Çözüldü Windows 8.1 pro Netframework 3.5 yükleme sorunu

  • Konuyu başlatan windows
  • Başlangıç tarihi
W

windows

Ziyaretçi
Windows 8.1 pro işletimine sahip bir bilgisayarımız var kurmak istediğimiz bir program netframework 3.5 istiyor kurulum esnasında biz de yükleme seçeneğini seçiyoruz ancak bir türlü yüklemeyi bitiremiyoruz sürekli olarak hata ile karşılaşıyoruz. Bu sorunu çözmemize yardımcı olun lütfen kendimiz dotnet 3.5 indirip yüklemeyi denedik ancak o da olmadı maalesef.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Bu sorun ile ilgili microsoftun yardım sayfasında bilgiler mevcut, örneğin ilk olarak program ekle kaldır bölümü altında windows özelliklerini aç kapat bölümüne tıklayıp buradan Net Framework 3.5 seçeneğini işaretleyip OK diyerek etkinleştirebilirsiniz. Eğer hata alıyorsanız daha yüksek versiyon Net Framework yüklü ise örneğin NetFramework 4.5 gibi o zaman öncelikle üst versiyon olan netframework ü pasif edip sonra 3.5 olanı etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Denetim Masasını açın, sonra Programlar'ı seçin.
2785189.png



Windows özelliklerini aç/kapa'yı tıklayın ve aşağıdaki ekrandan Netframework 3.5 yanındaki kutucuğu işaretleyip Tamam deyin.
2785190.png


eğer bundan sonuç alamazsanız tekrar yazarsanız birkaç yöntem daha anlatılmış onları da yazabiliriz.
 
W

windows

Ziyaretçi
maalesef bu söylediğiniz yöntemi denedim ama bir sonuç alamadım, dediğim gibi Windows 8.1 pro Türkçe işletim sistemi kullanıyorum.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
O halde bir diğer yöntemi yazalım, bu yöntemde de işletim sisteminizi yüklediğiniz dvd ya da iso imaj dosyanıza ihtiyacınız olacak. Eğer dvd den yükleme yaptıysanız aşağıdaki komuttaki x harfi yerine dvd sürücüsünün yolunu gösteren harfi yazmalısınız, yok iso ise onu sanal sürücü olarak gösterdikten sonra onun sürücü harfini yazmalısınız.

Bilgisayarınızda arama bölümüne cmd yazın ve çıkan siyah renkli komut isteminin üzerinde sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. Ve aşağıda yazılı olan komutu yazarak enter tuşuna basın ve işlemin bitmesini bekleyin.

Kod:
Dism.exe / online/Enable-Feature /featurename:NetFX3/tüm /Source:X:\sources\sxs /LimitAccess

bu işlem bittiğinde NET Framework 3.5 yüklenmiş ve etkinleştirilmiş hale gelmiş olmalıdır, tekrar kontrol edin.
 
W

windows

Ziyaretçi
söylediğiniz bu yöntem de işe yaramadı maalesef, cmd yi yönetici olarak çalıştırdım aynı komutu birkaç defa denedim yüzde 60.4 gibi takılıyor, hatta bu komutun sonundaki LimitAccess kısmını silerek şu şekilde yazıp çalıştırdık

Dism.exe / online/Enable-Feature /featurename:NetFX3/tüm /Source:X:\sources\sxs

yine yüzde 65.6 da takılıyor orayı geçemiyor maalesef başka ne deneyebiliriz?
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
işletim sisteminin kurulduğu imaj ile ilgili bir sorun olabilir, tekrar kurulum yapmayı denediniz mi? Ya da microsoftun recovery kurtarma seçeneklerinden birini deneyin?
 
W

windows

Ziyaretçi
işletim sisteminin kurulduğu imaj ile ilgili bir sorun olabilir, tekrar kurulum yapmayı denediniz mi? Ya da microsoftun recovery kurtarma seçeneklerinden birini deneyin?

format dvd si ile yeniden kurulum başlattım dosyaları koru diyerek devam ettim, en son yüzde 37 de takılıp kaldı bende cihazı tekrar kapatıp açtıktan sonra kurtarma diye arattım sonrasında bilgisayarımda resim ve müziklerimi silmeden bilgisayarı yenile seçeneğini seçip devam ettim, yine kurulum dvd si üzerinden yaklaşık yarım saat yükleme yaptı ve bilgisayarım yeni kurulmuş gibi bütün yüklü programlarım silindi ancak mevcuttaki masaüstündeki ve YerelDisk D içindeki klasör ve dosyalarım silinmedi hepsine ulaşabildim ve sonrasında Netframework 4.5 i pasife alıp Netframework 3.5 i aktifleştirebildim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim bu konu benim için son derece faydalı oldu.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Faydalı olabildiysek ne mutlu bize, netframework hatanız çözüldüğüne göre konuyu teknik servis forumuna taşıyıp çözüldü işaretliyoruz.
 
Üst