Eşim namaz kılmıyor

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Selamun Aleykum arkadaşlar konu var mıydı bilmiyorum bulamadım o yüzden açtım varsa özür dilerim şimdiden.
10 aylık evliyim ve eşim namaz kılmıyor maalesef nişanlanmadan önce cahildik namaz kılan es aramıyordum evlendikten sonra bilinçlendim ve esimin bu durumuna çok üzülüyorum ben soyleyince "yaslaninca kılarım" diye espriye vuruyo hic ciddiye almıyo sohbetlere gönderemiyorum kendim gidiyorum o gitmiyo hani bilen biri hic bi isine beslemesiz baslamaz ama cok celiskili davraniyo yani ne yapacağımı da bilmiyorum yanlız da bisey yapabilecegimi sanmiyorum sabrim tukenmez uzere duam eksik olmaz ama sadece dua da yeterli mi emin değilim elim kolum bağlı oturmak istemiyorum yardım istiyorum ona nasıl davranmalıyım uzun oldu kusura bakmayın.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

mss

Misafir Soru Sistemi
Aleykumselam
Eşi namaz kılmayan bir mümin ne yapmalıdır?
Değerli kardeşimiz,

İslâmı seven ve İslâm'ı yaşayan bir kimsenin, hayatı zevciyyeye atlamak (evlilik hayatına geçmek) istediğin zaman, Müslüman ve saliha bir kadın arayıp onunla evlenmek için gayret etmesi lazımdır. Bunu zamanında yapmadığın için Allah'ın indinde mesul olabilir.

Kişi namaz kılmayan biriyle evlenmiş ise, İslâm'ın güzel prensip ve yüce gayesini ve namazın hikmetlerini münasip bir dille eşine anlatıp nasihat etmen ve ehli tarafından yazılmış kitapları kendisine okuman, okutman ve iyi hatibleri dinletmeniz isabetli olur.

Bunu yaptığın hâlde bir türlü yola gelmezse, ebedî hayatını kurtarmak gayesiyle kendisine karşı biraz sert davranmak, bununla da yola gelmezse geçici olarak ondan uzak kalmaktır. Bununla da yola gelmezse vazifen sona ermiş olur. Artık vebal kendisine aittir.

Böyle bir kadını boşaman icab etmez.Özellikle yuva kurup çocuk sahibi olduktan sonra boşamaya baş vurmak çok acıdır. İslâm dininde iyi olmazsa da Hristiyan ve Yahudi bir kadınla evlenmek caiz olduğuna göre, namaz kılmayan bir Müslüman hanım ile evlenmek elbette caiz olacaktır.

Böyle bir kadın Yahudi ve Hristiyan bir kadından çok daha üstündür.

(bk. Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar, II/144)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
 

teenni

Deneyimli Üye
şuan ki geçnliğin drumunu düşünerek cevap verecek olursak malesef ki namaz kılmayan oldukça çok.. ..Namaz kıl diye baskıdan uzak durulmalı kesinlikle.Bu kişiyi namazdan dahada uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz.. Ona namazla ilgili konular anlatarak, onun gözü önünde namazınızı huşu içerisinde kılarak örnek olmaya gayret ediniz kardeşim... Bulunduğu ortamda çok önemli tabi..Kişi ortamına göre davranır... namaz konusunda onu bilgilendirirseniz namaza karşı birazda olsa ılımlı olcaktır... Zamanla inşallah kılmayada başlar. Tabiki bu bizim temennimiz... Rabbim doğru yoldan ayırmasın inşallah.. bol bol dua edin duanızı eksilmeyin, rabbimiz dualarınızı kabul etsin inşallah kardeşim...
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Bol bol dua ediyorum Rabbime bu konuda anlatmaya da çalışıyorum namazı baskıda yapmak istemiyorum dediğiniz gibi beni namaz kılarken görünce çok hoşuna gidiyor maşallah diyor inşallah en kısa zamanda başlar.

Oysa namaz kılmak vakit kaybettirmez vakit kazandırır. Namaz kılmamak ise vakit kaybettirir..
Eğer vaktim yok gibi şeyler söylerse diğer dünyayı kendisine hatırlatın, orada kaybedilen vaktin geri gelmeyeceğini ve namaz ile değerlendirilen her vaktin bize kazanılmış vakitler olarak nasıl döneceğinden bahsedin..
Kaldı ki;
namaz bizim;
o çok kıymetli (zamanlarımızı) veren Rabbimizle muhabbetimizdir..

Rabbim yardımcınız olsun sizde anlatabilrsinz namaz bolluk berekettir. siz istersiniz Rabbbim verir o istemeden olmaz hiç birsey Rabbim Hidayet nasip eylesin eşinize..Rabbim bizide doğru yoldan ayırmasın ins..
 
M

Misafir Yorumu

Ziyaretçi
Namaz meselesi çok mühim bir mesele olmakla beraber kişinin Allah ile bağlantısını kuvvetlendiren çok ciddi bir kanundur. Ancak kişinin içinden gelerek yapması çok önemlidir..(Sırat-ı Müstakim'den ayrılmamaya gayret eden, kitabımızı ve peygamberlerimizi -sünnetleri-birbirinden ayrı tutmayan kişilerin ön ayak olduğu sohbetlere katılmasını öneririm..Çoğu insan böyle ortamlarda daha çabuk namaza başlıyor..Ve hatta Tadil-i Erkan' a uyarak namazını eda ediyor..Dışardan alınan bilgiler ve öneriler genelde evde yakınları tarafından söylenen bilgilerden daha büyük etki yapar insana.Eşinizi bu tarz ortamlara yönlendirmeye çalışın inşaallah..
Allah yar ve yardımcınız olsun ..
Selametle kardeşim..
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Amin inşallahh. Haklısınız sohbetler çok faydalı oluyor sohbetlere katılmasını sağlamalıyım ama sanırım yoğunum diyerek orayada gitmez insanlar namaz kılmayarak vakit kazanacaklarını sanıyorlar malesef
 
Üst