Sevgiler gününde hediye almak caiz mi?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
14 şubat günü sözlüme hediye almak istiyorum dinimize göre caizmi? bilgileriniz için şimdiden tşk.
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Helal daire çerçevesinde güzel ve hayırlı işler yapabilirsin blue çağa ermişsin helaldan haramdan elini çekeceksin kardeş böylelikle karşılıklı sevgi olabilir
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Nerden bulursunuz böyle antika adetleri anlamıyorum, sevgililer gününde oturup abdest al bir yasin oku, geçmişlerine bir faydan dokunsun.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz." (Tirmizi, istizan 7, edep 41 )

Hz. Peygamber (S.A.V.) de müslümanları, itikadî ve ahlâkî alanda olduğu gibi kılık ve kıyafet, şekil ve merasim yönünden de müşriklere, gayri müslimlere benzememeye davet ve teşvik etmiştir. Hz. Peygamberimiz (S.A.V.) müslüman olmayanlara benzememeye o derece dikkat ederlerdi ki, aslında yaptığı halde sonradan onlarda gördüğü hareketlerde bile değişiklik yaparlardı. Bunlar, çevredeki kültür ve medeniyetlerle, din ve kavimlerle iç içe yaşayan o dönem müslümanlarına ayrı bir kimlik ve özellik kazandırıp, onların kendi içerisinde bütünleşmelerini sağlamaya yönelik önlemlerdir. Meselâ: Henüz hicret etmeden evvel Muharrem ayının onuncu (Aşûre) günü oruç tutmayı adet edinmişlerdi. Hicret'ten sonra Medineli Yahudilerin de bu günü takdis ettiklerini görünce onlara benzememek için Muharrem ayının dokuz ve on veya on ve onbirinci günlerinde oruç tutmaya başlamışlardır. (Geniş bilgi için Bak. M. Talu, Dinî Meselelerimiz, 361-363)

Yine müşriklere benzememek için ashabına; sakallarını uzun, bıyıklarını kısa kesmelerini emretmişlerdir. (Geniş bilgi için Bak. a.g.e. 603-604 v.d.) Useym b. Küleyb (R.A.)nun, dedesinden rivayetine göre Resûlullah (S.A.V), müslüman oldum diyene:

"Kâfirlik alâmeti olan saçını kes ve sünnet ol" buyurmuştur. (Ebu Davud, Taharet: 131, Taberani, el-Mucemu'l-Kebir, 19/14, No: 20)
 
Üst