Sabah namazına gelenlere camide çorba

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Karaman’da, her gün değişik bir camide sabah namazından çıkan cami cemaatine sıcak çorba ikram eden Belediye, çok eski bir geleneği yaşatıyor.
Belediye Yemekhanesinde çalışan görevliler, bir gün önceden sabah çorba dağıtımı için gidecekleri camiyi tespit ediyor.

Sabah vatandaşlar namaz için camiye girdikten sonra caminin avlusunda konuşlanan görevliler, çıkışta vatandaşlara kaselerde tek tek çorba ikram ediyor.
Soğuk kış günlerinde vatandaşlar, cami avlusundaki banklarda oturarak kendilerine ikram edilen sıcak çorbayı içip sohbet ediyor, daha sonra ise buradan işine ya da evine dağılıyor.

Bu özel hizmeti değerlendiren Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, sabahları camiden çıkan cemaate sıcak çorba, süt gibi ikramlar yapılmasının eski bir gelenek olduğunu söyledi.

Bu eski geleneği yeniden canlandırmak amacıyla bu hizmeti 9 ay önce başlattıklarını anlatan Uğurlu, çocukluğunda babasıyla birlikte kalkıp çorba içmek için camiye gittiğini, bu anıların hala belleğinde tazeliğini koruduğunu belirtti.
"Belediye Başkanı seçildikten sonra bu uygulamayı devam ettirmek istedim" diyen Uğurlu, şöyle konuştu:

"Belediye yemekhanesinde çalışan arkadaşlarımız her gün değişik bir caminin önünde bu uygulamayı sürdürüyorlar. Kısmet olursa bu uygulamaya devam edeceğiz. Unutulan bu geleneği sürdüreceğiz. Uygulamayı başlattığımı z ilk günlerde dağıttığımız çorbanın maliyetini sponsorlar, hayırsever vatandaşlar karşılıyordu. Şimdi bu masrafları Belediyemiz karşılıyor. Fakat uygulamaya destek vermek isteyen vatandaşlarımızın taleplerini de geri çevirmiyoruz."

Vatandaşlardan gayet olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Uğurlu "Burada yapılan, ihtiyacı olan insanlara yemek dağıtmak değil, bir geleneğin sürdürülmesi. Mutlaka herkesin evinde içecek bir tas çorbası var. Örneğin Aktekke Camisi’nin son derece seçkin bir cemaati var. Çorbasını sohbet eşliğinde içen cemaat, daha sonra dua ediyor. Çorba, duaya vesile oluyor. İnsanların namaz sonrası birkaç dakika soluklanıp sohbet fırsatı bulması her şeyden önemli" dedi

Çorba içen vatandaşlar ise bir geleneğin canlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, Belediye Başkanı Uğurlu’ya ve uygulamada emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.
 
Son düzenleme:

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
Çorba içen vatandaşlar ise bir geleneğin canlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, Belediye Başkanı Uğurlu’ya ve uygulamada emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.:tşk::spr:
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Ankara'da hacıbayram camiinde cuma sabahları çorba verildiğini biliyorum, birkaç camide daha yapıldığını duymuştum, güzel bir uygulama :gül:
 
Üst