Eğitimde 4+4+4 Sistemi nedir?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Eğitimde 4+4+4 sistemi nasıl olacak hakkında kısa bilgiler, Eğitimde 4+4+4 sisteminin özellikleri nelerdir ne zaman geçerli ve aktif olacak? olumlu ve olumsuz yanları nedir.?

Eğitimde 4+4+4 sistemi ne getirecek?
Hükümetin kararıyla mesleki eğitimi artırmak amacı ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkacak.Eğitim sisteminde köklü reform getirecek Zorunlu eğitim 12 yıla olacak. YÖK Kanunu’nun 45. maddesi değiştirilerek, üniversiteye girişteki katsayının eşit uygulanması yasalaşacak.Üniversiteye girişte meslek lisesi mezunlarına yönelik uygulanan katsayı adaletsizliğini kaldırmaya yönelik yasal düzenleme yapılacak. Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilecek.
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması ile birlikte 5+3 olarak uygulanan zorunlu eğitim sistemi 4+4+4 olarak uygulanacak. İlköğretimin 4. sınıfından sonra öğrenciler yönlendirmeli eğitime tabi tutulacak. İlköğretimin 4. sınıfından sonra öğrenciler yeteneklerine göre mesleki eğitime yönlendirilecek.

Hedef mesleki eğitimi artırmak

AK Parti, mesleki eğitimde yönlendirmeli sisteme geçerek mesleki eğitimi hem sayı hem de kalite olarak artırmayı hedefliyor. Sekiz yılık kesintisiz eğitime geçilmesi ile birlikte meslek lisesine gidenlerin oranı yüzde 70’tenyüzde 30’a düşmüştü. AK Parti, hem katsayıyı kaldırmak hem de mesleki eğitimde yönlendirmeyi getirmekle mesleki eğitime gidenlerin oranlarını yüzde 70’e çıkartmayı amaçlıyor.

İmam hatip Liselerinin ortaokul bölümü yeniden açılabilecek

AK Parti, imam hatip liselerinin ortaokul bölümlerinin kapatılmasıyla geçilen 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek. Teklif kabul edilirse zorunlu eğitim 13 yıla çıkarken, isteyen öğrenciler orta kademede imam hatiplere geçiş yapabilecek

İmam hatip liselerinin ortaokul bölümleri yeniden açılıyor. 28 Şubat sürecinde 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılı’nda kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması başladığı için imam hatip liselerinin ortaokul bölümü kapanmıştı. Daha önce ilkokuldan mezun olduktan sonra (12) yaşında imam hatip lisesine kaydını yaptıran öğrenciler, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim nedeniyle sadece lise bölümlerine 15 yaşında kayıt yaptırabilir hale gelmişti. Bu durum bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Zorunlu eğitim 13 yıla çıkarcak yazılmış.
Lise 5 yılmı olucakmış:)
Ömür bitti ahirete nezaman zaman ayırcaz onu hesap etmemişler iş sahibi olmak ekmek parası kazanmak çok zorlaştırdılar uzadıkça uzuyor.
 
Üst