Windows 7 de Ip Adresi Nasıl Değiştirilir?

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Windows 7 de Ip Adresi Nasıl Değiştirilir?

Windows 7 IP Ayarları Resimli Anlatım (1. Yöntem)
win7-baslat-menusu.png

Öncelikle bilgisayarınızın sağ alt köşesinde yer alan saatin yanındaki "Ağ" Simgesine mouse'un sağ tuşu ile tıklayınız. Bu simgeyi göremiyorsanız yukarı ok işareti şeklinde simgesi olan Gizli Simgeleri Göster'e tıklayabilir.

win7-ag-paylasim-merkezi.png

Açılan Menüden "Ağ ve PAylaşım Merkezi'ni Aç" yazısına tıklayarak bilgisayarınızın Ağ ve Paylaşım Merkezine giriniz.

win7-yerel-ag-baglantisi.png

Açılan pencerede Etkin ağlarınızı görüntüleyin başlığının altında sağdaki resimdede görüldüğü üzere "Yerel Ağ Bağlantısı" yazısına tıklayınız. Kablosuz (Wireless) ile internete bağlıysanız "Yerel Ağ Bağlantısı" yerine "Kablosuz Ağ Bağlantısı" yazacaktır. Bu yazıyı bulamayanlar sağ taraftaki "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" yazısına tıkladıktan sonra açılan sayfadan "Yerel Ağ Bağlantısı" nın üzerine tıklayabilirler.

win7-ag-ozellikler.png

Açılan pencerede ağ bağlantınızın (Kablosuz veya Kablolu) mevcut durumunu, ne kadar süredir bağlı olduğunuzu ve hızınızı görebilirsiniz. Etkinlik başlığının altında gönderilen ve alınan paketleri byte cinsinden görebilirsiniz. Bu alanda gördüğünüz değerler bilgisayarınızla modem arasındaki bağlatı hakkındadır. Yani bu ekranda yazan süre ve hız sizin bilgisayaranızla modem arasındaki durumu ifade etmektedir. Bu pencerenin Sağ alt tarafında bulunan "Özellikler" butonuna tıklayınız.

win7-ipv4.png

Açılan pencerede orta kısımda bulunan "İnternet Protokolü Sürüm 4" yazısına çift tıklayınız. Orta kısımdaki listede bulunan "İnternet Protokolü Sürüm 4" yazısını bulamadıysanız sayfayı aşağıya kaydırmayı deneyebilirsiniz.

win7-ip-ayarlari.png

Açılan pencerede pencerede ilk olarak "Otomatik olarak bir IP adresi al" ve "Aşağıdaki IP adresini kullan:" seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçeneklerden "Otomatik olarak bir IP adresi al" seçeneği eğer ağınızda bir DHCP server var ise veya modeminiz IP dağıtıyor ise bilgisayarınızın Otomatik olarak bir IP almasını sağlamaktadır. "Aşağıdaki IP adresini kullan:" seçeneği ise bilgisayarınızın otomatik IP alması yerine el ile sizin belirleyeceğiniz bir IP almasını sağlamaktadır. "Aşağıdaki IP adresini kullan:" seçeneği seçtiğinizde IP Adresi, Alt Ağ Maskesi ve Varsayılan Ağ geçidi seçenekleri aktif olur bu alanları gerekli ayarları yapabilir ve el ile bilgisayarınıza bir IP adresi verebilirsiniz.
Not: Unutmamak gerekir ki bu IP adresi genelde sizin bilgisayarınızla modem arasındaki iletişimi sağlamaktadır. Yani internete çıkış IP'niz değişmemektedir. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi sitemizdeki Proxy Nedir? ve IP Adresi Nasıl Ayarlanır? konu başlıklarından öğrenebilirsiniz.

DNS sunucu kısmıda ip adresi seçenekleriyle ayni bu bölümde de 2 seçeneğimiz bulunmakta bunlar " DNS sunucu adresini otomatik olarak al" ve "Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan:" seçenekleridir. Bu seçeneklerden " DNS sunucu adresini otomatik olarak al" seçildiğinde bilgisayarınız ağınızdaki DHCP server'da dns tanımlıysa veya modeminiz DNS dağıtabiliyorsa dns bilgilerini otomatik olarak alacaktır. Seçeneklerden "Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan:" seçildiğinde Tercih edilen DNS sunucusu ve Diğer DNS sunucusu kısımları aktif olacaktır bu kısımlara istediğiniz DNS ip adreslerini girerek bilgisayarınıza el ile DNS girebilirsiniz. TTNET'in kullandığı DNS adresleri 195.175.39.39 ve 195.175.39.40'tır. Daha fazla DNS adresi ve DNS'in tam açıklaması için sitemizdeki DNS Nedir? kısmını inceleyebilirsiniz.

Windows 7 IP Ayarları Resimli Anlatım (2. Yöntem)
İkinci yöntemde sizelere windows 7'de nasıl command prompt veya diğer ismiyle MS-DOS ekranıyla bilgisayarınızın ip adresini değiştirleceğini anlatıyoruz. Windows 7'de MS-Dos ile IP değiştirmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz.

Windows 7'de MS-Dos ile Otomatik IP Ayarlama
MS-DOS command prompt ekranını açmak için başlat menüsüne "cmd" yazınız veya Windows tuşu ile "R" tuşlarına aynı anda basınız, açılan çalıştır ekranına "cmd" yazarak enter'a basınız.

Window 7 yüklü bilgisayarınızın otomatik ip alması için açılan MS-DOS penceresine "netsh interface ipv4 set address name="Yerel Ağ Bağlantısı" source=dhcp" yazınız ve ENTER'a basınız. Bu komuttaki "Yerel Ağ Bağlantısı" yazısı bilgisayarınızın ağ bağdaştırıcısının ismidir ve kablosuz olarak ağ'a bağlıysanız bu yazı yerine ağ bağdaştırıcınızın ismini girmeniz gerekmektedir. Bu isimleri ne olduğunu görmek için "Ağ ve Paylaşım Merkezi" ne giriniz sol kısımda bulunan "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" yazısına tıklayınız. Açılan penceredeki isimler sizin ağ bağdaştırıcılarınızın isimleridir.

win7-cmd.png

Windows 7'de MS-Dos ile Elle IP Ayarlama
MS-DOS command prompt ekranını açmak için başlat menüsüne "cmd" yazınız veya Windows tuşu ile "R" tuşlarına aynı anda basınız, açılan çalıştır ekranına "cmd" yazarak enter'a basınız.

Window 7 yüklü bilgisayarınıza elle ip vermek için açılan MS-DOS penceresine "netsh interface ipv4 set address "Yerel Ağ bağlantısı" static 192.168.1.2 255.255.255.0 192.168.1.1 1" yazınız ve ENTER'a basınız. Bu komutta ki static yazısından sonra bilgisayarınıza el ile vermek istediğiniz ip adress bilgilerini sırasıyla ip adresi, alt ağ maskesi ve ağ geçici adresi olarak girmelisiniz. Bu komuttaki "Yerel Ağ Bağlantısı" yazısı bilgisayarınızın ağ bağdaştırıcısının ismidir ve kablosuz olarak ağ'a bağlıysanız bu yazı yerine ağ bağdaştırıcınızın ismini girmeniz gerekmektedir. Bu isimleri ne olduğunu görmek için "Ağ ve Paylaşım Merkezi" ne giriniz sol kısımda bulunan "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" yazısına tıklayınız. Açılan penceredeki isimler sizin ağ bağdaştırıcılarınızın isimleridir.

win7-cmd-elle.png
 
Son düzenleme:
Üst