2020 yılında hac yapılacak mı? Yoksa iptal mi oldu?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Dünya gündemine giren pandemi nedeniyle bu yıl hac yapılacak mı merak konusu olmaya devam ediyor. Virüsün yayılımını engellemek amacıyla bu yılki hac ibadetinin yapılmayacağı söylense de henüz kesin bir açıklama gelmedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan konu ile ilgili olarak Arabistan makamlarınca bir açıklama yapılmadığını söyledi.

hac.jpg


Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, "Suudi Arabistan makamlarından 2020 haccının kriterleri, şartları, süresi, yaş aralığı, sağlık durumları, kotanın değişip değişmeyeceği, azalıp azalmayacağı noktasında tarafımıza herhangi bir resmi açıklama gelmemiştir." dedi.

Bircan ayrıca Arabistanın Hac ibadeti için yüzde 20 sınırlama getirdiği iddialarına ilişkin de açıklamalar yaparak, hacca gideceklerin bu yıl 9 Ocakta kuralarının çekildiğini, hacıın meşakkatli bir ibadet olduğunu Haccın diğer ibadetlere göre önemli farklarından birinin sağlık olduğunu, ilgili şartları taşıyanların hac ibadetini yapma sorumluluğu taşıdığını belirtti.

Bilindiği üzere Makke ve Medine'de belli saatler arası sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor. Mekke ve Medine'de ise belirli şartlar altında namazlar cemaatle kılınmaya başladı ve buşekilde devam ediyor.

Bircan ayrıca hacı adaylarının sabırla beklemelerini ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacak açıklamaları takip etmelerini söyledi.
 
Son düzenleme:

KaraHilal

Çalışkan Üye
2020 de dışardan hacı alımı yapılmadı, bakalım 2021 yılında dışardan gelenlere hac yolu açık olacak mı bakalım \:rolleyes:
 
Üst