Sigaranın Zararları İle İlgili Kompozisyon

Aşk'ı Menzil

Kıdemli Üye
Kademeli
Sigara bağımlılığı ile ilgili, sigaranın zararları, bağımlılığın etkileri, sigara içenlerin yaşadıkları ile ilgili kompozisyon örneği


Sigaranın Zararları

Sigaranın sağlığa zararlı olduğu paketi her elinize aldığınızda gözünüze çarpar Peki ya güzelliğe zararı? Bunu hiç düşündünüz mü? Cevabınız hayır ise sizi güzelliğinizin baş düşmanını tanımaya davet ediyoruz Sigara cildinize gözlerinize dudaklarınıza zarar veriyor kırışıklıklara selülite neden oluyor ve çabuk yaşlandırıyor

Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre dünya ülkelerinin bir çoğunda en çok rastlanan ve en çok ölüme yol açan nedenler arasında ilk sırayı akciğer kanseri alıyor Son 40 yılda % 250 oranıinda artış gösteren akciğer kanserine sadece ABD'de her yıl 160 bin kişi yakalanıyor Türkiye'de ise her yıl 30-40 bin kişide akciğer kanseri görülüyor

Bir başka araştırmaya göre akciğer kanserinin yüzde 85'i kronik bronşit'in yüzde 75'i kalp hastalıklarının yüzde 25'i sigaradan kaynaklanıyor Uzmanlar 100 bin kişilik nüfusta hiç sigara içmeyenlerin kansere yakalanma oranının % 3-4 günde bir paket içenlerde yüzde 61 1-2 paket içenlerde 143 günde 2 paket ya da daha fazla içenlerde 217 olduğuna dikkat çekiyor

Sigarada 4000 i aşkın birbirinden farklı zararlı madde bulunmaktadır Ayrıca sigaranın ana maddesi olarak bilinen tütünde de bir çok zararlı madde bulunmaktadır Tütün yetiştirilirken haşere ve böcekten korunması için böcek zehiri kullanılır Sigarayla birlikte bir çok zehirli maddenin dışında böcek zehirini bile içimize çekmiş oluyoruz
--------------------------------

Sigara İle İlgili Kompozisyon

Hiçbir faydası olmadığı gibi zararlarının boyutu toplumun her kesimi tarafından bilinen akademik olarak büyük zararı tescil edilen sigaranın buna rağmen gün geçtikçe tüketim oranı yükselmektedir. Basında sigaranın zararları anlatılır anne ve babalar çocuklarına sigara içmenin her yönüyle maddi ve manevi zararlarını anlatır; yetmedi okullarda öğrencilere bunun eğitimleri verilir. Buna rağmen dünya genelinde sigara içen sayısı çoğalır sigara tüketiminde bir artış görülür. En kötüsü de sigarayla tanışma ve kullanma yaşı ilköğretime kadar inmiş bulunmaktadır.

Özellikle kalp-damar akciğer rahatsızlıklarında tedavi için doktora gittiğimizde doktordan gelen ilk soru; sigara alkol kullanıyor musunuz? Genellikle bu rahatsızlıklardan giden insanın cevabı da “Evet” olur. Doktor hastaya bunlardan uzak durmasını temenni eder. Bazı doktorlar da vardır ki hastasına sigarayı yasakladığı halde kendisi sigara içer. Madem zararlı doktor siz neden içiyorsunuz? Çok çelişkili bir davranış biçimi aslında.

Sigara üretimi başlı başına her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de tüketimi fazla olan bir Rant ( kazanç sağlama ) sektörüdür. Tütün ürünleri üzerinden yüksek miktarlarda para kazanan kişi ve kurumlar bulunuyor. Para kazanmak uğruna insanların sağlığı tehlikeye sokulup risk unsuru oluşturulmaktadır. Ne kadar çok tüketilirse sektör o kadar çok para kazanır ve bir o kadar da insanın yaşamı sona erer. Bu önemli bir gündem maddesidir.turkeyarena.net Kullananlara suçlu muamelesi yapıp yasal önlem alınmalıdır ki o insanları yaşama döndürelim… Hayattan erken vakitte kopmalarını önleyebilelim!

----------------------------------

Sigara Ve Alkolün Zararları İle İlgili Kompozisyon

Alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yaratır. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar.

İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini bozar.

Uyuşturucu ve alkollü içkiler sağlığa da zararlıdır. Vücudumuzda önemli görevler yapan beyin, mide, kalp, akciğer gibi organlar içki ve uyuşturucudan etkilenir. Ülser, siroz, felç gibi hastalıkların nedeni uyuşturucu ve alkollü içkilerdir.
Sigara toplumumuzda kullanımı yaygın olan bir keyif maddesidir. Sigara iştahı keser, sindirimi güçleştirir, dişleri sarartır, ülsere sebep olur. Akciğerde bronşları doldurur, öksürmeye yol açar. Sigaranın kansere de neden olduğu biliniyor.
Ülkemizde uyuşturucu maddelerin yapımı, satışı, kullanılması, taşınması, bulundurulması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar suç işlemiş olur. Suç işleyenlere ağır hapis cezaları uygulanır.
Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemek için kurulan Yeşilay Derneği'nin simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Yeşilay Derneği Genel Merkezi, Yeşilay adlı aylık bir dergi yayınlıyor. Bu dergi düzenli olarak alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve sağlığa olan zararlarıyla ilgili yayın yapıyor.
Yeşilay Haftası boyunca öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak duralım.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Sigaranın Zararlarından Bazıları da Şunlardır:

* İçilen mekânlarda kötü ve ağır koku yayılır.
* Cildi bozar ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
* Dişler kirli ve pis görünümlü olur ve diş eti hastalığı yapar.
* Ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar.
* Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma fazlalaşır.
* Kalp krizi, damar tıkanıklığı, tansiyon yüksekliği olabilir.
* Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür.
* Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir.
* Burunda koku alma duygusu azalır.
* Akciğerlerde kansere yakalanma, bronşit riski artar.
* Ülser ve kanser ihtimali fazlalaşır.
* Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür.
* İskeletlerde kemik erimesi meydana gelir.
* Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar başlar.
* Vücutta yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres ve reflekslerde azalma meydana gelir.
* Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi, zekâ eksiklikleri de görülebilir.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Ölüme davetiye çıkartmaktır sigara ,sana bahşedilene hıyanettir.
Bir şekilde uzak durun 27 yıl sonra **** ile herşeyden kurtuldum. Kendimi arındırdım
Yavaş yavaş düzlüğe çıkmaktayım ciğerlerim mutlu ben mutlu

Rabbime şükürler olsun ki kurtuldum...
 
Üst