyle ilgili tecrübelidir.Örtünmeyenlere yardım edin.Nasıl örtündünüz onları anlatın .Örtünenler siz daha iyi bilirsiniz örtünmenin faydalarını zorluklarını bunları yazınki örtünmeyenlerde faydalansın.Örtünmeyenlerde sıkıntılarını yazsınki cevaplayanlar çıkacaktır mutlaka.

HasbiyAllahü nimel vekil nimel mevla ve nimel nasir.Allah bana yeter.O ne güzel vekildir.O ne güzel mevladır(koruyucu) ,o Ne güzel yardımcıdır.
 

eternafelicity

KF Ailesinden
Özel Üye
Zaten her müslüman hanımın içinde illa ki kapanma isteği oluyor, fakat şartlar, şeytan ve nefis birleşince erteleniyor...
Beni en çok etkileyen ve aylarca üzerinde düşünüp canımı yakan olay şu olmuştu. Örtülü olmadığım için mübarek bir abi şöyle demişti; "
5 vakit namaz kılıyorsun, oruç tutyorsun, İslam'ın diğer şartlarını yerine getiriyorsun ama tesettürlü değilsin. Çoğu şeyin varken hâlâ eksiksin. Öbür dünyada 'Bu kulum namaz kılmış hadi örtünmemesini yok sayalım' denmeyecek. Her bir amelimiz ayrı ayrı kontrol edilecek, tartılacak.. Basit bir toplama işleminde bile elmalarla armutları bir arada toplayamıyorken diğer ibadetlerini öne sürüp yapmadığının affedileceği zannına nasıl kapılırsın? Seni bir tarafa bırakalım. Babanı kaybetmişsin ve onu çok sevdiğini söylüyorsun. Düşünsene onun şu an ahirette senin yüzünden azap çektiğini? Çocuklarının yaptığı ölmüş anne ve babalarına bildirilir. Günahınız da sevabınız da yansır. Allah'ın razı olmadığı bir vaziyettesin. Şu an farkında değilsin belki ama baban hepsinden haberdar. Bir gün sen de farkına varacaksın. Gel daha fazla geç kalma"
O zaman ciddi anlamda silkelenmiştim. Tabi yine de kapanmam bundan aylar sonrayı buldu :( Bir ara ben de ayrı bir konu açayım buraya kendime hatırlatma mahiyetinde dursun bu not burda :)
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah razı olsun.Elbette ayrı konu açabilirsiniz.
Kadınlara baskı kuruldu devlet tarafından önceden herkez açılmak zorunda kaldı.Bende bunu anlatmaya çalışıyorum.Artık devlet baskısı yok.Bu varken bile zor şartlarda örtünenler oldu.
Ahir zamandayız zaten sırf örtünme değilki haramlardan sakınmakda zor.Midemizi bile koruyamıyoruz.Hatta imanımızı korumakda zor.Her gün dua edilmelidir Allahım imanı koru diye.

Artık sizle alakalı konu şeytanı ve nefsinizi yenin onlara uymayın,çevrenizi önemsemeyin,örtünmeyi iyi anlayın bu kadar.Namaz nasıl sabırla kılınıyorsa örtünmeyide sabırla örtünülecek.Örtünmenin faydaları ve örtünmemenin zararları zaten anlatılmaya çalışıldı.

Bundan sonra örtünenler işte tecrübelerini yazmalı örtünmeyenlerde ibret almalı artık.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Zaten her müslüman hanımın içinde illa ki kapanma isteği oluyor, fakat şartlar, şeytan ve nefis birleşince erteleniyor...
Beni en çok etkileyen ve aylarca üzerinde düşünüp canımı yakan olay şu olmuştu. Örtülü olmadığım için mübarek bir abi şöyle demişti; "
5 vakit namaz kılıyorsun, oruç tutyorsun, İslam'ın diğer şartlarını yerine getiriyorsun ama tesettürlü değilsin. Çoğu şeyin varken hâlâ eksiksin. Öbür dünyada 'Bu kulum namaz kılmış hadi örtünmemesini yok sayalım' denmeyecek. Her bir amelimiz ayrı ayrı kontrol edilecek, tartılacak.. Basit bir toplama işleminde bile elmalarla armutları bir arada toplayamıyorken diğer ibadetlerini öne sürüp yapmadığının affedileceği zannına nasıl kapılırsın? Seni bir tarafa bırakalım. Babanı kaybetmişsin ve onu çok sevdiğini söylüyorsun. Düşünsene onun şu an ahirette senin yüzünden azap çektiğini? Çocuklarının yaptığı ölmüş anne ve babalarına bildirilir. Günahınız da sevabınız da yansır. Allah'ın razı olmadığı bir vaziyettesin. Şu an farkında değilsin belki ama baban hepsinden haberdar. Bir gün sen de farkına varacaksın. Gel daha fazla geç kalma"
O zaman ciddi anlamda silkelenmiştim. Tabi yine de kapanmam bundan aylar sonrayı buldu :( Bir ara ben de ayrı bir konu açayım buraya kendime hatırlatma mahiyetinde dursun bu not burda :)

Tekrar Allah razı olsun.Bence kadınların cesareti kırılmış.Sıkıntılarını dahi paylaşamıyorlar.Örtünenlerde örtünmeyenlere destek olmalı böyle paylaşmalı tecrübelerini.Eğer paylaşırsanız zaten bida açılmazsınız.Çünkü bazıları tekrar açılabiliyor.Yaşadıklarını unutuyor ve şeytanın ve nefsinin baskılarına karşı koyamıyor.

Oysa Allaha sığınsa gerekirse felak nas okusa bişeyi kalmaz.Şeytanda mahvolur.Dua bizlerin silahı.Allah zaten kullarına hep yardım ediyor bunların farkında olmak lazım.

Namaza devam edenede Allah yardım ediyor.Hidayette veriyor.Namaza devam edince zaten kötü ve yanlış neleriniz varsa hepsi zamanla gidiyor.Namaza devam etmenin faziletlerinden biride bu.

Zaten birçok kişiye cevap verildi sıkıntısını yazıp cevap vermedimiz oldumu örtünme konusunda?

Asılında örtünemenin sorunlarından biri örtünmenin yararlarını ve gerekliliğinin anlaşılamaması.Bunun için eklenilen bilgileri okuyunuz.Çok ciddi bir konudur.

Örtünmek değil örtünmemek sorundur.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu konuyu görenler örtünmek için başka işaret aramasın.
Yani işaret olarak kabul edin.Devlet yasağı kalktığına göre örtünmek ve örtünmemek sadece sizin elinizde.Bu imtihan kolaylaştırılmış.Yoksa yasa varkende örtünenler vardı.

Ne kadar sıkıntı ve zorluğa karşı sabır edilirse o derece ecir alırsın.Çevren seni açılmaya zorluyorsa yine onlara uymazsan kuldan değil Allahtan korkarsan o zamanda onun eciri farklı olur.

Sonuçta imtihan dünyası namazda zor geliyorsa bu nefsinizdendir.Örtünme zor geliyorsa buda nefsinizdendir.
Nefsinle mücadele ediceksin .Nefsle ve şeytanı ayıracaksın çünkü onlar birbiriyle kuvvet buluyor.
Nefsinize dünyayı versenizde doymayacaktır. Nefs ve şeytana uymacaksınki ruh kuvvetlensin .Ruhun kuvvetlenmesi ve nefsin zayıflaması ise farz ve nafile namazlara devam etmekle olur.Bu arada nefsede uyulmaması gerekir.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
"Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, yanında mahremi olmayan (yabancı) bir kadınla başbaşa kalmasın. Zira onların üçüncüsü şeytan olur." (Ahmed rivâyet etmiş, Hâkim hadisin sahih olduğunu söylemiş, Zehebî ona muvafakat etmiştir. Elbânî de Ğâyetu'l-Merâm; s: 180'de hadisin sahih olduğunu söylemiştir.)

"Sizden birinizin başına demirden bir iğne batırılması, kendisine helal olmayan (yabancı) bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır." (Taberânî ve Beyhakî, Ma'kal b. Yesar'dan rivâyet etmiş, Elbânî de 'Sahîhu'l-Câmi'; hadis no: 5045'de hadis sahihtir, demiştir.)

"Bir erkekle (yabancı) bir kadın başbaşa kalmasın ki onların üçüncüsü şeytan olmasın."(Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de "Sahîhu'l-Câmi'; hadis no: 2165'de hadis sahihtir, demiştir.)


Açılıp Saçılarak Yürümeyin
https://www.kunfeyekun.org/kf/acilip-sacilarak-yurumeyin.37017/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Tesettürle Ilgili Bilinmesi Gerekenler
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesetturle-ilgili-bilinmesi-gerekenler.37208/#post-99336

Tesettür,Örtünme,Kapanma Programı
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-ortunme-kapanma-programi.37251/#post-99504

Konuları topladım daha fazla yaralanılması sitede oluşturdum.
http://kapanmak.weebly.com/

Katkı sağlayan herkezden Allah razı olsun.Tüm örtünmek isteyenlere ve tüm örtünenlerin Allah yardımcısı olsun.Ahir zamanda hiçbirşey kolay değildir.Fakat Allah dilediğine kolaylık sağlar.

Örtünmek isteyenlerin samimi olup Allahtan yardım istemelidir.Bu bilgilerlede tesettürü iyi anlamalıdır.
 
Üst