Yerli Oryantalizme Karşı Kur'an-ı Kerim Müdafası

Mukeka

Düzenleyici
Moderator
Özel Üye

Kur’an-ı Kerîm Müdâfaası’dan

Kur’an-ı Kerîm kendinden doğmayan ve O’nunla uyuşmayan bütün sistemlerle hesaplaştı. İlâhî olanı beşerî olanla, beşerin arzularını dikkate alarak uzlaştırmayı reddetti. Hayata müdahil oldu, hükmetti. Sorunsuz bir cemiyet vücuda getirdi. Çirkini kaldırıp güzeli, en güzeli, güzeller güzelini yerleştirdi. Bu yüzden O’nun yürürlükte olduğu çağlar insanlık tarihinin en güzel çağlarıydı. Ne kapitalizmde olduğu gibi zengin adına fakire haksızlık etti, ne de komünizmde olduğu gibi devlet adına zenginin malına el koydu. Fert ve cemiyet nizamını adalet üzerine tesis etti. Çünkü O, her şeyi en doğrusu ile bilen ve buna göre vahyeden Allah Teâlâ’nın Kelâmıdır.

Emperyalizmanın değer yargılarını reddediyor diye böyle bir kitabı tarihselleştirmeye kalkışmak Kur’an’a değil emperyalizmaya hizmet etmektir. Kur’an’ın emperyalizma ile olan mücadelesinde tarihselciliği tercih ederek emperyalizmadan yana tavır alan Fazlurrahman, yanlış bir anlayış usulunden yana tavır aldığından Kur’an’ı anlama bahtiyarlığına erememiştir. Zira Kur’an-ı Kerîm, kendisini etkilemeye çalışan bir bakış açısı yerine kendisinden etkilenenen bir bakış açısıyla anlaşılabilir. O, kulların istediği manayı değil yalnız Allah Teâlâ’nın muradını verir.
kuran-i-kerim-mudafasi-ihsan-senocak-kitaplari.jpg
 

okuryazar

Uzman Üye
kitap tanitimi forumu var miydi yoksa bulamadim :) ama gordum gibi boyle bir konu
bilen varsa yazsin olmazsa
 

Mukeka

Düzenleyici
Moderator
Özel Üye
Kitabı tanıtmak amacım yok ama ama içerisindeki bilgiler tam bir bilgi hazinesi.Mealcilere ve Sünneti Seniyye inkarcılarına karşı okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
 
Üst