Pantalon giyiyorum açılmak istiyorum caiz mi?

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Ben suan kapaliyim. Bir yazi okudum "Başın kapalı pantolon giyiyor isen bu tesettür değildir" yaziyordu ben pantolon giyiyorum o zaman açılmalı mıyım? Ben suan kapalıyım. Ailemin zorlamasiyla degil nasihatle kapandim pantolon giyiyor parfüm sıkıyorum acilmak istiyorum acilmali miyim?
 
D

Demet demet

Ziyaretçi
Bende pantolon giyorum ve kapalıyım ama biyerde okurum pantolon giyen kızlar tesettürlü sayılmıyormuş neden ben artık açılmak istiyorum hem bide eşarp boynumu öyle kaşındırıyor ki sizce ne yapmalıyım açılsam günah olurmu lütfen bilen biri cevap versin
 
D

Demet demet

Ziyaretçi
Bende kapalıyım bir yerde okudum pantolon giyen tesettürlü sayılmıyormuş ne eşarp benim boynumu çok kaşındırıyor açılmak istiyorum ne yapmam lazım lütfen bilen biri cevap versin
 
A

Ayda

Ziyaretçi
Bence giyebilirler bit tunik çekersek bişry olmaz ama açık bir şekilde giysek günah
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Tesettür,Türban,Örtünme Hakkında Herşey

Ayeti kerimeler açıktır.En basitinden vücut hatlarınız belli olmayacak.

Ahzab Süresi(33. Süre )
59. Resulüm! Zevcelerine, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. (Zaruri bir ihtiyaçları olup dışarı çıkmak istedikleri zaman), dış elbiselerini üzerlerine giysinler. Bu onların ahlâksız kadınlardan olmadıklarının bilinmesi ve incitilmemesi için daha elverişlidir. Allah çok bağışlayandır, merhamet edendir.


24-Nur Süresi
31 — Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Kendiliğinden görünen kısmı müstesna, üstlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üstüne salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kızkardeşlerinin oğulları veya kadınları veya cariyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçileri, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zînetlerinin bilinmesi için de ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler; hepiniz Allah'a tevbe edin ki felaha eresiniz.

Ahzab Süresi(33. Süre )
32.ayet
Ey Peygamber hanımları! Sizler herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer takvâ sahibi olmak istiyorsanız, edâlı konuşmayın. Kalbinde hastalık bulunan kimse kötü şeyler ümit eder. Daima ciddi ve ağırbaşlı söz söyleyin.
33.ayet
Vakar ile evlerinizde oturun. İlk cahiliye çağı kadınlarının açılıp saçılması gibi açılıp saçılarak yürümeyin. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Peygamber'e itaat edin. Ey Ehl-i beyt! Allah sizden kiri, günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister.
34.Ayet
Evlerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve hikmeti hatırlayın. Şüphesiz ki Allah Lâtif'tir, haberdar olandır.
(vakar:Ağırbaşlılık)
 
Üst