Hz. Peygamber’in örnek aile hayatı

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Ümmeti için her konuda üsve-i hasene (Ahzâb, 33/21), yani en güzel örnek olan Allah Rasulü, örnek aile hayatı ile de insanlara rehberlik etmiştir. Aile içerisinde eşlerine karşı da anlayışlı ve nazik bir eş ve çocuklarına karşı şefkatli bir baba olan Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in uygulamaları, günümüze ışık tutacak niteliktedir. Allah Rasûlü (s.a.s.), eşlerine sevgi ve saygıyla muamele etmiş, onlardan şefkat ve muhabbetini esirgememiş, gerek eşlerine gerekse çocuklarına karşı asla kaba söz ve davranışlar sergilememiştir. Hiçbir sebeple ailesini, çocuklarını ihmal etmeyen, onlara karşı sert davranmayan Allah Rasulü, ashabına da böyle olmalarını öğütlemiştir: “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olandır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.” (Tirmizî,”
Menâkıb”, 63)

Bununla birlikte, Hz. Peygamber bir aile reisi olarak duyulması gereken sorumluluk bilincine ve bunun mükâfatına da işaret
etmektedir:

“…Allah rızasını umarak ailen için yaptığın her harcamadan muhakkak ecir alırsın, eşinin ağzına koyduğun bir lokmadan bile!” (Buhârî, “Cenâiz”, 36)

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst