Firavun 2. Ramsesin Çürümeyen Cesedi

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
3000 YILLIK 2.RAMSESİN ÇÜRÜMEYEN CESEDİ
Bu resim İsrailoğulları'nın başlarındaki zalim Mısır Firavun'u II. Ramses'in cesedinin resmidir.Resim, şu anda İngiltere - Londra British müzesinde bulunmaktadır. Süveyş kanalı açılırken denizin kenarında küçük bir tepecikte bulunmuş ve Londra'ya getirilmiştir. ALLAH (c.c) Resulü Hz. Musa'nın zamanında ilahlık iddiasında bulunan Firavun'un ölümünden 3 bin sene geçmesine rağmen ALLAH (c.c), cesedini ibret olması için çürütmemiştir.

9.jpg


Saçlarının bir kısmı halen yerindedir. Başının bazı azalarının etleri de halen yerlerindedir. Alın kısmında et kalmamıştır. Elleri ve ayakları secde eder vaziyettedir. Dünyada ALLAH (c.c)'a secdesiz başları, ALLAH (c.c) bir gün mutlaka böyle secde etmeye mecbur edecektir!


images


ALLAH (c.c)'a karşı gelenleri, ALLAH (c.c), ibret olması için cezalandırmaktadır. Kızıldeniz yarılır. Musevi inancına ve kutsal metinlere göre Cenab-ı Allah, Hz. Musa (a.s)’a kavmini belli bir yerde toplamasını ve oradan Mısır’ı hemen terk etmesini söyler. Ancak, Firavun’un askerleri konaklama yerini basar. Bunun üzerine Yüce Yaradan, Peygamberine; ‘’Asanı kaldır, suyu yar ve kavminle yürü’’ diye emreder. Peygamber, asasını suya değdirmesiyle birlikte Kızıl Deniz ikiye yarılır... Ve kavmiyle birlikte karşıya geçerken onları atlı arabalarıyla Firavun ve askerleri yok etmek için son sürat ilerlemektedirler. İşte tam bu sırada, yaşamının son dakikalarına kadar Hz. Musa (a.s.)’ı, Yahudi köleler arasında kargaşa çıkartan bir bozguncu olarak gören zalim Firavun, Kızıldeniz’in ortasında, kendisininse yok olacağını anlayınca hemen fikrini değiştirir.
O ana kadar, kendisinin ilah olduğuna inanan gaddar, hemen secde ederek; ‘Gerçekten, İsrail oğullarının inandığı Tanrı’dan başka Tanrı olmadığına ben de iman ettim. Ben de Müslümanlardanım! İşte secde ediyorum’ der. Ama artık her şey için çok geçtir. Onu yaptıkları için cezalan dıran Cenab-ı Allah’ın zulme verdiği cevap bununla da kalmayacaktır.

300px-M%C4%B1s%C4%B1r_Firavun%27u_II._Ramses%27in_3000_Y%C4%B1ll%C4%B1k_Cesedi.jpg
images

154iogx.jpg


YUNUS SURESİ

Sonraki yüzyıllarda ortaya çıkabilecek, bütün zalimler için de anlamlı bir örnek oluşturması için Firavun’un bedenine bir sürpriz hazırlamıştır.


Cenab-ı Allah, Kuran-ı Kerim’in Yunus Suresi’nin 90’ıncı ayetinde şöyle buyurur:‘İsrail oğullarını denizden geçirdik. Ama Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları takip etti. Nihayet (denizde) boğulma haline gelince, (Firavun: ‘Gerçekten, İsrail oğullarının inandığı Tanrı’dan başka tanrı olmadığına ben de iman ettim.

Ben de Müslümanlardanım! Dedi...’ Yine aynı surenin 92’nci ayetinde ise Yüce Yaradan şöyle buyurur:‘(Ey Firavun!) Senden sonra geleceklere ibret olması için, bugün senin bedenini (cansız olarak) kurtaracağız. Denizden yüksek bir yere atacağız ki... arkandan geleceklere ibret olsun!’Evet, İbraniler, Peygamber Hz. Musa (a.s) ile birlikte karşıya geçerler.

Ancak peşlerinden onları yok etmek için gelen Mısır ordusu ve Firavun dev dalgaların altında kalıp boğulur.Asırlar sonraBu olayın ardından asırlar geçer vee... 1881 yılında, Kızıldeniz kenarındaki Cebellein Mevkii’nde, İngiliz araştırmacılar tarafından kızgın kumların içinden bir ceset çıkarılır. Sanki mumyalanmışçasına hiç bozulmadan, hiçbir organı çürümeden, secde halindedir.

Araştırmacılar şaşkındır. Çünkü cesedin en hayret verici özelliği, kızgın kumların arasında kaldığı süre içinde hiç bozulmamıştır. Daha da önemlisi mumyalanmamış olmasıdır. Cesedi bulan İngiliz araştırma ekibi, ‘Karbon 14’ metodu uygulayarak yaklaşık 3 bin yıl öncesine ait olduğunu saptar. Sonra da onu ülkelerindeki ünlü British Museum (Britanya Müzesi)’ne götürürler... Bugün cam fanus içinde Bugün Londra’daki müzenin üçüncü katındaki eski Mısır Uygarlığı Galerisi’nde cam fanus içinde cesedi sergilenmektedir.

Bir mucize daha Kızıldeniz’i yararak İsrail oğulları’na bir çıkış kapısı sunan Hz. Musa (a.s.)’ı takip ederek Kızıldeniz kıyılarına kadar gelen ve Musa Peygamber’i ikiye böldüğü denizin sularında boğulan Mısır Hükümdarı, cam fanusun içinde insanoğluna ibret olması için durmaktadır... Otuz asır önce yaşayan ve secde biçiminde bulunan firavunun saçları hatta sakalları bile rahatlıkla görülebiliyordu. Mumyalanmadığı halde etleri bile yerli yerindeydi... Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’de asırlar önce haber verilen bu olayın ortaya çıkmasıyla bir mucize daha gün ışığına kavuşmuş oluyordu. Ancak Hıristiyan dünyası bu olay karşısında sessizliğini korumayı halen tercih ediyor..

(alıntıdır)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
Resmi gorunce aklima geldi , eski zaman insanlarinin boylarinin hep cok uzun oldugu soylenir dururdu.baska bir konudaki mezar resimlerine ve bu resme baktigimda oyle uzun gozukmuyor.acaba bildigim bu bilgi yanlismi.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Resmi gorunce aklima geldi , eski zaman insanlarinin boylarinin hep cok uzun oldugu soylenir dururdu.baska bir konudaki mezar resimlerine ve bu resme baktigimda oyle uzun gozukmuyor.acaba bildigim bu bilgi yanlismi.

sorunuza cevap niteliğinde inşaAllah

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
K

köseler

Ziyaretçi
Resmi gorunce aklima geldi , eski zaman insanlarinin boylarinin hep cok uzun oldugu soylenir dururdu.baska bir konudaki mezar resimlerine ve bu resme baktigimda oyle uzun gozukmuyor.acaba bildigim bu bilgi yanlismi.
tamamen yanlış bir bilgi. İnsan vücudu zaten yaradılış itibariyle uzamaya elverişli.
eskiden daha uzun değillerdi. yeni nesil daha uzun sayılır.
bu yanlış bilgi yatırların büyük oluşundan kaynaklı. yatırları hayır için taşlarını yenilemek, resterasyon edilmek isteniğinde, genellikle üzerleri yeniden kaplanır. eski kaplamalar sökülmediğinden , her kaplama onu daha uzun gösterir. bir de bir evliyanın mezarı , kabri zaten manevi makamına uygun büyük yapılırdı.
saygılarımla.
 
G

Godkiller

Ziyaretçi
Hocam cahillik sınır tanımıyor Gebelein predynastic mummies yaz google'a hakikati ögren kardeşim gerçeği gizle ve cevabımı onaylama
 
G

Godkiller

Ziyaretçi
Gebelein predynastic mummies yaz google'a hakikati ögren kardeşim
süphanallah
 
A

Aer

Ziyaretçi
Gebelein predynastic mummies yaz google'a hakikati ögren kardeşim
süphanallah
6 adet beden bulunduğu, kazıların yapıldığı yerde çok sayıda çanak çömlek de bulunduğu, cesetlerin 2 tanesinin kadın olduğu ve secde vaziyetinde değil sol yana yatmış durumda oldukları yazılmışken, sureye bakıp çıkarım yapmak peşin hükümlülüktür.
 
Üst