BeRAAT YA RABBi

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Kalbin nefse penaltısı:

Yüceliği ve azameti ile varlık sahnesinde yer alan her şeye hükmedip baş eğdiren verdiği sayısız nimetler ile kullarına kendisini sevdiren yüceler yücesine hamd'ü
senalar olsun. Keremi ile bizi bir beraat kandiline daha kavuşturdu. .
Bütün çiçekler güzeldir fakat gül güzeller güzelidir. Bütün mevsimler insan için faydalı gerekli ve hoştur lakin ilkbahar gibisi var mı? Bütün madenler kıymetlidir,fakat altın madeninin kıymeti daha bir başkadır. Listeyi uzatmak mümkün, söylemek istediğim gerçek açık ve net olarak şu: İnsan için şu kısacık hayatta bütün zaman dilimleri önemlidir, Fakat rahmet deryalarının dolup dolup taştığı,dilimizden dökülen her türlü duanın direk olarak kabul makamına ulaştığı mübarek zaman dilimleri,çok daha önemli ve çok daha anlamlıdır.

Dünyamızı, gönlümüzü, aklımızı, hayatımızı, ufkumuzu ve nihayet ukbamızı aydınlatan birbirinden kıymetli mübarek kandil geceleri yürek kulağı işiten kimselere yüce
Allah'tan (c.c) adeta şu mesajları getirir:
"Haydi kullarım tevbeye,haydi kullarım rahmete,haydi kullarım nimete, haydi kullarım cennete: bu müstesna çağrıya lebbeyk demenin yegane yolu özellikle mübarek gün ve geceleri manasına uygun bir şekilde ihya ve idrak etmekten geçer.
Medyada şu türden haberlere sıkça rastlarız. Bir şiir yazdı hayatı değişti, bir kitap yazdı
hayatı değişti bir gol attı hayatı değişti... samimiyetle tevbe eden kullara nurdan harflerle yazılmış beraatların dağıtıldığı bu mübarek gecede bizler de öyle candan ve içten tevbe edelim ki melekler parmaklarını ısırarak bizim için şöyle desinler: bir tevbe etti hayatı değişti.

Bir futbol maçı düşünün sonucu takımlar için son derece önemli olan bu maçın bırakın bir dakikasını bir saniyesi hatta bir salisesi bile fevkalade önemlidir.
Bir futbol maçında futbolcunun gole en yakın anı hiç şüphesiz penaltılardır. Bazen doksan dakikanın skorunu dokuz saniye bile sürmeyen bir penaltı belirler eğer hayat bir mücadele ise insan da hiç şüphesiz hayat sahasında bir oyuncudur. Kandil geceleri hiçbir kural tanımadan ruhun ceza sahası içerisinde kalbi devirmeye çalışan nefse karşı verilmiş mutlak bir penaltıdır.(teşbihte hata olmasın)
Beraat nedir?
Beraat suçtan, günahtankederden ve cezadan kurtulmak demektir. Bundan dolayı bu geceyi ibadet ve taatle geçiren kimse
Allah'ın izni ile her türlü dünya ve ahiret sıkıntılarından kurtulur. Sırların sırrına erer huzur bulur.
Beraat Kandilinin Getirdikleri:
Bu gece biz Müslümanlar için fevkalade muazzam hadiseler ve müjdelerle doludur. Bu gece dört kitabın anası yüzdört kitabın manası olan kitaplar Sultanı Kur'anı Kerim Levhi Mahfuz'dan toplu olarak dünya semasına indiriimiştir.Bir kısım İslam alimlerine göre bu gece kıble değişmiş Mescidi Aksa'dan Kabeyi Muazzama'ya dönmüştür.
Bu müstesna gecenin bizim için ifade ettiği çok önemli anlamlardan birisi de efendimiz (s.a.v)'e
Allah tarafından şefaat hakkının tanınmış olmasıdır.
Bu gece deyim yerinde ise tam bir kader gecesidir. Bundan dolayı eceller bu gece tayin edilir,rızıklar taksim edilir. Bu tayin ve taksimler görevli meleklere takdim edilir.
Demekki doğumumuz,ölümümüz,rızkımız ve tüm hayatımız ince hesap ile ilahi kontrol altında.
Bu mübarek gecede taşan rahmet deryalarına zemzem suyu da eşlik eder. Beraat gecesinde adetullah gereği zemzem artar bereketlenir.
Aman dikkat!
Hiç şüphesiz beraat kandili başlı başına bir rahmet ve mağfiret gecesidir. Peygamber efendimizin de mübarek sözleriyle işaret ettikleri gibi "bu gece Beni Kelp kabilesinin koyunlarının tüyleri adedince" kulunu affeden Yüce
Allah onları cehennemden azad eder. Fakat bu affa nail olabilmek için bu gece nasuh tevbe ile rahmet kapısını çalmak şarttır. Bu gece Yüce Allah tövbe eden bütün kullarını affeder. Ancak Allah'a şirk koşanlar,sihirbazlık yapanlar,kin tutanlar,içkiye ve zinaya devam edenler,anne ve babalarına isyan edip onları incitenler bu gecede bağışlanacak kimselerin dışındadır.
Ne kadar yaşayacağımız konusunda hiçbirimizin garantisi yok. Bu fırsat son fırsat olabilir. Öyleyse günahlara veda etmenin kötülükleri terk etmenin şimdi tam zamanı değil mi?
Tevbe nasıl yapılır:
Bu gece işlemiş olduğu günahlara yürekten bir tevbe etme niyetinde kardeşlerimize bir nükte ile de olsa anlamlı bir yol haritası çizmeye çalışalım. Ebu Bekir Kettani nasıl tevbe edim sualine şöyle cevap veriyor:
-Yaptığına pişman olmak
-Bir daha günah işlememeye azmetmek
-Kaçırdığı farzları, yerine getirmek
-Üzerinde olan hakları sahiplerine vermek
-Haramdan hasıl olan vücuttaki fazlalıkları atmak
-Bedene, günahın tadını tattığı gibi ibadet zevkini tattırmak olan
Nasıl ihya edeceğiz?
Yazımızın burasında bir müstesna gecenin ihyası bağlamında Sevgili Peygamberimizin bir hadisi şerifini aktarmak istiyorum.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman gecesinde namaz kılın,gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah Teala Hazretleri o gün,güneşin batmasıyla,dünya semasına iner ve şöyle der:
Bana istiğfar eden yok mu mağfiret edeyim! Benden rızık isteyen yok mu rızık vereyim,belaya maruz kalan yok mu afiyet vereyim... Şöyle olan yok mu,böyle olan yok mu"
Bu hal fecrin sökmesine kadar devam eder.
Bu hadis-i şeriften aldığımız ilham ile kimsesizlerin kimsesi,çaresizlerin çaresi olalım. Fakir ve yoksulu infak ile sevindirelim. Yetim ve öksüzün gözyaşını dindirelim. Bu gece elimiz ile cebimiz arasındaki cimrilik engelini cömertlikle aşalım, iyiliğe yaklaşalım,kötülükten kaçalım,kendimize tertemiz bir sayfa açalım.Bu gece hakikat yolunda muhabbet aracıyla hızımıza hız katalım,geçmişi bırakalım ümitle geleceğe bakalım. Dostlarımızla aramızdaki hasret duvarlarını yıkıp yerine vuslat köprüleri kuralım. Bu gece bizim için hayat bahçesinin şefkat ağacı olan anne ve babalarımızdan hizmet ve hürmet elleri ile bol bol dua meyveleri devşirelim.
Bu gece geçmişte yapmış olduğumuz hata ve kusurları tevbe yardımıyla vicdanımızda eleyelim. Yeniden iman ve ihlas tazeleyelim.Bu gece misafırlerimize ikram edelim,komşularımıza ihsan edelim.
Bu gece unuttuklarımızı yeniden hatırlayalım kendimize azık olacak Salih ameller hazırlayalım.

BERAT KANDİLİ DUASI:

Ey ol deyince olduran,öl deyince öldüren,yüceler yücesi; ellerimizi gönüllerimizle birlikte senin rahmet kapına çevirdik. Sen ki sana gelenleri kapından ve katından boş çevirmezsin bizi de boş çevirme ya Rab!
Ey güç ve kudretine rahmet ve merhametine nihayet olmayan,bizi bu mübarek geceye kavuşturduğun gibi sağlık sıhhat ve afıyet içerisinde nice nice kandillere kavuştur.
Bizi lütfunla yolunda koştur,aşkınla her yerde coştur. .'
Ey Rahman ve Rahim olan ey Melik ve Malik olan yüce Sultan Kur?an ile sevindir,İslam ile güldür bizi, iman ile yarattın iman ile öldür bizi.
Ey Halık-ı lem yezel ey güzellerden güzel sev bizi sevdir bizi sevindir bizi, hikmetle marifet atına bindir bizi.
Ey orucu n ve namazın, haccın ve niyazın Rabbi olan Allah'ım; bizi sana aşık olan kullar et ,yolumuzu sana varan yollar et,derdimize deva lutfet,çilemize safa i utfet,,ruzi mahşerde müjde dolu sada lutfet!
Ey sultanlar sultanı, lütfu kerem ummanı,doğru eyle yolumuzu, nur et sağ ve solumuzu, güçlü eyle kolumuzu,dar eyleme bolumuzu,yeşert serap çölümüzü,derya eyle gölümüzü,hiç soldurma gülümüzü,sevgi doldur gönlümüzü,ne olur bükme belimizi,cömert eyle elimizi,hakla söylet dilimizi,güzel eyle halimizi,sensin bizim korunağımız,mevlamız,tek dayanağımız,senden başka kimsemiz yok sensin bizim sığınağımız.

BERAT SENDEN ALLAH'IM

Arttır sevgi saygımızı
Azalt cümle kaygımızı
Cennetlik düş kaygımızı
Berat senden
Allah'ım.
*******
Sen Rahmansın acı bize
Azabın çok, acı bize
Giydir kulluk tacı bize
Berat senden
Allah'ım.
*******
Aramızı ayır şerle
Komşu eyle Peygamberle
Kandır zemzem kevserle
Berat senden
Allah'ım.
*******
Sağlam eyle temelimiz
Salih eyle amelimiz
Yok et tul-i emelimiz
Berat senden
Allah'ım.
*******
Ümit varız af edersin
Af etmeyi seversin
Mücrimlere sen yetersin
Berat senden
Allah'ım.
*******
Yüzümüzü ak eyle
Özümüzü pak eyle
Davamızı hak eyle
Berat senden
Allah'ım.
*******
Ne olur bırakma bizi
Rahmetinden atma bizi
Cehennemde yakma bizi
Berat senden
Allah'ım.
*******
Sana çıkar yolumuzu
Sağımızı, solumuzu
Boş eyleme dolumuzu
Berat senden
Allah'ım.
*******
Ol Habibin hürmetine
Tabi eyle sünnetine
Kat bizi de ümmetine
Berat senden Allah'ım.
*******
Gerçek eyle düşümüzü
Helal eyle aşımızı
Kolay eyle işimizi
Berat senden Allah'ım.
*******
Ol deyince olduransın
Gül deyince güldürensin
Öl deyince öldürensin
Berat senden Allah'ım.
*******
Yuttuk gaflet hapını
Terk eyledik kitabını
İşitmedik hitabını
Berat senden
Allah'ım.
*******
Aç, daracık ufkumuzu
Rızan eyle tutkumuzu
Tesirli kıl nutkumuzu
Berat senden
Allah'ım.
*******
Zayıflatma gücümüzü
Al düşmandan öcümüzü
İmanlı kıl göçümüzü
Berat senden
Allah'ım.
*******
Acun gider kuşkumuzu
Baki eyle coşkumuzu
Hiç bitirme aşkımızı
Berat senden Allah'ım.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
38246_417605331131_294934641131_4523401_2639262_n.jpg
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
[FLASH]http://www.bilvanis.net/Animasyon/beraat.swf[/FLASH]
 
Üst