Havada duran taş (İbretlik)

owermain

Tecrübeli
Peygamber Efendiğimiz (S.A.V.) gök yüzüne yükselirken miraç gecesi o taş üzerinden gök yüzüne çıkıyormus o taş'dan Yardım Almış İnerken Taşa Dur Demiş Taş O Şekilde Durmus ve Kıyamete Kadar O Şekilde Kalacakmış.


HALA İNANMAYACAKMISINIZ!!!!








ersinefe4sbzd8.png
 

mahşer

Tecrübeli
resmi göremiyorum şuanda ama daha önce başka bi yerde görmüştüm ibret almamız gereken o kadar çok şey var ki biz gözlerimizi yummasını iyi beceriyoruz Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşeALLAH
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
"Göklerde ve yerde Allah'ın varlığını, birliğini, kudretini gösteren nice deliller vardır ki,insanlar yanından geçip gittikleri halde yüzlerini çevirdiklerinden farkına varmazlar." (Yusuf Suresi 105)
 

Münzevi

KF Ailesinden
Özel Üye
Böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorm bu resim photosop gibi geliyor daha öncede görmüştüm bunu..
Her halükarda Allah herşeye kadirdir :)
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorm bu resim photosop gibi geliyor daha öncede görmüştüm bunu..
Her halükarda Allah herşeye kadirdir :)
Evet muallak taşıymış...

Kubbet-üs Sahra'nın içinde "Asılı Duran Taş" anlamına gelen Hacer-i Muallak taşı bulunmaktadır. Hz. Peygamber (sav)'in Miraç'a çıktığı kabul edilen kaya işte burasıdır. Bu kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır.
Hz. Peygamber (asv)'in Mirac'a çıkarken üstünde durduğu taş olmasının yanı sıra Hz. İbrahim (as)’in oğlu Hz. İsmail (as)'i kurban etmek için kullandığı taşın da bu olduğuna inanılmaktadır.
Onun tamamen havada olması, imtihan sırrına ters düşer. Çünkü bu takdirde böyle bir mucize karşısında bütün insanlar iman etmek zorunda kalırdı. Oysa, akla kapı açmak, fakat ona tek zorunlu istikamet göstermemek, farklı ihtimalleri karşısına çıkarmak imtihanın gereğidir.
Bununla beraber Muallak Taşı olarak bilinen bu kaya parçası, direkisz olarak boşlukta bile olsaydı garipsenecek bir durum olamazdı. Çünkü kâinattaki yüzlerce, binlerce küreleri, havada direksiz durduran, bir kısmını top güllesinden yetmiş bin defa daha hızlı bir şekilde evirip çeviren bir kudrete hiçbir şey ağır gelmez. Nitekim üzerinde durduğumuz Yer Küre'si de boşluktadır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet



 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Havada dursaydı putperesler ilah diye tapardı.
İşaret kanıt ve delil arayana yerlerde ve göklerde ne varsa Allahın varlığına delildir.
 
Üst