Retina

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Retina
retina.jpg
Retina görmemizi sağlayan ışığa duyarlı hücreleri (kon ve rodlar)ile sinir liflerini içeren bir tabakadır. Retina adını verdiğimiz ağ tabakası tıpkı bir duvar kağıdı gibi göz küresinin arka duvarını kaplar. Retina milyonlarca görme hücresinden oluşur.Retinayı oluşturan bu hücreler sinir lifleriyle görüntüleri görme sinirine ulaştırırlar.

Görme siniri 1,5 milyon sinir lifi içerir ve adeta elektronik bir kablo gibi görüntüyü beyne iletir.Başka bir benzetmeyle retinayı sinemada üzerine film görüntüsünün düştüğü beyazperdeye benzetebiliriz.Bu perdedeki herhangi bir bozukluk nasıl filmin bozuk izlenmesine sebep oluyorsa retinadaki bozukluklarda görüntünün beyne yanlış iletilmesine hatta hiç iletilmemesine neden olur.


Retina ve Göz İçi Sıvısını(vitreous)ilgilendiren tüm hastalıkların teşhis ve tedavisi,dünyada geliştirilmiş son teknoloji kullanılarak,Retina konusunda uzmanlaşmış ve dünya çapında bu konuda isim yapmış hocalar tarafından yapılmaktadır. Göz içi Mikrocerrahi ameliyatları özel eğitimli bir ekibin yanı sıra eksiksiz bir cihaz ve alet zinciri gerektirdiğinden,bu ameliyatlar bazı üniversite hastaneleri ve bbirkaç özel merkezde yapılabilmektedir.

Retinanın en büyük iki düşmanı ŞEKER VE HİPERTANSİYON hastalıklarıdır
 
Üst