Demokrasinin Temel İlkeleri Nelerdir?

*Mujaahed*

KF Ailesinden
Özel Üye
Demokrasinin Temel İlkeleri Nelerdir? Demokrasinin Teme İlkeleri Hakkında Bilgi? Milli Egemenlik, eşitlik, özgürlük, siyasi partiler hakkında bilgi?
 

*Mujaahed*

KF Ailesinden
Özel Üye
Demokrasinin Temel İlkeleri; Milli Egemenlik, Eşitlik, Özgürlük ve Siyasi Partilerdir.
Bunları açıklayacak olursak:

Milli Egemenlik: Milli egemenlik demek, demokrasilerde olduğu şekilde egemenliği millete ait olması demektir. Millet bu egemenlik hakkını kendisini temsil edecek milletvekillerini seçerek kullanır.

Eşitlik: Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan tüm insanların kanunlar önünde eşit hak ve özgürlüğe sahip olması demektir.

Özgürlük: İnsanlar hür oldular ancak yine de birbirlerine zulum etme hakkında sahip değillerdir, düşüncelere saygı duyarlar, özgür bir şekilde düşünebilme ve düşündüklerini özgürce açıklayabilme hakkına sahiptirler.

Siyasi Partiler: Bir ülkede sorunların çözülmesi ve gelişmenin sağlanması için aynı görüşte olan insanlar bir araya gelerek parti kurma ve partiye katılma hakkına sahiptir. İnsan haklarını korumayı unutmayan partiler, ülkenin bölünmez bütünlüğünü kabul ederler. Seçimlerden sonra en çok milletvekiline sahip olan partiye hükümet kurma yetkisi verilir. Hükümei kuran partiye iktidar partisi, diğer partilere ise muhalefet partisi adı verilir.
 
Üst