Haram Ürünleri Tespit Ediyoruz

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Tüm müslümanlardan bu konu hakkında yardım bekliyorum.



Jelatin yüzde 90nı araştırdığıma göre domuz eti ve derisinden yapılıyor iğrenç ve birçok üründe türkiyede kullanılıyor üstelik jelatinin türkiyede üretimi yokmuş.Olsada benim için artık önemi tüm jelatinli ürünleri yazalım.

Haribo marka yumuşak şekerlerin hepsi jelatini domuzdan ürettiklerini ağızlarıyla söylemişler.

Domuz eti neyazıkki sosis,salam,suçuklara bunlar katılıyormuş.

Nasıl tespit ediceğiz?

Şuan içindeki maddelerde jelatin yazan tüm ürünleri eleyelim.Bu ürünler her yerde var çocuklarda yiyor yediriliyor.

Bilinçli tüketici olamadık ben bunları yeni duydum ve şok oldum korkunç bir durum.Allah yardımcımız olsun.

Ayrıca gazozlara çözelti için etil alkol karıştırılıyormuş.

Aldımız kokolin diye yazan çikolatanın sahtesi diyebiliriz.Sağlık açısından tehlikeli ve şüpheli olduğu yazıyor.Şirketler satılmayan bayatları bida karıştırıp millete yutturuyormuş.

Türkiyede çoğu kişi hasta haram yiyeceklerinde etkisi olduğu açık.Bu büyük bir imtihan sanırım.

Haram yemiyoruz fakat haram yedirtiyorlar.Bizde gereken tedbiri araştırarak bilgilenerek alacağız inşAllah.

Bir müslüman olarak bende araştırıp hem kendimi hemde sizi bilgilendirmek istiyorum .Bu konuda yardımlarını bekliyorum.Allah yardımcımız olsun.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Türkiyede yüzlerce domuz çiftliği varmış bu yüzden yediniz sosis ,salam... gibi ürünlere dikkat edin.Ucuz etlere dikkat etmek lazım.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu konudada dikkat edilmesi ürünler yazılmıştır.Her müslümanın şüpheli gıdalardan uzak durması gerektiği aşağıdaki konuda açıklanmıştır.

Eninde sonunda herkez bilgilenicek bu konuları okuyacaktır.Her müslümanın bu konuları araştırması gerekmektedir.Bildikleri haram olan veya şüphelendikleri gıdaları bu konu altında yazmabilirsiniz.


Helaller, Haramlar Ve Şüpheliler
https://www.kunfeyekun.org/kf/helaller-haramlar-ve-supheliler.35052/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Türkiyede yüzlerce domuz çiftliği varmış bu yüzden yediniz sosis ,salam... gibi ürünlere dikkat edin.Ucuz etlere dikkat etmek lazım.

Önemli olanları kısaca ekledim.

"İşte böyle yılda 1 milyondan fazla kesimi yapılan domuzun her eczası hayatımızın çeşitli kademesinde farkına varmadan, bilgimizin dışında karşımıza çıkabilecek durumdadır. Ve bunu kontrol edecek, müslüman halka bildierecek hiçbir resmi ve sivil merci bulunmamaktadır. Sucuk, salam, sosis ürünlerinde etiketlerinde kullanılan katkı ve yardımcı maddelerin hangi hayvan cinsine ait olduğu yazılması kanuni bir zorunluluk olmasına rağmen, etiketleride bu bilgileri bulmak mümkün olmamakta. Hatta sosisler etiketsiz bile satılabilmektedir."
"Sadece ıstanbul’a günlük giren domuz eti miktar 30-40 ton civarındadır.Bu etlerden yapılan ürünleri gayri müslümler değil, bilerek veya bilmeyerek müslüman inancına sahip vatandaşlar tüketmektedir."
"“Allah yolunda sefer yapmış, üstü başı tozlanmış bir adam ellerini göklere uzatarak “Ya Rabb, ya Rabb!” diye yalvarıyor. Halbuki onun yediği haram, içtiği haram, giydiği haram, gıdası haramdır. Böylesinin duası nasıl makbul olur?( Müslim)"

Yazının tamamını titizlikle okunmasını tavsiye ederim
http://www.hayder.org.tr/turkiye-de-kayitli-3-domuz-ciftligi-var-ya-kayitsizlar-673-haber.html
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Araştırdığıma göre "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bir soru önergesine verdiği yanıtta Antalya’da 2 adet ve İzmir’de 1 adet olmak üzere toplam 3 adet kayıtlı domuz çiftliği bulunduğunu belirtti."

Yine araştırdığıma göre yüzlerce kaçak domuz çiftliği olup denetlenmiyor haram olup hangi koşullarda üretildiğide bilinmiyor.
Salam, sosis ,suçuk... gibi gıdalara aktarılıyor.Peki neden bunuda araştırdım
1.Domuz eti ucuz ,üretimi kolay maliyeti ucuz,bir domuzdan iyi bakılırsa 14,15 yavru ve senede 2-3 kez doğurabilirmiş.
2.Bu kişisel görüşümdür. Domuz haramdır ve pistir her türlü hastalığı barındırır.Sağlıksız koşullarda üretilen ve yasal olmayan bu çiftliklerde üretilen domuzlar sizce ne kadar tehlikelidir.Türkiyede hastalıklar aşırı derece artmıştır.
Yabancı devletlerin bunu bilerek yaptığını düşünüyorum.Bunların yıllarca denetlenmemesi ve bu çiftliklerin yasal olmayanları dahi kapanmamasında bir kasıt ararım.Bizi içten yıkmak için yapılan bir komplodur .Allah izniyle herkezi bilgilendirmeye çalışacağım nasip olursa.

Bu konuda sizinde araştırmanızı tavsiye ederim ve bu konuyada bilgilerini paylaşın.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Aşağıdaki linkte domuz etinin hangi hastalıkları yol açıyor okuyun öğrenin.
Domuz Eti Neden Haramdır?

https://www.kunfeyekun.org/kf/domuz-eti-neden-haramdir.35070/

Bana göre yıllardır uyuyan türk milletine yapılan komplodur.Çünkü domuz etinin insana olan zararı ortadadır.Günah işleme olarakda haramdır.Okuduğum ve anladığım hadislere ,alimlere görede şüpheli gıdalardan korunmamız gerekmektedir.Bunun için şüpheli araştımak ve sakınmak gerekir.Gücü yetenler ürünleri kesin delil ile haram olduğunu kanıtlamadırlar.Ne yazıkki bu müslüman ülkesinde bu yoktur.Gazoz ve kola gibi basit bir içeceği bile helal ve haram denmemiştir kanıt yok diyorlar.

Hayır arkadaş şüpheliyse herkez araştıracak fıkıh kurulu yokmuş kurdutmazlar tabi.Milyonlarca lira kar elde ediyorlar hergün çünkü domuz eti yediriyorlar.Gazoz ve kola gibi yararı ve zararı araştırılmayan şeyleri içiriyorlar.

Allaha şükürler olsun ki haram içinde yüzüldüğünü tespit ettim.

Tekrar gazoz ve kolaya gelelim içinde etil alkol kullanılıyormuş.Kısaca şüpheliye girer.Etil alkolde "hamr"denilen bir madde varsa etil alkolde haram oluyor kısaca etil alkolde şüpheli.

İşin içinden çıkamışlar ama hadiste sakının diyor.Müslümana düşen şüphelendiğini araştırmak ve terk etmesi gerektiği açıktır.Bu konuda bende titiz olmaya çalışacağım.

Allah bugünden sonra tüm müslüman kardeşlerime haram yedirtmesin helal yedirtsin inşAllah.
İnşAllah domuz çiftleri bir bir tespit edilirde kapanır.Müslümanlara domuz yedirenlerde cezaya çaptırılır.İnşallah Türkiyedeki tüm domuz çiftlikleri kapanır ve yasayla korunmaz.Tamamen yasaklanır.

Allahım Peygamber Efendimiz(s.a.v) ümmeti farkında olmadan haram yiyor haram içiyor sen bizleri kurtar .Cumalar hürmetine(amin amin amin)


 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Aşadaki bir kişinin yorumu.Kısaca otellere dikkat edin diyor arkadaşlar.


"SELAMUN ALEYKUM ... YAZ AYININ GELMESİ VE YURT DIŞINDAKİ TÜRK VE MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİMİZİN MEMLEKETİMİZE GÜNEYE VE BATIYA TATİL AMAÇLI GELİP 5 YILDIZLI OTELLERDEKİ AÇIK BÜFE TAM PANSİYON UYGULAMASIYLA KALDIKLARI OTELLERİ ÇOK İYİ ANALİZ ETMELERİ YANİ AÇIK BÜFE OTELLERDE Kİ ET YEMEKLERİNİN DOMUZ OLDUĞU BU ETLERİN ÇEŞİTLİ SOSLARLA DANA ETİ GİBİ LEZZET VERİLDİĞİ YANİ SIRADAN BİR İNSANIN ÇOK ZOR ANLAYABİLDİĞİ ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUM İLE KARŞI KARŞIYA KALMAKTADIRLAR.DOMUZ ETİNİN SADECE BUTLARININ KİLOSU 7.50_TL GİBİ ÇOK DÜŞÜK RAKAAMLA SATILMASI OTEL SATINALMACILARINI İŞTAHINI KABARTIYOR.MÜŞTERİDE ZATEN OTELE DÜNYA KADAR ÜCRET ÖDÜYORUM AİLEMLE HERGÜN DOYA DOYA ET YİYİM SEVDASINA DÜŞÜNCE AÇIK BÜFEDE ET REYONU REVAÇTA OLDUĞUNDAN OTELDE KAR ETME GAYESİ İLE DOMUZ ETİNİ MİLLETE BEDAVA YEDİRİYOR. ORALARDA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZDAN GELEN HABERLERDE BİZLER MÜSLÜMAN OLARAK İKAZ ETTİK VEBALİ VAR BUNLARI YURT DIŞINDAN GELEN MÜSLÜMAN YURTTAŞLARIMIZA BARİ YAPMAYIN DEDİKLERİNDE YETKİLİLERİN ``MÜSLÜMANIN ÇIPLAKLARIN OLDUĞU PLAJLI 5 YILDIZLI OTELDE NE İŞİ VAR `` DENDİĞİ VE SUSTURULDUĞU ASLİNA BAKARSANIZ DA BU SÖZÜN DOĞRULUK PAYI OLDUĞU SÖYLENEBİLİR ANCAK YİNE DE DMUZ ETİNİN GÖZGÖRE GÖRE YEDİRİLMESİNİN VEBALİ ÇOK BÜYÜK...SONUÇ OLARAK MÜBAREK 3 AYLARDA GÜNEY SAHİLLERİNDE TATİLİNİ GEÇİREN MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİMİZİ UYARALIM BUNLARI OKUYAN KARDEŞLERİMİZ TANIDIK TANIMADIK HERKESE İLETSİN BU ALLAH RIZASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVDİR .AYRICA GÜNEYDE BU 5 YILDIZLI OTELLERİ DENETLEYEN TURİZM YETKİLİLERİ DE VEBAL ALTIDADIR.TÜRKİYEDE HALA RÜŞVET DEVAM ETMEKTE BU DENETCİLER ALLAH İÇİN GÖREVLERİNİ DOĞRU YAPSINLAR AHİRETTE HESAP OLDUĞUNU UNUTMASINLAR...SELAM VE DUA İLE"
 
Üst