Mumsema Nedir Mumsema Ne Demek Anlamı?

*Mujaahed*

KF Ailesinden
Özel Üye
Mumsema nedir, mumsema ne demek anlamı?

1103-085bf2ee0e934f42f29fa4a8348fe8b5.jpg


Mumsema İki Mumlu

Bir mum kendisi eriyerek etrafını aydınlatır, bu yüzden eskiden beri öğretme mesleğini kendine ilke edinmiş kişiler muma benzetilirler. Her ne kadar kendileri eriseler ve maddeten yok olmuş gibi gözükseler de yaydıkları ışık ilelebet onları yadedecek manevi kelimeleri akıllarda bırakacak ve baki ayinelerde kaybolmadan saklanacak ve ta ki vadedilen o ahiret yurduna dek. Bu yüzden eridiği halde etrafını aydınlatma yolunu seçmek burada büyük bir kayıp gibi gözükse de neticeleri itibariyle büyük bir kazançtır. Allah cc dünya durdukça bu şekilde himmet sahibi hizmet erlerini insanlıktan esirgemesin ve sayılarını arttırsın inşaAllah.

/şah
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Doğrulanmış Cevap
M
Öncelikle ilk mesajda mumsema'nın ne demek olduğu anlatılmak istense de tamamen yorumlamadan yola çıkarak anlatım yapıldığı görülüyor. Mumsema bir site sahibinin uydurduğu mumdan yola çıkılarak, mum 'un Sema kelimesi ile birleştirilmesiyle oluşturulan ve yorum yaparak bir çok anlamının ortaya koyulabileceği bir kelimedir mum sema. Bu nedenle konuyu okuyan her kimse "Mum" ve "Sema" kelimelerinden yola çıkarak aklına gelen anlamı yazabilir.
M

mitrander

Ziyaretçi
Mum ve sema ikisi de ayrı ayrı anlamı olan kelimeler, mum; aydınlanma amacıyla eskiden beri kullanılan bir araç, sema; gökyüzü manasına geliyor, ama bu iki kelime birleşince mumsema kelimesi iki mumlu anlamına geliyor öyle mi değişikmiş. Sayenizde bilmediğimiz bir kelime daha öğrenmiş olduk teşekkür ederim.
 
M

musafir

Ziyaretçi
iyi guzel birsürü şey yazmışsınızda ben anlayamadım şimdi mumsema nın ne demek olduğunu öğrenince ne gibi bir kemalat elde edeceksiniz?
insanlar ahirzamanda açlık çekiyor ne açlığı peki bu kadar teknoloji çağı ve bilgi çöplüğü içerisinde kafalarını o kadar lüzümsuz bilgilerle dolduruyorlar ama, kendilerini bilmiyorlar, bu dünyaya neden gönderildiklerini bilmiyorlar, yaratıcılarını bilmiyorlar ve hakeza..
bu yüzden öncelikle imansızlık taununu önlemek için imanlı nesiller yetiştirmek ilk gayemiz olmalı diye düşünüyorum.
yoksa yanlış anlamayın mumsema kunfeyekun bunlara kızdığımız yok ancak bunlar öncelikle iman kurtarma gayretinde olmalılar.
 

Benzer Konular

M
Cevaplar
2
Görüntüleme
4K
kuantuma kafa
K
M
Cevaplar
3
Görüntüleme
2K
kabadayı
K
M
Cevaplar
3
Görüntüleme
2K
sef baytar
S
B
Cevaplar
3
Görüntüleme
719
buzul kuşu
B
Üst