Çarşaf giyiyorum tekrar Ferace giysem günah olur mu?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
Ben 1 buçuk yıldır çarşaf giyiyorum çevremdekiler ve ailemin karşı çıkmasına rağmen vazgeçmedim peçe ve eldiven de kullanıyorum.

Çarşafım 2 parça bazı insanlar bunun çarşaf yerine geçmediğini çarşafın tek parçadan olduğunu söylüyorlar. Şimdi peçemi çıkarmak istiyorum ve iğneli çarşaf dışındakilerin doğru olmadığı kulağıma geliyor bir yandan evliliğe kadar giymeyip eğer evlenirsem eşiminde rızasıyla giyme düşüncesi var.

Kafamda eğer çıkarıp ferace ve başörtüsüne dönersem çok günaha girer miyim yoksa hiç çıkarmamalı mıyım giydiğim kendinden peçeli olan doğrumu değil mi bunları öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
"İslâm`da tesettür yani kadının vücudunu örtmesi kesin nass ile sabittir. Bu örtü nasıl olursa olsun önemli olan vücut hatlarını göstermeyecek şekilde bol dikilmiş kalın bir kumaştan olmasıdır. Abâye, ferâce, harmani vb. bol dikimli dış kıyafetler de müslüman kadınların giyebileceği kıyafetlerdir. Çarşaf da bu kıyafetlerden biridir. Önemli olan, hür kadınların özgürlüklerini simgeleyen ve onları yabancı erkeklerin bakışlarından koruyan ve İslâm`ın razı olduğu bol bir kıyafet ile örtünmektir."

Ancak benim şahsi görüşüm çarşaf-ı şerif giydikten sonra tekrar çıkarmamanızdır.
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
madem sahasan seni uyarmış ve sen de dinlemeyerek kendin kaşınmışsın, haydi selametle...
 
Üst