Regaip Kandilini nasıl değerlendirmeliyiz

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Regaip Kandilini nasıl değerlendirmeliyiz hakkında bilgi kısaca madde madde.
Regaip gecesini neden ve niçin kutlarız.


Tüm kandillerde olduğu gibi regaip kandilinde de bazı yapmamız gereken ibadetler vardır. Yüce Allah'ın affına tabi olma, sevap kazanma, musibetlerden kurtulma ve Allah rızasını kazanmak vesilesi ile bu geceyi en güzel şekilde ihya etmeliyiz.

Recep ayının ilk cumasında kutlayacağımız regaip gecesi yapılması gereken ibadetler sizlere tavsiye maksadında aşağıda madde madde yazışmıştır:

1. Kuran-ı Kerim okumalı ve dinlemeliyiz. Ayrıca Kuran okuma ziyafetleri de verilebilir.

2. Peygamberimize bolca salavat getirmeliyiz. Onun şefaatine nail olabilmek ümidi ile ümmeti olma şurunu tazelemeli ve kuvvetlendirmeliyiz.

3. Geçmişim muhasebesi yapılmalı, tefekkür etmeliyiz. Biz dünyaya neden geldik şuan bulunduğumuz yoldan Allah razı mı yoksa yanlış yoldamıyız. Yüce Allah bizden neler istiyor biz neler yapıyoruz?

4. Kazan namazımız var ise eda etmeliyiz. Bu geceye nakledilen özel namazları da kılaabiliriz. (REgaip gecesinde kılınacak namaz hakkında bilgi almak için tıklayınız:

Regaib Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?

5. Regaip gecesi bolca dua ederek tevbe ve istiğfar etmeliyiz. Sanki bu kandilin hayatımızda son kandilmişcesine Allah'tan günahlarımızın affedilmesi için dua etmeli ve yakarmalıyız. (Regaip kandilinde okunaca dua hakkında bilgi almak için Tıklayınız:

Türkçe Regaip gecesinde okunacak dualar

6. Geçmiş muhasebesi yapılmalı. Yapılan hatalardan ders alınmalı. Gelecekte bu hataların tekrar yapılmayacağı için kendimize söz verilmeli ve gecelek planı bu şekilde yapılmış olmalı.

7. Akrabamız, eşimiz, dostumuz arasında dargın olduğumuz kişiler varse onlarla helalleşmeli ve barışmalıyız.

8. Çokça zikir yapmalıyız.

9. Sadece kendimize dua etmekle kalmayıp sevdiklerimize ve diğer müminlere dua etmeliyiz.

10. Kimsesiz, yoksul, öksüz, yetim, sakat, hasta, ihtiyar olanları ziyaret edilip, şefkat, sevgi, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmelidir.

11. Camilerdeki vaazlere ve sohbetlere katılmalı.

12. Kandil gecelerinde mümkün olabildiğince namazlarımızı camide ve cemaatle kılmalı.

13. Kandil günleri oruç tutmalı.

14. Kabir ziyareti yapılmalı ve geçmişlerimize fatihalar göndermeli.

15. Akrabalarımızı telefon v.b iletişim araçları ile arayıp kandillerini kutlamalı.

Kandillerin ihyası için özellikle belirlenmiş bir namaz yoktur. Namaz, kuran okumak ve oruç gibi bütün ibadetler bu gecelerde yapılabilir. Sünnetlerden ve bir takım rivayetlerden yola çıkarak çeşitli namazlarda kılınabilir. Konu içerisinde regaip gecesinde kılınacak namaz hakkında bilgi sahibi olmanız için linkini vermiştik.
 
Son düzenleme:
Üst