Trojan Ve VİrÜs Programsiz Nasil Sİlİnİr ! ( resimli ve detaylı anlatım )

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
==--TROJAN VE VİRÜS PROGRAMSIZ NASIL SİLİNİR !--==

arkadaşlar benim kullandığım yöntem bence çok basit ve daha yararlı ! bu yöntemi kendim buldum bilmiorum dier forumlardada verildimi.ben bugüne kadar avast,kasper,norton,antivir.vs anti kullandım ve yardımcı yazılımları ve hiç birindende kesin sonuç alamadım siz aldığınızı düşünüorsanız bence yanılıorsunuz.

şimdi size sölediklerimi tek tek yaparak bakacağımıs yerler olacak ve bakalım bilgisayarınızda virüs yada trojan varmı !
1.ilk olarak int. açık olmasına karşın pc nisde sadece msn açık olsun int. bağlı olarak !
2.daha sonra anti virüsünüzün tarama işlemini durdurun !
3.ilk olarak pc misde trojan varmı ona bakalım.
4.C:\WINDOWS\system32 işlemlerini gerçekleştirdikten sonra burdaki birkaç dosyaya gös atarak pc misde trojan varmı bakalım !

ilk olarak şu klasöre gös atalım :

5.ve burda yapmamıs gereken işleme geçelim . eyer silmeyi deneyerek başarısız olan arkadaşlarımıs varsa ! ( bu çokh normal ) şu an pc'nizdeki trojanın aktif olmasından kaynaklanır ! işlemler bölümünden kapatıp yeniden denerseniz silindiğini göreceksiniz.(işlemler ?) evet bunuda söleyeceğim tabiki tek yapmanıs gereken ctrl+alt+delete tuşlarını kullanmak ! daha sonra açılan pencerede üst kısımda işlemler yasar görmüş olmanız lazım onu tıklayarak pc'misde açık ve kullanımda olan her şeyi görebilirsiniz yani trojan ve virüslerde var tabiki.ama bisim konumus şimdi trojan . şimdi pc nisde trojan olduğunu anladık ve silinmediğinide öğrendik ve nasıl silinecek bölümüne geldik dimi arkadaşlar. burdan trojan ı bulup işlem yapmasını durdurmamıs lasım yani turajanı etkisiz hale getirmemiz lasım. ki siz bu kısımda hangisi trojan hangisi program vea web. sayfası bilmiosunuz.şimdi ' update ' kalasörüne geçiorus ve içerisinde .exe uzantılı dosyaları bulup isimlerinin o listede olup olmadığı kontrol etmek ! odane eet işte buldunus orda duruyor şimdi yapmanıs gerekense üzerine gelip ' sağtuş,işlemi sonlandır,evet vea kabul ' sırasıyla gerçekleştiriyorus !daha sonra klasöre geçip o klasörü siliorus ve trojanı programsız halletmiş oluyorus.


ÖNEMLİ : arkadaşlar basılarımıs klasör de bulunan .exe ve dosyaları ' işlemler ' bölümünde göremeyecektir ! bu pc nisde tehlikeli vea işlem sonlandırmalı virüs olduğunu gösterir ( kendisini gisler veya ismini deiştirir ) sizin bu kısımda yapmanıs gereken şey ise o listedeki msn mesenger hariç tüm .exe uzantılı dosyaları silmek .exe dosyaları silindikten sonrada olmadı ise ' işlemler ' bölümünden kendi bilgimis dışında açılmış vea habersiz açılan bütün klasör seçeneklerini kapatıorus ve daha sonra deneyerek ' update ' klasöründeki .exe,dosyalar,web sayfaları,.txt,ms-dos kısayolları,vs.

===--TROJANLAR (TRUVA ATI ) TAMAMDIR SIRA VİRÜSLERDE !--===

virüslerin silinme kısmına gelmeden önce bir konuya değinmek istedim pc nisde bulunan virüslerin tamamının silinmesi kesinlikle olanaksızdır dünyanın en ii antisi bile bunu başaramas ki böle bir antivirüs olmadı olamasda sadece iddaa edilebilir okadar ! neyse bis kendi antimisin yakalamadığı virüslere göz atalım önce !

1.şimdi bilgisayarıma giriyoruz ve : silindikleri görülecektir !


evet şimdi bu işlemden sonra sıra dier değişiklikleri yapmaya geliyor

bu işlemden sonra ise ' virüslerimis ' gün ışığına çıkmış olacaklar bu esnada virüsler çok çeşitli olduklarını biliris.ve ben şimdi size bunların hepsini tek tek nasıl bulacağınısı tabiki anlatamayacağım.çünkü ABD nin bir araştırması hergün 3 yeni virüsün bulunduğu sölüyor e sizde takdir edersinizki burda anlatmam imkansız :D .

gelelim ' o saman nasıl sileriz ' sorusunun cvb ına !

1.ilk olarak uğraşmadan silmek istiorsanız antinisden yardım isteyeceksiniz yani evet aktif hale getirip ' c:/ ' sürücüsünü taramasını isteyecek siniz .o dane bu işlemlerden önce taratıp birşey bulamadığınız yerde antinis peş peşe virüsler bulmaya başladı
2.Tabiki yapmanıs gereken antinisin bulduğu dosya ve .exe leri silmek molacak.ve işte bu kadar demiorum çünkü karşımısda ' trojan ' benzeri bir olayla karşılaşacağıs herkesde olmasada bir kısmımısda mutlaka olacaktır.bunları şu şekilde sölemek istiorum mesela :

a:antinis dosyaları silse bile içerisindeki .exe,ms-dos kısayol işlemi,web kısayolu,vs.gibilerini silmeyecektir.

b:ki bunları silse bile mutlaka klasörleri kalacaktır yani evet antinis gene işi size bıraktı !

ilk olarak c/windows klasörünü antimise taratıyorus ve bulduğu dosya içerisinde ki klasörleri tek tek siliyorus eet el ile silinemesse ' trojanda ' uyguladımıs işlemler seçeneğinden iptal ediorus öyle siliyorus.ve bu işlemden sonra pc nis % 99 temizlenmiş olacak .
% 100 bir temislik isterseniz bu işlemlerden sonra pc nisi el ile resete basıorus ve açılınca antimis tekrardan bulduğu virüsleri bulacaktır ve bukes sil dediğimisde kesinlikle silecektir !


ALINTI
 
Son düzenleme:
E

enstgks

Ziyaretçi
resimler nerde.. 4 ve 5. maddeler arasında resim yok !!! yardım
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
kardeşim bu şekilde trojan avlanmaz senin yaptığın çok basit bişey ilk okula giden bi çocuk trojan yazsa sen anca o çocuğun trojanını bulursun bu yöntemle koskoca kaspersky bu kadar basit şeyi görememiş sen mi gördün antivirüslere yakalanmayan trojanlar uzman kişiler tarafından hazırlanır ve bunu sen bu yöntemle hiç bir zaman bulamazsın konu çöp resmen
 
Üst