Hüvallahüllezi okuyalım şehitlik makamına aday olalım

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Hüvüllezi okuyalım şehitlik makamına aday olalım HAŞR suresinin türkçe meali

Resulullah (a) buyurdular ki: "Kim sabaha erdiği zaman üç kere "Euzubillahi`s-semi`il-alim mine`ş-şeytani`r-racim" der ve haşr suresinden son üç ayet okursa ALLAH onun için yetmiş bin meleği vekil tayin eder de onlar akşam oluncaya kadar kendisine rahmet okurlar Şayet o gün ölecek olsa şehid olarak ölür. Akşam vaktinde aynı şekilde okuyacak olsa (keza sabaha kadar aynı şeyler söz konusudur).

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Hüvallâhüllezi lâ ilâhe illâ hû. 'Âlimü'l-ğaybi veş-şehâdeh. Hüver-rahmânür-rahîm. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El-melikül-kuddûsüs-selâmül-mü'minül-müheyminül-'azîzül-cebbârul-mütekebbir. Sübhânellâhi 'ammâ yüşrikûn. Hüvallâhül-hâlikul-bâriül-müsavviru lehül-esmâülhüsnâ. Yüsebbihu lehü mâ fis-semâvâti vel-ard.Ve hüvel-'azîzül-hakîm.

Hüvallahüllezi Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân'dır, Rahîm'dir. O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah'tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah'tır. Güzel isimler O'nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Diyanet Meali

Muhteşem bir ses Abdulkadir Şehitoğlundan hüvallahullezi dinleyin:

 
Son düzenleme:

karahan09

Yeni Üye
Üye
Allah herkese böyle güzel ilim öğrenmeyi,paylaşmayı nasip etsin.
DUALARIM seninle sevgili müslüman dostum.
Selametle...
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Allah c.c. Razı ol
en güzel isimler rabbil aleminindir.
 
Üst