Nur kahramanı Mustafa Sungur abi vefat etti

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Nur kahramanı olarak da bilinen Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur abi tedavi gördüğü Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti.

Nur-kahramani-Mustafa-Sungur-abi-vefat-etti121945428-i.jpg


Risale-i Nur'ları 17 yaşında tanıyan ve 1954 yılından 1960'a kadar Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin hizmetinde bulunan Sungur, Bediüzzaman tarafından, 'nur kahramanı' olarak tanımlanmıştı.


Sungur'un cenazesi, bugün ikindi namazında İstanbul Fatih Camii'nde kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan Kabristanlığı'nda defnedilecek. Cenazeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak.


[h=1]MUSTAFA SUNGUR abının hatıraları ve resımleri [/h]
[h=2]Mustafa sungur kimdir[/h]





 
Moderatörün son düzenlenenleri:

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
inna+lillahi+ve+inna+ileyhi+raciun.jpg


"Bizim gibi hakikat ve âhiret kardeşlerin, ihtilâf-ı zaman ve mekân, sohbetlerine ve ünsiyetlerine bir mâni teşkil etmez. Biri şarkta, biri garpta, biri mazide, biri müstakbelde, biri dünyada, biri âhirette olsa da, beraber sayılabilirler."
| /Yirmi Üçüncü Mektub
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
189859_445281398869583_490529936_n.jpg


Daussıla ile meşbu kalbim, hayatını Kur’an ve iman hizmetine adamış, Bedizzaman Hazretleri’nin mümtaz talebelerinden Nur Kahramanı Mustafa Sungur Ağabey ‘in Hakk’a yürüdüğünü öğrenmiş olmaktan doğan gurbet içinde gurbet hisleriyle çarpıyor…

Gençlik yıllarından itibaren tahsil ettiği ilmi, Kur’an nurları ile tahkim eden bu müstesna insan aynı zamanda tükenmek bilmez enerjisi ile hayatını hizmet yo
luna bezletmeye bakmıştır.

Hepimiz adına geçici bir firak sayılsa da ağabeyimizin gerçek dostlarla vuslata vesile son yolculuğunda hazır bulunamamanın hicabı içindeyim. Tesellimiz, ‘bir tek maksat ve vazifede sa’y eden hakikat ve ahiret kardeşlerinin ihtilaf-ı zaman ve mekânın sohbet ve ünsiyetlerine bir mani teşkil etmediği’ muştusudur.

Bu vesileyle muhterem ağabeyimize Mevlâ-yı Müteâl’den gani gani rahmet niyaz eder, onunla Nur derslerini müzakere etme şerefine nail olan talebe, dost ve yakınlarına teziyetlerimi bildirir, sabr-ı cemil niyaz ederim.


samanyoluhaber.com
 
Üst