Tuşları Olmayan Fare Yapıldı

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
tik-mouse.jpg


Apple şirketi piyasaya yeni sürmek istediği farenin (mouse) patenti için başvurdu. Bu farede tuş yok. Multi-Touch ismi verilen tekniği kullanarak klasik farelerin üstünde bulunan tuşları kaldırdı.
Apple bu yeni farenin fonksyonlarını, alüminyum şasi üstüne yerleştirilen dokunmaya duyarlı sensörler sayesinde sağlıyor. Kullanıciıar artık klasik fare ile yapılan tüm işleri artık bu tuşları olmayan farede parmak hareketleri fareye uygulayacakları basınç ile yapacaklar.
Farede klasik olarak Apple tarafından kullanılan beyaz gorünümün, alüminyum şasiye dönüşmüş olması klasik beyaz seven Apple kullanıcıları için biraz şaşırtıcı olacak. Multi-Touch tekniği şu anda Iphone ve Apple notebooklarda başarı ile kullanılmaktadır.
Farenin klasik tuşlarından arınmış olması kullanıcı ile bilgisayar arasındaki entegrasyonu arttırıcı bir özellik olarak görülüyor.
Parmağınız ile fare üstünde yapacağınız degişik hareketler ile bilgisayarınıza çeşitli komutlar yollayabileceksiniz. Belkide klasik kopyala yapıştır işlemi mouse üstünde parmağınız ile yapacağınız seri bir hareketle sanki bir harf çiziyormuşsunuz gibi yapılabilecek.
Apple fanatikleri yeni ürünün patentinin bir an evvel onaylanıp ürünü en kısa sürede görmek için sabırsızlanıyorlar.


kaynak: http://www.teknolojivebilim.com/teknolojivebilim/811-bu-farede-tus-yok.aspx
 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
:tşk:hareketle sanki bir harf çiziyormuşsunuz gibi yapılabilecek.
Apple fanatikleri yeni ürünün patentinin bir an evvel onaylanıp ürünü en kısa sürede görmek için sabırsızlanıyorlar.

:spr::spr::spr:
 

Zeynebül-Kübra

KF Ailesinden
Özel Üye
ilginç güzel bişeye benzio ama ben memnunum böle yavf:D olsa da olur olmasa da:süper:.Emeğinize sağlık abi.Allah razı olsun..
 
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Dokunmatik cihazları sevmiyorum açıkcası. :)
 

Zeynebül-Kübra

KF Ailesinden
Özel Üye
evet ya ben sürekli sağa sola tıklıorum zorr o dokunmatik şeyleri kullanmak için tüm gücümü harcıorum:bayıl:
 

__DURU__

KF Ailesinden
Özel Üye



ya sanki bende kullanamam gibi geliyo:) alışmışım bu kabloluya çekiştirip duruyorum:hihi:ama denemek'den bir şey olmaz.kim bilir onada alışırız belki:)
 
Üst