Mürşidi kâmil ile buluşmak..

kalpteniman

KF Ailesinden
Özel Üye
99249e8339xg7.gif

MÜRŞİDİ KAMİL İLE BULUŞMAK.

1989 Yılında sene izinimizi kullanmak için memleketimiz olan adapazarına geldik.
Çok sevdiğim yeğenim ticari dükkan işletiyordu. onu ziyaret etmek için dükkanına uğradım. sakal bırakmış hoş bir hali vardı.

Daha evvelki hali pek iyi değildi, namaz kılmadığı gibi iman eksikliği vardı. Ona bu değişikliğin sebebini sordum , dayıcığım bir ALLAH dostu tanıdım onun verdiği dersi yapıyorum sohbetlerine katılıyorum çok güzel bir insan, düzcede yaşıyor tavsiye ediyorum sende tanış dedi olur münasip bir zaman tanışırız dedim.
Bir kaç gün sonra ona yine uğradığımda ise , dayı O Efendi tanıdığım bir ağbeyin evine davet edildi ben gideceğim istersen sende gel deyince beraber o mübarek insanı ziyarete gittik bizi odaya aldılar beklemeye başladık .
Birazdan kapı açıldı mübarekler göründüler biz ayağa kalktık geldiler benim oturduğum kanepenin yanına oturdular hal hatırımı sorduktan sonra pek çok dua ettiler. içimden , ben bu nurlu yüzü daha evvel nerede gördüm acaba diye de düşünüyordum .

Bize zikir dersi tarif ettiler. kalplerin anahtarı sözler ve notlar eserlerinin birinci ve ikinci ciltlerini ve sohbet kasetlerinden aldık biraz sonra da izin istedik ayrıldık .

Vakit geçirmeden günlük zikir dersine başladım. Yaptıkça içime huzur doluyordu . izinimiz bitti Viyanaya döndük ibadet yaparken musallat olan zorluk kalkmıştı.

Kalp zikrine başlar başlamaz gözlerimden yaşlar akıyordu bunun muhakkak hikmeti olmalı idi aradığım yolu bulduğuma inanmıştım.
Kısa zaman sonra bu nurlu yolu etrafa duyurmak için içime inanılmaz arzu belirdi ilk iş bu yolu temsil eden Almanya gurubu ile tanıştım ihlaslı kardeşler idiler çalışmalarını bölücülüğün kalkması ümmeti Muhammedi ALLAH ve resulu s.a.v. yolunda birleştirmek için yapıyorlardı zaten efendi hazretlerimiz yazdığı eserlerinde dinimizi menfaata ve siyasete alet edenlere karşı sert eleştiri ve gereken ikazları yapıyordu.

Bizde temin ettiğimiz bu kitapları etrafa yaymaya gayret ediyorduk tek can olarak etrafa bu hakikatleri duyurmaya gayret ediyordum. Fakat çok emindim ki, h.z. ALLAH ve resulu bu yolu beğeniyordur çünkü yolda ki, çalışmaların gayesi açıktı . ne madde ne menfaat ne siyaset çalışması yapılmıyor kimseden hiçbir ücret istenmiyordu.

Yasini şerifin yirmi birinci ayeti kerimesinde geçen
SİZDEN HİÇ BİR ÜCRET İSTEMİYENLERE UYUN ONLAR DOĞRU YOLDADIRLAR, ilahi emir tam manası ile tatbik ediliyor uygulanıyordu. Ve biz bu ilahi emri etrafımıza duyurmaya gayret ediyorduk. kısa zaman sonra bu yola muhalif guruplar tarafından tepkiler gelmeye başladı.

Hatta siyasi partiye bağlı bir imam adresimizi öğrenmiş bize geldi içeri davet ettik . muhterem , bu kitapları siz mi dağıtıyorsunuz dedi biz de evet dedik iyi ama kardeşim şimdi Cihat zamanı , bir kenara çekilip zikir çekme zamanı değil dedi.

Peygamber s.a.v. in hayatı Cihat ile geçti siz de cihat yapın, insanları zikir ile uyuşturmayın dedi ve Cihatı teşvik eden ayet ve hadis okudu ve tarikata karşı içimizde tereddüt doğmasına sebep oldu. birazdan da yolcu ettik gitti.

Yatacağım zaman iki rekat istihare namazı kıldım ve her şeyin özünü bilene h.z.ALLAHA, yarabbi dedim muhakkak ki sen her şeyi bilensin ne olur bana hangi yolu beğendiğini anlıyacağım şekilde malum et diye göz yaşı ile yalvardım yüzümü kıble yönüne dönük şekilde yattım ve aynı anda kendimi deniz üzerinde yürür halde gördüm.

Önümde eski zaman kıyafetli iki kişi gidiyorlar ben ise onları takip ediyormuşum onların bana emri varmış sakın durma devamlı yürü eğer durursan batar ölürsün ben hem yürüyorum hem bu sözü hatırlıyorum.
Bir an kendi kendime durayım bakalım ne olacak dedim ve durdum ve aynı anda suya battım önümdeki yürüyenler beni tutup çıkardılar ve bana, senin takip ettiğin tarikatı aliyye ALLAH yoludur bu yolda daima yürü eğer durursan dünya denizinde boğulursun dediler ve uyandım.
Ve yine uykuya daldım ve bize gelen imamın bulunduğu caminin içindeki insanların halini gördüm hepsi başlarını masalara koymuşlar uykulu halde sarhoş gibiydiler . ve ben uyandım.
Hem kendi yolumun içyüzünü hem onların yollarının iç yüzünü bana anlıyacağım şekilde gösteren sahibime şükrettim.

Bu rüya benden bütün tereddütleri kaldırmıştı .
Bu arada yolumuza katılanlar oldu bizim evde toplanıyor sohbet ve zikir yapıyorduk kısa zaman sonra da ibadetlerimizi yapacağımız mesçidimizi h.z.ALLAH c.c. bize hediye etti.
Mescidimiz açılınca bizi hem sevinç hemde heyecan sardı nedeni ise gelenlere sohbet yapmak gereken bilgileri anlatmak lazımdı bizde ise o cesaret yoktu bilgi de yoktu.

Bir gece o endişeler ile uykuya yattım manada değişik bilmediğim bir yerdeyim, iki kişi önlerinde masa sandalyede oturuyorlar selam veriyorum yanlarına oturuyorum bize diyorlar ki , biz sana öğreteceğiz sen öğreneceksin sen durma çalışmaya devam et.
Bu rüyadan bir zaman sonra yine mana aleminde efendi hazretlerini meydanlık bir sahada beyaz bir çadırda yatıyor görüyorum yanına gidiyorum ve ondan kitap istiyorum efendi hazretlerimiz de yatağında doğrulup kendi eli ile beyaz kağıda yazdığı notlarını bizim elimize verdi.

Bu rüyalardan sonra bize öyle bir azim ve gayret geldi ki, hazırladığım sohbetlere hayret ediyordum sohbet kasetleri dolduruyor ücretsiz dağıtıyordum . zikirlerimiz feyiz ve bereketli geçiyordu avusturyanın bir çok şehirlerine seferler tertip edip kitap dağıtıyorduk.

Hiç durmuyor boş vakitlerimde devamlı kitap okuyordum her okuduğumda yeni hakikatler öğreniyordum kafama takmıştım efendi hazretlerinin duyurmak istediği hakikatları anlamaya çalışacaktım .
Bu arada günlük kalbi zikir dersimin adedini arttırdım çünkü ibadet yapmaya doyamıyordum .
Sene 1996 emekli oldum kendimi biraz daha ibadete verdim.

Artık nafile ibadetler olan namazları da kılabiliyordum . bu rabbimin ikramı olan yapmamı nasip ettiği ibadetleri sizlere anlatmak ile kendimize bir paye çıkarmadığımızı kendimizi övmek için anlatmadığımızı bizi yaratan biliyor.

Size anlatmak istediğimiz şu ki, kul h.z. ALLAHA ne kadar yaklaşmak ister ise h.z.ALLAH c.c de ona o derecede yaklaşır .

H.z. ALLAH c.c.nün İlahi nurunun kalbe dolması. !!

Bir gece mana aleminde efendi hazretleri ile medinede Resulullah s.a.v. efendimizi ziyaret etmek için koşarken uyandım.
O rüyadan sonra peygamber efendimize olan sevgim bir kat daha arttı salatı selamlarımı da arttırdım onun mübarek ismini duyunca gözlerim yaşarıyordu .
Aradan bir zaman sonra rabbim bize hayatın en önemli hadisesini yaşattı.

Şöyle ki ,Manada seher vaktinde bir yerde bulunuyorum etrafı seyrederken gökyüzünde parlak bir ışığın gezdiğini gördüm gözümü ışıktan ayıramıyordum bir zaman sonra ışık aşağıya doğru inmeye başladı ve bize yaklaştı etrafımda dönmeye başladı iyice dikkat ettiğimde ışık topunun içinde kuran yazıları gördüm.
İşte tam o esnada ışık topu kalbimin içine öyle bir dalış daldı ki sanki kalbimin içine ateş doldu acıdan yerlerde yuvarlanırken uyandım ve kalbim acıdan yanıyordu bu hadiseyi rabbimizin ilahi bir lütfu olarak kabul ettik.

Bu hadiseden sonra içimde h.z. ALLAHA karşı tarif edilmeyecek sevgi ve muhabbet uyandı .

Ve o ilahi sevgi bu gün de artıyor eksilmiyor Rabbim arttırsın eksiltmesin bu sevgi ile Zatına kavuşmamızı nasip ve müyesser etsin .
ALLAH c.c. nün sevgisi öyle bir sevgi ki, tarif etmek mümkün değil.
Sizin anlıyacağınız şekilde şöyle bir misal ile tarif edebilirim . bir esir düşünün zindana atılmış ona hiç ummadığı bir zamanda oranın padişahı gelse onu oradan kurtarıp sarayına alsa ne kadar huzur duyar işte h.z. ALLAH c.c. sevgisini içinde hisseden insan da aynı huzura kavuşur çünkü h.z.ALLAH. c.c. dünyayı yaratmış ki ,insan aklının almıyacağı sanat eserleri ile görülüyor lezzetleri yeniliyor içiliyor.

Nefsimiz bu zevklere dalınca onları kendisine ikram edeni unutuyor o, lezzetlerin esiri oluyor gaflet uykusuna dalıyor.
İşte bu duruma düşen insanı hazreti ALLAH c.c.uyandırıp kendine çektiği zaman nefsinin esaretinden kurtulup ALLAH sevgisine kavuşunca her yerde h.z.ALLAHIN kudretini görmeye başlar.
Bize çeşitli gıdalar yediriyor hasta olunca şifalar ihsan ediyor varlığından haberdar etmiş emirlerini duyuruyor dua edince istediğimizi ikram ediyor.

Böyle tükenmez güç sahibi ve muhakkak kendisine gideceğimiz bizi bizden çok seven h.z. ALLAHIN sevgisi nasıl olmalı.

O ki ayeti kerimede FESTAİZ BİLLAH bana sığın FEFİRRUİLALLAH bana kaçın buyuruyor.
Bizde En emin kucak onun rahmet ve merhamet kucağı olduğunu bilmeli kendimizi onun şefkat deryasına bırakmalıyız.

Öyle bir sonsuz güç sahibinin sevgisi de sonsuz oluyor ve hiç bir zaman yok olmayan sonsuz bir yaratıcıyı sevmek ne kadar şerefli sevgi .

ALLAHÜ EKBER .
ALLAH sevgisine kavuşmamıza vesile olan böyle güzel veli kulları puta benzeten alim geçinen zalimler var sakın onlara inanmayın . h.z. ALLAH c.c. ayeti kerimesinde buyuruyor ki,

Estaizübillah,
YARATTIKLARIMIZDAN ÖYLE BİR TOPLULUK DA VARDIR Kİ, ONLAR HAKKA İLETİRLER VE HAK İLE HÜKÜM VERİRLER. (Araf 181.)

Diğer bir ayeti kerimesinde ise,
SADIKLAR İLE BERABER OLUN tevbe 119. buyuruyor.

Sadık kullardan maksat h.z. ALLAHI sevenler olmalı değilmidir h.z. ALLAH cümlemizi sevdiği veli kulları ile beraber etsin onları bize sevdirsin sevmediği kullarını ise bizden uzak tutsun .

VELHAMDÜ LİLLAHİ RABBİL ALEMİN. ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VENEBİYYİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED..
Kalpteniman.
 

mabed

Üye
Üye
Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız ağzınıza ve yüreğinize sağlık allah razı olsun.. Bende böyle 3 tuaf rüya gördüm ama ben mükemmel yada dört dörtlük bi kul değilim aksine şu hayyatta çok büyük hatalarım oldu fakat bana allah bi ilham verdi kapanmamı sağladı. Kendinizi denizin üstünde yürür vaziyette görmüşsünüz ben rüyamda denizin üstünde bulutlardan gelen bi salıncakta sallanırken gördüm . bi diğer rüyamdada kaçırıldığım evde ağlıyordum bi kadın manaz kılıyordu ordan kuranı kerim kitabını alıp okumak istedim ama rüyamda küçük bi çocuktum sonra kabı çalındı içeri dev gibi sakallı bi amca girdi bana ağlamamamı ve ellerimi avuçlarının içine koymamı isteyerek bana seni peygamber efendimize götüreceğim diyip gökyüzüne çıkardı gökyüzünde ufalarak bi yıldız tanesi olup kaydım rüyam benim için çok güzel eşsizdi ve cok düşündüm bana neden böyle güzel bi rüyayı rabbim nasip etti bilmiyorum ama her an ibadet yapabilmek için çabalıyorum çünkü ibadetlerim bana nurlu bi yol huzur eğer yapmazsam o gün bana zehir zemberek sanki diken üstündeymiş gibi hissediyorum. Rabbime şükürler olsun bu manevi huzuru nasip ettiği için fakat yapamadığımda suçun bende olduğunu daha iyi alıyorum sitede okuduğum şiir gibi imkan yok deme iman en büyük imkandır ne kadar imanlı olursak ibadet için zamanımızda olur zaman yaratmak için elinden geleni yapıyorsun. tekrardan allah razı olsun paylaşımınızdan ötürü
 

kalpteniman

KF Ailesinden
Özel Üye
Sizden de razı olsun Rabbimiz , bu haller h.z Allahın kullarına ikramıdır
kıymetini bilin ve sakın kendinizi beğenip üstün görmeyin.
Bu arada da ibadetlerinizi arttırın ve ihmal etmeyin.
 
Üst