Strese Karşı Basit ve Önemli Önlemler

sophocan

Yeni Üye
Üye
Strese Karşı Basit ve Önemli Önlemler - Panik Hikaye
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Beynimizi kemiren her türlü hastalığın altında bir stres yığınının olduğunu söylemek çok kolay. Hepimizin çektiği ortak sıkıntılar stresi kan veya su gibi bir materyal olarak vücudumuza kabul etmemize sebep oluyor; varlığını meşrulaştırıyor. Peki günlük hayatta, normal neşeli günlerinizde ilerideki stres ortamına ortam hazırladığınızı biliyor musunuz? Aşağıdaki maddeleri kontrol edin derim.

1- Su tüketimi: Günde en azından 1,5 litre su içiyor musunuz? Cevabınız hayırsa, size tavsiyem bir an önce bu kolay aksiyonu gerçekleştirmeniz. Vücut kötü madde olarak etiketlenip bağırsaklarınıza ve geri kalanı kanda nadasa yatmış tüm mikrobikler için ortam hazırlıyorsunuz. Beyniniz ve tüm vücudunuz için bu hayattaki en temel düzenleyiciyi almayarak hem her türlü hastalığa kapı açmış oluyorsunuz, hem de canlılık veren bu kutsal maddeyi almayarak vücudu kokuşmaya bırakıyorsunuz. Unutmayın en küçük ağız kokusu bile beyninizde negatif etki yapabilir.

2- Meyve sebze tüketimi: Doğal şekeri en zararsız halde alabileceğiniz bu besinler, az tüketildiğinde, her türlü mineralden yoksun kaldığında kontrolden çıkan beyni savunmasız bırakıyor. C vitamini gibi mükemmel bir canlandırıcıyı imkan varken tatmamak kendi ruhuna işkence yapmak gibi kanımca..

3- Nefes alamamak: Burnunuzda bir kitle veya yamulma varsa, veya çalıştığınız, hayatınızı çokça geçirdiğiniz ortam havadar değilse, çok mümkündür ki kısa sürede stres ile tekrar mücadele edeceksiniz. Beyni katalizör gibi kullanmak isteyenin en büyük dostu olan oksijen, son zamanlarda adını strese karşı nefes egzersizleriyle başarılı bir şekilde duyurmuş durumda. Hiç olmazsa günde bir yarım saat açık havada yürüyüş çok fark yaratıyor, tecrübeyle sabit.

4- Düzensiz uyku: Şunu direk söyleyeyim, dün gece uyuyamadınız mı, diğer günü unutun. Vücudunuzu verdiğiniz uzun molada tamir etmeniz bekleniyordu ama olmadı, tamir aşaması boş geçti. Ertesi güne bir önceki gün gibi başladınız ve şu an çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok. Beyniniz mental olarak hâla yorgun, tavsiyem, gece kaybedilen suyu geri almak adına, dehidrasyonu tamamlamak adına bol su tüketmeniz ve mümkünse meyve yemeniz. Unutmamalıyız ki psikolojik rahatsızlıkların büyük bir çoğunluğu uykusuzluk yüzünden olabiliyor.

5- Düzensiz beslenme: Sabah kahvaltınızı eksik mi yaptınız? Benzini dolmamış araba ile uzun yola çıkıyorsunuz, neredeyse birebir. Sizi sabahın en enerjik saatlerine ve öğlene kadar tutacak benzin kaynağını es geçiyor ve bir sonraki durağa ümit bağlıyorsunuz. Oysaki öğlen yemeğine sakladığınız iştahınızı sabah kullansaydınız, muhtemelen besinin tamamını enerjiye çevirecektiniz; şimdi ise bir kısmını yağa çevirip depolayacaksınız. Bir de akşam fazla mı kaçırdınız, tamamdır uykunuzu bölüp rüyanıza girecek yağlı kızartmalara şaşırmayın. Sabaha mideniz ağrılarla kalkmanız çok muhtemel, bir süre sonra. Belki de o mide ağrılarını kalp krizleriyle karıştıracak ve panik atak nöbetleri geçireceksiniz; ben çok yaptım bunu...

6- Bol kahve ve çay tüketimi: Uyarıcılar dünyanın en faydasız ve aynı zamanda beyin için gereksiz, mide için bozucu etkiye sahip içecekleri. Bunların yerine tavsiyem soğuk havada ıhlamur, yatmadan önce papatya, enerji istenildiğinde adaçayı içmek, ama günde bunları günde 2 bardaktan fazla içmemek...
 
Üst