Tanrılar ve Tanrı

Nebula

Banned
selam, benim merak ettiğim şu:İslamiyet gelmeden çok önceleri insanlar tek tanrıya değil de çok tanrıya inanmışlar.Mısır, Yunan , Mezopotamya tanrıları gibi...Zeus,Osiris,Firavun gibi...İnanılan bu tanrıların doğa üstü güçleri gerçekten var mıydı?Bu tanrıların gerçekleştirdiklerine inanılan mucizeler gerçekten oldu mu?insanlar yüzlerce sene bu tanrılara inanmışlar. neden inanmışlar,neden inandırılmışlar? Dinimizde bu konu hakkında açıklama var mıdır? Teşekkürler.
 

KF_Admin

Administrator
Forum Administrator
Vealeykümselam
Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz, genel olarak soru cevap bölümünde genel geçerliliği olan ve insanların büyük kısmının kafasında soru(n) olarak bulunabilecek konularda ( Daha önceden bu konuda ayrıntılı ve doğru bilgiler bulmak mümkün olduğu için ) sorular ve mevcut ise bu soruların cevapları verilmektedir.Siz sorduğunuz soruyu daha sonra sorulabilecek bu tür sorulara faydası dokunması açısından burada sorup cevabını aldığınızda tekrar konu altında paylaşabilirsiniz.


/Ayrıca benim şahsi fikrimi sorarsanız ;
Dinimizde bu konuda açıklama varmıdır diye sorduğunuz için islam dinine inanan biri olduğunuzu düşünerek söylemek isterim ki, dinimizde ve gerçekte, Allah(cc)' dan başka ilah olmadığı için, sözünü ettiğiniz tanrılar diye bir şey yoktur ki bu nedenle doğa üstü güçlerinin ve mucizelerinin bulunması ihtimali de yoktur, insanların bunlara inanması konusuna gelince: İslamiyet gelmeden çok çok çok önceleri insanların hepsi böyle muhal şeylere inanmamışlardır zira ilk insan Hz Adem aynı zamanda ilk peygamberdir ve hak üzere yaşamış ve hakkı tavsiye etmiştir.Tarih boyunca her dönemde insanların bir kısmı yanlış yola gitmiş bir kısmı ise doğruyu bulmuştur.İnsanın fıtrat olarak yaratılışında bir yaratıcıya inanma ihtiyacı bulunmaktadır, bu ihtiyaç kimilerini Allah'a götürürken kimileri ise söylediğiniz çok safsatalı yollara sapabilmektedir. Günümüzde dahi bu saçmalıklara örnek bulabilirsiniz. (bknz..)
 
Üst