Kötü söz söylüyorum yardım

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
Ben 35 yaşındayım. Ayrıca daha genç yaşlarımda 20 li yaşlarımda iken hiç bir böyle bir dertle hiç karşılaşmadım. 30 yaşımdan sonra ne olduysa anlamadım ki içimde bir mücadaleye başladım. Beni hep kötü söz söylettiren bir durumla karşı karşıyayım. İnsanın nefsi belli bir yaştan sonramı kendisini hissettiriyor bunu merak ediyorum yoksa bunun belli bir yaşla alakası yok mu?
 

KaraHilal

Çalışkan Üye
Değerli kardeşimiz,
Yaşınız ne olursa olsun kendinize hakim olup küfür etmemeniz gerekmektedir.

İslam dini her türlü kötülük ve incitmeye karşıdır. Çünkü, İslam insanı insan etmeye gayret ediyor. Hakiki insaniyet mertebesine ulaştırır. Bu nedenle İslam, insanı her türlü kemalat ve güzelliğe ulaştıracak emirleri verdiği gibi, her türlü rezillikten ve çirkinlikten götürecek fiilleri de yasaklamıştır.
Bu külli kaidelerden hareketle diyebiliriz ki, küfür ve sövme dediğimiz karşıdaki insanları rencide ve rahatsız eden her türlü fiil, günahtır ve haramdır. Çünkü Müslümanları rencide etmek haramdır ve insanı günahkar eder. Hatta kafir bile masum ve hatasız olsa, onu rahatsız etmek İslam dininde yasaktır. Çünkü, Peygamberimiz ( a.s.m) şöyle buyurmuştur:
“Kim bir zımmiye eziyet etse, şüphesiz ben onun hasmıyım."(el-Hindî, Kenzu’l-Ummal, IV / 618; el-Camiu’s-Sağîr, I / 1210)
Hangi durumda olursa olsun, sövmek caiz değildir. İster kâfire, ister zalime farketmez; sövmek çirkin bir hareket olup mümine yakışmaz.
 

Benzer Konular

F
Cevaplar
1
Görüntüleme
941
Farisi
F
T
Cevaplar
0
Görüntüleme
959
tugce292929
T
M
Cevaplar
1
Görüntüleme
1K
iyikotu
I
Üst