PKK'nın politikası Ergenekon'la aynı!

YİĞİDO

Üye
Kademeli
PKK'nın politikası Ergenekon'la aynı!
31 Temmuz 2011 / 12:30
Kürt siyasetçi Kemal Burkay, PKK'nın politikasının Ergenekon'la aynı olduğunu söyledi

Ertuğrul Erbaş'ın haberi:
Kürt siyasetçi Kemal Burkay, PKK'nın politikasının Ergenekon'la aynı olduğunu söyledi.
Yakın dönem Kürt siyasal tarihine bakıldığında kitleleri sürükleyen iki isim göze çarpıyor. Birincisi Abdullah Öcalan diğeri ise Kemal Burkay. İkisinin de yola çıkış gayesi Kürt halkına hizmet... Öcalan'ın kanla yoğrulan anlayışı artık herkesin malumu. Kemal Burkay bu noktada silahı reddeden tarzı ile Öcalan'dan ayrılıyor.
Burkay'ın, Abdullah Öcalan'a olan yaklaşımı; PKK, Kürt siyasalını enterne etmek amacıyla derin devletin ürettiği bir projedir şeklinde... Dün itibariyle vatan topraklarına 31 yıl sonra yeniden ayak basan Burkay'ın sözleri...
Peki bu süreçte PKK ve Öcalan'ın geleceğini nasıl görüyorsunuz.
PKK'nın izlediği yanlış politikalarla Ergenekon'un yanına düştüğü Türk derin devletinin bir uydusuna dönüştüğü sır değil. Böyle bir durumda PKK'yı eleştirmek, teşhir etmek her onurlu yurtsever insan için, doğal olmaktan öte bir görev değil mi? PKK'nın içine düştüğü kapandan kurtulması zor ama belli koşullarda mümkün. Kanımca bu Türk derin devletinin yani Apo'yu ve PKK'yı sarıp sarmalayan bağların çözülmesine, etkisizleşmesine bağlı. Derin devletin gölgesi Türkiye üzerinden kalkarsa PKK'nın durumunu da etkiler. PKK değişebilir. En azından ona gönüllü-gönülsüz destek veren kitle bu kapandan kurtulup sağlıklı bir kanala yönelebilir. Derin devletin etkisinin azalması, askeri vesayetin sona ermesi aynı zamanda kirli savaşın bitirilmesi Kürt sorununun çözümü yönünde adımlar atılmasını kolaylaştıracağı gibi, Kürt siyasetini de olumlu biçimde etkileyecek, güç dengelerini değiştirecek, onu demokratikleştirecektir.
Sabah
 
Üst