Çocuklarınızı ünlü yapmayın

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Ne yazıkki günümüzün hastalığından biride çocuklarını ünlü yapmak.Programlar çok çocuklarını buralara yolluyorlar.Oysa bu şöhretler geçici olup çocuklarınız harap oluyor.

Küçük yaşta içki,kumar,gece hayatı,israf,eğlence,uyuşturucu bulaşıyorlar.Bunlarda tabi büyük günahları işlemesini sağlıyor.Zina işliyor,hertürlü kötülüyü yapacak hale geliyor...İntihar edenlerde oluyor.Allah korusun.

Yazık değil mi?
Küçücük çocukları manken yapıyorlar soyuyorlar kukla gibi ordan oraya yürütüyorlar.Reklamlarda oynatıyorlar.Değerlerini düşüyorlar.

Anne baba onlara en büyük kötülüğü yapıp günahlarına ortak oldu.Müslümanların bu halleri düşmesi ne kadar korkunçtur.Allah bizleri düşürmesin inşaAllah.

Çocuklarınızı iyi yetiştirin islam üzere yetiştirin.Dünyada bir balta sağ olsun diyorsunuz fakat cehennemin ortasına atıyorsunuz.Bunlar tehlikelidir.Herşey para değil.Bunlar dünyalıktır gelip geçicidir.

Helali öğretiniz.Helal yollardan çalışmasını sağlayınız.

Örneğin islam üzere yetiştirseniz.Çocuğunuz namuslu olur.Rabbini bildiği için günahlarada dalmaz. Rüşvet almaz,haram yemez,başkalarının namusunu kirletmez,hile yapmaz,kumarbaz içkici ayyaş olmaz...Demek istediğimiz şey çocuklarınıdan mesulsünüz.

Bir de şu var sen iyi yetiştirirsin fakat o kötü yola gitmek ister.Bunun zaten sizle alakası yok.Günahalara ortak olmazsınız.Dua edersin kötülükten vazgeçirmeye çalıp Allaha tevekkül edersin.Tamam yapacağın bitti bu kadar.

Ayetlere baktımızda peygamberlerin dahi eşlerini ,çocuklarını kurtaramadığını görüyoruz.Düşünün babanız peygamber veya eşiniz.Fakat sapıyor çok büyük nimete nankörlük ediyor.Allahım kalplerimizi sana çevir ve orada sabit kıl amin.

Aklımızı kullanalım.Allaha yönelip ona kulluk edelim.Şeytanıda nefsimizide bırakalım onlar bizi cehenneme sürükler.Rızkı veren Allah sen ona tevekkül et.

Elbette hayat zor Allah bizleri yardım etsin.Helal yiyip helal içmeyi,helal kazanabilmeyi nasip etsin amin.
 
Üst