Kabak çekirdeği

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Yöresel adları: Sakız kabağı(C. pepo), helvacı kabağı ve kestane kabağı(C. maxima), bal kabağı(C. mocshata)

Bitki özellikleri: Kabuğu gri-kirli sarı, eti beyazımsı veya sarı-turuncu olan meyveler, tatlı ve yemeklerde kullanılır.

Kabak bitkisinin meyvesinin çekirdeği tedavi edici etki açısından önemlidir.

Bileşim: Bolca sabit yağ, biraz uçucu yağ, albümin, asitler, özellikle E vitamini ve hormon tipi maddeler içerir.

Kullanım alanları ve biçimleri: Kabak çekirdeği öncelikle, prostat büyümesinden kaynaklanan idrar zorluğuna karşı kullanılır. Tabi ki, yalnızca kabak çekirdeği yenerek prostatın tedavi edilebileceğini düşünmek çok yanlış olur. Bu tedavi yöntemini yalnızca, uygulanmakta olan tıbbi tedaviyi destekleyici olarak görmek gerekir. Kabak çekirdeğinin bu destek görevi önemlidir. Prostatın büyümemesi için alınabilecek önlemlerin başlıcalarından birinin kabak çekirdeği yemekten ibaret olduğunun bilinmesinde çok büyük yarar vardır. Dünyanın her yerindeki, konunun uzmanı pek çok ünlü tıp otoritesi, kabak çekirdeği tedavisini desteklemekte ve önermektedir. Günde 1-2 avuç çekirdek yeterlidir. Bu konu ile ilgili, kabak çekirdeği katkılı ilaçlar pek çok ülkede kullanımdadır.

Kabak çekirdeği ayrıca, bağırsak kurtlarına ve şeritlerine karşı da başarıyla kullanılabilir. Bu tedavi, 4-5 günlük bir kür olarak uygulandığında, sonuç genellikle kesindir. Günde bir kere, dış kabuğu ayıklanmış ve ezilmiş 30-40 gr çekirdek içi, sütle karıştırılarak yenir. Sürenin sonunda, bağırsakların hızla boşaltılmasını sağlamak için güçlü bir müshil, örneğin 1-2 kaşık hintyağı içmek gerekir. Bu dozaj çocuklarda azaltılmalıdır. Kabak çekirdeği, kurtları ve şeritleri öldürmez, ama hareketsiz hale getirir. İşte bu durumdan yararlanılarak, parazitler hızla dışarı atılabilir. Zararlı yanı olmayan bir yöntemdir.

Kabak meyvesi ile hazırlanan komposto ve marmelatlar, duyarlı böbrekleri büyük ölçüde rahatlatabilir. Kabak kompostosu, hamilelikte sıkça görülen mide bulantılarını azaltır veya durdurur.

Kabak çekirdeği çayının kan şekerini düşürücü etkisinden söz edilir hep. Bu iddianın gerçekliği henüz kanıtlanabilmiş değildir, ama herhalde denenebilir.

Yan etkiler
: Kabak meyvesinin ve çekirdeğinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.
 
Üst