Ermeni Meselesi Hakkında Kısa Bilgi

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Ermeni Meselesi Hakkında Kısa Bilgi
Son zamanlarda sürekli olarak ısıtılıp ısıtılıp önümüze sunulan ermeni sorunu ile ilgili yazılmış kısa bir bilgi:

... Türk-Ermeni münasebetleri birkaç ciltte anlatılacak kadar uzun ve önemlidir. Geçmiş asırlarda, çok güzel günlerimiz yanında, çok kötü, çok kanlı günlerimiz de oldu. Ben, Türk-Ermeni münasebetlerini inceleyen bir kimse olarak yazıyorum: Keşke o 1915 yıllarını hiç yaşamasaydık. Fakat o kanlı günlerin müsebbibi kat’iyyen biz değiliz.

Birinci Dünya Harbinin o en dehşetli günlerinde, ordularımız yedi cephede çarpışırken Ermeniler Rusların, İngilizlerin ve Fransızların oyunlarına gelerek Doğu Anadolu’da binlerce vatandaşımızı öldürmeselerdi, ordularımızı arkadan vurmasalardı, bir tek Ermeni’nin burnu bile kanamazdı. Ermeni Diaspora Bakanının ve Ermenistan devletinin bir parçacık aklı olsaydı düşüneceklerdi ve diyeceklerdi ki: “Türklerle Ermeniler 1071 yılından 1915 yılına kadar dostça yaşadılar. Hatta Türkler, Osmanlı imparatorluğu devrinde iki Ermeni asıllı kişiyi sadrazam-başbakan yaptılar.

29 Ermeni’ye sivil paşalık, 12 Ermeni’ye bakanlık, 30 Ermeni’ye milletvekilliği, 7 Ermeni’ye Büyükelçilik, 11 Ermeni’ye Başkonsolosluk, 11 Ermeni’ye üniversite öğretim üyeliği veren bir devlet, aklını peynir ekmekle yese bile 1915 yılında 7 cephede çarpışırken, bir de içeride, bin yıldan beri birlikte yaşadığı Ermenilere karşı bir cephe açmaz. 1915 faciası neden oldu?”

1912 Balkan Savaşlarında Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Ermeni asıllı Gabriel Noradungyan idi. 1915 faciasında suçlu olan kat’iyyen biz değiliz. Ermeni devleti aklını başına toplasın.

Yavuz Bülent Bâkiler

TÜRKİYE GAZETESİ 14.05.2011
 
Üst