TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
TRT Mescid-i Aksa’yı Bilmiyor mu?
Neval Kavcar



Günlerdir alt yazı geçiyor. 19 Temmuz tarihindeki Miraç kandilinin, Mescid-i Aksa’dan gerçekleştirileceğini söylüyor. Hz. Muhammed (s.a.v.) Miraca çıktığı yer ve ilk kıble olan Mescid-i Aksa’dan böyle bir yayın izni alabilmelerine şaşırmamak mümkün değil.


İsrail Müslümanlarca kutsal kabul edilen bu mekanın yanındaki, ağlama duvarından itibaren kendi alanını kazıyor gibi yapıp Mescid-i Aksa’nın altına tünel açıyor. Hatta AKP iktidarı bu konuda yiğitlik yapıp, incelemek için özel komisyon göndermişti buraya. Bahsi geçen inceleme raporu henüz yayınlanmadı. Oysa biliyoruz ki tedbir alınmazsa, mescid her an yıkılabilir.


Ağlama duvarı ve Mescid-i Aksa’yı çevirerek, arkeolojik kazı yaptıklarını söyleyen İsrail, kazının niçin, mescidin altına yöneldiği sorusunu açıklayamamaktadır.


İsrail niye oyuyor bu mabedin altını? Süleyman mabedini tekrar yapmak için. Bu yüzden Müslümanlara, Mescid-i Aksa’nın görüntüsü yerine, hemen yakınındaki Kubbet-üs Sahra’yı göstermektedir. Sebebi ise Mescid-i Aksa’nın yerine, altın kubbe gibi parlayan diğerini geçirmektir.



Mescid-i Aksa, gösterişsiz, çinko kubbeli olandır. TRT 1’de Mescid-i Aksa diye gösterilen, Kubbetüs Sahra’dır. Cemaatin kontrol merkezi haline geldiği iddia edilen TRT’de bu işi yürütenler, Mescid-i Aksa’yı bilmiyor mu? Önce birkaç saniye Mescid-i Aksa, ardından huzurlarınızda Kubbet-üs Sahra? Kandilin canlı yayınla Mescid-i Aksa’dan yapılacağını söylenirken, niçin Kubbet-üs Sahra’nın görüntüsü geliyor ekranlara?

Tüm Dünya’da TRT’yi seyrediyor. Hele Mescid-i Aksa’da kandilin yapılması, İslâm Dünyasını nasıl etkiler düşünün bir. Bu demektir ki ne “Ilımlı İslamın” ne de AKP’nin vazifesi henüz bitmemiş.

Bir papaz rüyasında Bülbül Dağında Hz. Meryem’i görüyor geçmişte. Şimdi Bülbül Dağında Hz. Meryem burada yaşamıştır diye kilise inşaa edilmiş durumda, Vatikan tarafından da 60 lı yıllarda kutsandı. Hıristiyanlar burada hacı olmaktadır. İşin tuhaflığını görüyor musunuz? Batının Müslüman Dünya’ya her yönden baskısı, hatta işgali ortadadır. Müslüman başörtüsü ve Camii içine sıkışmış vaziyettedir. Ne hakkını bilmekte, ne de kutsal mekanlarını koruyabilmektedir.
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
dün akşam bende fark ettim ve bugün araştırmaya karar vermiştim
ALLAH razı olsun kardeşim konuyu bizlerle paylaştığın için

RABBIM herşeyin en doğrusunu bilendir .....trt nin ne olduğunu çözmüş değilim zaten

RABBIM hayırlar versin inşeALLAH ,O ndan gelecek her hayra muhtacız

 

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
kafir yahudinin kendi teklif ve talebiyle organize edilmiş bir senaryoydu . amaç kubbetussahrayı mescidi aksa diye kabullendirmek ummete.nasılki nerde bir mescidi aksa sözü gecse hemen kubetussahra resimleri ekrana yansıdıgı gibi.
demek senaryo devam ediyo hukumette onların emmellerine devletin resmi tv sini alet etti.
tek kelimeyle yazıklar olsun
 

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
aksasahra800ol7.jpg

Siyonizmin mescid-i aksa yerine kubbetüs sahra'yı müslümanlara mescid-i aksa olarak tanıtmak istiyor. Ve mescid-i aksa'yı yıktığı zaman müslümanlardan tepki gelmemesi için bunu yapıyor. Ama gerçekler zaman'la anlaşılır diyen gazeteden gerçekleri hiç bir zaman öğrenemediğimiz gibi yine bir saptırmaca gördük :
:​


zamankubbesahra.jpg






TRT1'in haftalar öncesinden duyurduğu Mescid'i Aksa'dan Miraç Kandili canlı yayını başladı. Fakat canlı yayınla ilgili TRT'ye eleştiriler yağıyor. Sebebi ise, Mescid-i Aksa yerine Kubbet'üs Sahra'nın gösterilmesi...

TRT'nin Miraç Kandili dolayısı ile yaptığı özel canlı yayın da Kubbetüs Sahra'yı Mescid-i Aksa olarak göstermesi izleyicilerin tepkisini çekti. TRT'nin Ankara Genel Müdürlüğü'ne yüzlerce şikayet telefonu gelirken, izleyiciler TRT İstanbul televizyonunda ise şikayet için muhatap bulamıyor.

TRT'nin MEscid-i Aksa olarak Kubbetüs Sahra'yı göstermesine tepki gösteren izleyiciler Ajans5'e de tepkilerini maille göndererek, TRT'nin İsrail'in yıllardır oynadığı oyuna alet olmasından dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi.

Bilindiği gibi Mescid-i Aksa'yı yıkmak isteyen İsrail'in yıllardır, Kubbetüs Sahra fotoğraf ve görüntülerini Mescid-i Aksa olarak dağıtıp, Müslümanların Mescid-i Aksa bilgilerini değiştirmeye çalışıyor.

TRT'nin Kudüs'ten yaptığı canlı yayında Mescid-i Aksa yerine Kubbetüs Sahra'yı göstermesi de izleyicilerin tepkisine yol açtı..

(alıntı)


ALLAH razı olsun kardeşim bende bi eklemede bulunayım dedim inşALLAH faydalı olur...
 

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
yahu inanılır gibi deil nasıl zaman gazetesi bile bu oyuna alet olmuşş vay bee...
halbuki eminimki bile bile onlarda uyguluyolarr
 
Üst