Kurallara Uymanın Gerekliliği Kompozisyon

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Kurallara Uymanın Gerekliliği ile ilgili kısa Kompozisyon.

İnsanlar okuldan başlayarak çalışma hayatına gelene kadar geçen süre içerisinde ve daha sonrasında çalışma hayatında sürekli diğer insanlar ile birlikte yaşar. Bu şekilde kişilerden oluşan insanlara topluluk adı verilir.

Her toplumun örfi ve yasaları ile belirlenmiş kuralları vardır. Örfi kurallar eskiden beri gelen alışılagelmiş kurallardır ve yazılı değildir. Yasa ile koyulan kurallar yazılıdır ve uyulmaması durumunda yaptırım uygulanmaktadır. Toplumlarda insanlar bu kurallara uymalıdır. Aksi takdirde toplumda huzursuzluk ve karmaşa çıkacaktır.

Toplumda bir kişi kurallara uymazsa ona bir yaptırım uygulanır. Sadece bir kişinin kurallara uymaması bile toplumun huzurunu bozabilmektedir. Ya hiç kimse kurallara uymazsa toplum ne hale düşer, düşünmek bile istemeyiz. Örneğin kimse kırmızı ışık kuralına uymazsa sürekli kazalar meydane gelir.

Herşeyin kuralı vardır. En basit futbolun bile kuralları mevcuttur ve bu kurallara göre hakem gözetmeninde oynanır. Toplumun her yerinde, yaşamın her anında uyulması gereken kurallara uymak gerekmektedir. Toplumun huzuru ve geleceği için kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.
 
Üst