Böyle birisi ile boşanmak

A

Ayşe.h

Ziyaretçi
Selamun Aleyküm. Benim bir sorum olacak

Ben eşimle 30 yıllık evliyim. İki çocuğum var. Neredeyse 30 yıldır geçimsizlik yaşıyoruz. Eşimin inancı yok. Abdesti namazı yok, Ramazanlıkta bile içki içebiliyor. Bunların dışında benim de ibadetlerime, namaz kılmama, kuran okumama karışıyor. Hemen hemen her ay bir tartışma yaşıyoruz, bazılarında şiddete baş vuruyor, beni dövüyor. Bana hiç para vermiyor, istediğim zaman bile (parası olduğu halde) Engelli bir oğlum var, onun da ibadetine engel oluyor. Oğlum Kuran'ı babasından habersiz okuyor. Ayrıca eşim bir kaç kez başka kadınlarla beraber oldu affettim. Kendisi her tartışmamızda özür diliyor yemin ediyor bir daha yapmayacağım diye. Ama bir sonraki tartışmamızda yine başa alıyor.

Şimdi ben eşimden ayrılmak istiyorum. Ama korkuyorum acaba böyle bir evlilik bile olsa, bitirmek günah olur mu diye. Allah'ın en sevmediği helalin boşanmak olduğunu biliyorum. Ama dayanacak gücüm kalmadı. Bana bu evden gidersen bir daha gelemezsin diye bir laf kullandı. Şimdi ben boşanma davası açarsam günah işlemiş olur muyum? Bu anlattıklarım, yaşadıklarımın sadece %1'i. Lütfen bana bir fikir verin. Selamun aleyküm.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Vealeykümselam
daha önce de buna benzer bir konu açılmıştı, böyle konuları hiç sevmiyorum, boşanma herzaman için en sonçare olmalı, Allah size sabır eşinize hidayet nasip eylesin.

Kur an-ı Kerim'de, hangi nedenlerden boşanmanın zaruret haline geldiği açık bir şekilde belirtilmiştir:
1. Açık Edepsizlik (Zina)
2. Huzursuzluk Çıkarma, Fikri Anlaşmazlık
3. Dünya Hayatını ve Süsünü Allah'a Tercih Etmek

Ayrıntılı Bilgi İçin: Tıklayın
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Kocanızın yaptıkları kötü arkadaşlar yani çevre ve içki nedeniyledir.
Benim babamda içki içerdi evde hergün kavga olurdu bu yıllar sürdü ve çocukdum.Elbette en çok çocuklar etkileniyor.
Hiçbir şeye engel olamayacıncada pasif yetişiyorsunuz ama islama yönelince birsüre sonra pasiflik kalkıyor.
Yapacağınız şey çok çok dua etmenizdir.Çevresindeki kötü arkadaşları yok etmeye çalışın.İslama yöneltin.Cehennemi anlatın.Dünyanın geçici olduğunu söyleyin.Elbette dinlemez siz ısrar edersiniz.Allahtan kork deyin.
Allaha sürekli sığının.Yarabbi yardım et deyin.Rabbinize tevekkül edin.
Biz 4 kadeşiz ozamanlar küçüktük kavgalar sürünce biz anneme boşan dedik.Annem sabretti bizde sabrettik.Bunların hepsi islamı yaşamamaktan ve cahillikten oluyor.Bazı şeylerde kaza ve kaderle alakalı.Sonuçta babam içkiyi bıraktı kötü arkadaşları yok oldu mahvoldu.Allaha şükürler olsun.

İnsan şeytanları yani kocanızın arkadaşları ona parası olmazsabile içki için para verecek ,zina yoluna,kumara... götüreceklerdir.Onların hayatları 5 para etmediği için diğer insanlarında kendileri gibi huzursuz olması,kafir olması ve hayvanlık etmesi için çalışırlar.İnsan şeytanları cin şeytanlarından çok çok tehlikelidir.Günümüzde bu söyledinizi herkez yaşıyor ve yaşanmıştır.Nedeni islamın yaşanmaması Allahın emirlerine uyulmamasıdır.

İki asıl sebebide içki ve kötü arkadaşlardır.Bunlar olunca yaşanacaklar en korkunç şeylerdir ve en çok etkiyi ne yazikki çocuklar alır.

Allah yardımıcınız olsun inşAllah.
Allahım kocamın yanındaki kötü arkadaşları yok et.İçkiyi bırakmasını sağla bana yardım et .diye dua edin.5 vakit namaza devam edin ve Allaha güvenin.

İstirahare namazı 2 rekatlık namazdır.Bu günden sonra her gün devam edin .Gerekirse 7 gün devam edilir.Allaha dua edin boşanmam hayırlısıyla boşanmam için bana yardım et ,boşanmamam hayırlısıysa bana bildir deyin.Düzeliceğine inanıyorum çünkü Allaha sığınan ve yardım isteyen hep kurtulur.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Hasbiyallahü ve nimel vekil Anlamı:Allah bana yeter.O ne güzel vekildir.

Günde yüz kere okuyun."Ya Rabbi sana tevekkül ediyorum halimi bilen sensin senden yardım istiyorum deyin."

Bakara süresi 156.ayet
Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn(râciûne).
ki başlarına bir musibet geldiği vakit «biz Allahınız ve nihayet ona döneceğiz» derler

"innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn"bu kısmı söylerek sabrediceksiniz.

Çocukken ben fazla şey bilmiyorumdum fakat yinede dua ederdim.Dua etmek ve Allaha güvenerek ondan yardım geleceğine kesinlikle inanarak,sabrederek devam ediceksiniz.


Allah için bunlar çok kolay.Örneğin babam hastalığa tutuldu yatağa düştü.Günlerce yatakda kaldı.
Bizim dualarımızlada Allahın yardımıyla kötü arkadaşları bir bir yok oldu.Sonra babam iyileşti.Tabi fazlada hatırlamıyorum fakat babam içkiyi bıraktı.Şuan evliler Elhamdülillah.

Yani bir süre sonra yaşlanınca zaten birbirinize destek olucaksınız.Şimdi biribirinizin değerini bilmiyorsunuz.

Ya Rabbi kocama hidayet ver onu bağışla içkiyi bıraktır.Kötü arkadaşlarını def et .Diye sabırla içtenlikle ona yönelin.

Zaten bu belalar Allaha yaklaştırıyor.
 
Üst