Yatağa Uzanınca Okunacak Dua

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Yatağa Uzanınca Okunacak Dua
3354- Ata b. Said'den Ammar'm yanında oturuyor­dum yanma bir adam geldi ona: "Sana Rasulullah'ın bana öğrettiği duaları Öğreteyim mi? Geceleyin yatağına yatınca şöyle söyle: "Ey Allah'ım nefsimi sana teslim ettim. Yüzümü ve yönümü sana çevirdim. Sırtımı sana dayadım indirdiğin kitaba inandım, gönderdiğin peygamberi doğruladım. Ey Allah'ım nefsimi sen yarattın onu yaşatan sensin onu öl­dürecek te sensin eğer canımı alırsan bana merhamet et eğer merhamet eder, yaşatırsan onu iman ile koru."

3355- Enes anlatıyor. Bir kadın Rasulullah'ın yanma ge­lerek ona bazı şikayetlerde bulundu. Rasulullah: "Sana şikayetlerini giderecek hayırlı şeyler söyleye­yim mi? Yatağına girince otuzüç defa la ilahe illallah, otuz üç defa subhanallah ve otuz dört defa da elhamdü­lillah de. İşte bu yüz şey dünya ve içindekilerinden da­ha hayırlıdır." .

3356- Muaz b. Cebel'den Rasulullah şöyle buyurdu: "Kim abdestli olarak uyursa gece uyanır ve Allah'tan dünya ve ahiret hakkında bir istekte bulunursa Allah Te-ala ona elbette o dileğini verir."
3357- Aişe anlatıyor. Rasulullah geceleyin yatağının se­rilmesini emreder, yatağı serilince Rasulullah kıbleye döner. Avuçlarını toplar sonra da bilmediğimiz birşeyler söyler sonunda sesini yükseltir ve şöyle derdi: "Ey göğün sahibi Allah'ım ey büyük Arş'ın sahibi ey herşeyin ilahı ve rabbi, Tevrat'ı İncil'i ve Kur'an'ı in­diren, çekirdeği ve taneyi yaratan perçeminden tuttuğun herşeyin şerrinden sana sığınırım. Sen ilksin senden ön­ce hiçbir şey yoktur ve sen en sonsun senden sonra da hiç­bir şey olmayacaktır. Sen zahirsin senin üstünde hiçbir-şey yoktur sen batınsın senden başka hiçbir şey yoktur. Borçlarımızı öde ve bizi fakirlikten kurtar."
 
Üst