Helal Gıdaları Tespit Ediyoruz

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Gimdes Nedir ?

GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) ve bu derneğe bağlı İktisadi İşletme Kurumu (GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü) Ülkemizde sağlıklı yaşamın temel unsuru olduğuna inandığımız helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma çalışmaları yapmak üzere kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. İlgi alanı olarak gıda, kozmetik ve sağlık ürünlerini kapsamaktadır.

2005 yılından beri bu gaye etrafında çalışmalarını devam ettirmektedir. Çalışmalarında öncelikle toplumun bu konulardaki bilinç düzeyini artıracak eylemlere ağırlık vermiş, iletişim kaynaklarının her çeşidini kullanmaya özen göstermiştir. Bu maksatla www.gimdes.org web sitesini kurmuş, iki ayda bir yayınlanan GİMDES Bültenini dağıtıma sokmuş, konu ile ilgili kitapları yayınlamış ve birincisi 24 Şubat 2008 de, ikincisi 25-26 Nisan 2009 da, üçüncüsü 30 Eylül-3 Ekim 2010 olmak üzere İstanbulda uluslar arası üç büyük Helal Gda Sempozyumunu gerçekleştirmiştir.

Bu sempozyumlarda yerli yabancı, 20 ülkeden konunun uzmanları tebliğlerini sunmuşlardır. Bu açılım GİMDES’in uluslar arası kuruluşlarla temasını sağlamış, yaklaşık 50 ülkenin Helal Sertifika kurumlarını biraraya getiren çatı kuruluşu WHC (World Halal Council)’in 2008 de Tayland’daki yıllık kongresine davet edilerek bu çatı kuruluşunun üyesi olmuştur. Daha sonra uluslar arası Helal Marketler oluşturmak üzere dizayn edilmiş WHF (World Halal Foundation) ve Avrupa’da uluslar arası akreditasyona sahip helal sertifikalama kuruluşlarının oluşturduğu AHC-EURO çatı kuruluşlarının kurucu üyesi olmuştur. GİMDES’in, uluslar arası bu çatı kuruluşlarından başka, ülkemizde ulusal ve uluslararası niteliğe sahip TGTV ve İDSB çatı kuruluşlarına da üyelikleri kabul edilmiştir.

Birkaç yıldan beri Malezya, Endonezya, bazı Arap ülkeleri ithalatta Helal Sertifa şartı aramaları sebebi ile Türkiye kökenli ürünlerin bu süreçten menfi etkilenmesini önlemek maksadı ile GİMDES 2009 yılında bu ülkelerden akreditasyon alarak Helal Sertifika verme açılımını yapmış ve üreticilerimizin ürünlerini bu ülkelere ihraç etme imkânını sağlamıştır. Halen birbuçuk yıl içinde 110 firmamız ihracata dayalı Helal Sertifika almış bulunmaktadır. 2011 yılı sonuna kadar bu sayının 300 e çıkartılması hedeflenmiştir.

WHC’in 2009 da Çin’de yapılan yıllık kongresinde GİMDES’in talebi üzerine 2010 kongresinin Türkiye’de yapılmasına ittifakla karar verilmiştir. 30 Eylül-03 Ekim tarihleri arasında yapılan bu etkinliğin yanında ülkemizde ilk defa uluslar arası nitelikte ‘Helal ve Sağlıklı Ürün ve Finans’ konulu bir fuarın gerçekleştirilmesi de planlanmıştır. Türk üretici ve ihracatçılarımıza bu global helal pazarında önemli bir rol kazandıracağına inandığımız bu fuara olağanüstü bir ilginin gösterildiğini belirtmeliyiz.

Bu ilgiden cesaret alarak 2011 yılı 11-12 Ekim tarihlerinde4.Helal Ürünler Konferansı ile 13-16 tarihlerinde CNR Fuarcılık firması ile birlikte 2.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın gerçekleştirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

GİMDES’in son kongresinde alınan önemli bir karardan da söz etmek istiyoruz. Üyesi bulunduğumuz çatı kuruluşları ile yaptığımız istişari görüşmelerde uluslar arası niteliğe sahip Helal ürünler konularında uzman, danışman, denetçi niteliklerinde teknik eleman yetiştirecek ve ingilizce tedrisat yapacak bir Meslek Yüksek Okulunun Türkiye’de açılması teklifi de karara bağlanmıştır.

KAYNAK : www.gimdes.org
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
İçyüzlerini h.z Allah. c.c Bilir biz itimat edemiyoruz etimizi kendi ellerimizle
kesiyoruz.
Ortada büyük bir sorun var.O kadar uğraşıyorlar helal yedirtmek için birşeyler yapmışlar.Bu site incelenmeli.Ondan sonra karar verilmelidir.
Aksi takdirde herkezin kendi kesmesi düşünülemez .
Genellikle tavuk,etler hazır kesilmiş alınıyor.
Eğer birilerine güvenemeyeceksek bizim güvenimizi mahvetmişler demektir.Buda islam birliğinin ve tek ümmet olma bilincine terstir.Asla birleşilemecektir.

Bunun için incelemek ,araştırmak sonra ise güvenmek lazım.Fakat ben tek başıma ne yapayım?Herkezin inceleyip araştırması lazım.Başka site,fabrika helal kesiyorum diyen emin oldunuz varsa ekleyin arkadaşlar.

Müslüman olmayanların cepleri doldu ve millete haram yediriyorlar.Besmelesiz kesiyorlar.Domuz eti karıştırıyorlar.
Eğer gerçekten samimiseler ,müslümansalar,helal üretim yapıyorlarsa bunları bırakıp şüpheli gıdaları tercih etmek doğru olmaz.

Hiç genel olarak düşünülmüyor tamam kesebilenler olabilir ya kesemeyenler ne yapıcak ?Fabrika üretimine geçildi biliyorsunuz kimse tavuğu kesmekle,yolmakla ,içini çıkarmakla,temizlemekle uğraşmayacağını biliyorsunuz.Zaten koyun olsun ,dana olsun bunlardan kıyma yapılıyor,kuş başı yapılıyor.... herkez biraz alıyor.Belki koyunun,dananın tamamını alacak parası yok peki adam ne yapıcak?Helal yemek için kendimiz keseceksek bunlarıda düşünmek gerek.Bu hesapla kimse et yiyemeyecektir .
Peki Türkiyenin Yüzde 99zu için çözüm yolu var mı?

Bunun için çabalayanlar var işte siteye ekledim.İçini dışını kalbimi bilemem fakat bir an önce herkezin bu konu üzerinde durması ,araştırması ve bizi bilgilendirmesi gereklidir.
Aksi halde hiç kimseye güvenmeyerek yaşamımızı sürdüreceksek bu dünyayı çekilmez hale getirecek asla büyük sorunlar aşılamayacaktır.
 

kalpteniman

KF Ailesinden
Özel Üye
Senden iman fışkırıyor evladım fakat bazı şeyleri düzeltemiyoruz herkes
tuttuğu yoldan yaptığı işten memnun doğru olduğuna doğru yaptığına inanıyor.
Daha evvel yazmıştım biz evvelâ kendi canımızı sonra kendi yakınlarımızı ve
devamında da gücümüz yeterse çevremizi uyaracağız.
Devlet idarecileri hüküm sahibi olmalarına rağmen bazı haksızlıkları önleyemiyorlar.
Halk ise nefsinin ihtiyacını temin etme telaşında haramı helâlı araştıran yok şüphelinin
sakıncasını bilen de az.
Anlatıyorsun dinleyen de az. h,z Allah c,c, cümle ümmeti Muhammede Hidayet nasip etsin inşaAllah. selâmı aleyküm..
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
İnşallah Allah razı olsun hocam.Düzeliceğine inanmak istiyorum.Düzelmemesinin bazı nedenleri var .Birlik olursak çözülür Allahın izniyle.
 
Üst