Regaib Kandili Mesajları 2017

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
2017 regaip kandili mesajları cep telefonu için kısa sms.
Kısa Regaip kandil mesajı


2017 regaip kandiline az bir süre kala, o gün cep telefonlarınızdan mesaj çekebileceğiniz kısa sms mesajlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için, kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için.. Regaib kandiliniz mübarek olsun.

Mübarek aylara Selam olsun.. Selam olsun Ey Regaib.

Tüm Dualarınızın kabul olması dileğiyle.. Hayırlı kandiller.

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Regaib Kandilinizi kutlarım ALLAH’a emanet olun. Güzel kandiller.

"Allah Teâla Hazretleri Şaban ayının yarısında dünya semasına nüzul eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı, o kadar çok sayıda insanı af ve mağfiret eder." HADİS

Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez kabul olunur: Recep'in gecesi, Şaban'ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı geceleri." HADİS

Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller?

ALLAH'ın daveti üzerine peygamberiz bir gece melekler tarafından mekkeden kudüse götürülmüştür. Burada cebrail ile birlikte bütün gökleri aşarak ''sidretül münteha'' denilen makama yükselmiş ve ALLAH ile görüşmüştür. Bu yolculuğun Mekke?den Kudüs?e kadar olan bölümüne isra Kudüs?ten ALLAH ile görüşmesine kadar ise Mirac denir. Bu görüşmede pegamber efendimize ümmet'i için vakit namaz ve Mirac hediye edilmiştir. Hayırlı Kandiller!

Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili'nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

Beraat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

Beraatin, hayatımıza yeni ufukların açılmasına vesile olması dileğiyle..

Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle, kandiliniz mübarek olsun..

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Regaip kandilin mübarek olsun...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

EyLüL

Çalışkan Üye
Kademeli



regaib-kandili-e-kart.jpg







REGAİB KANDİLİ MÜBAREK OLSUN!!!







لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ
حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ

"And olsun! Size, kendinizden öyle bir Peygamber geldi ki, zahmet çekmeniz O’nu üzer. Üzerinize titrer. Müminlere çok şefkatli, çok merhametlidir." (Tevbe Suresi, 128)







Af ve mağfiretin müjdecisi Regaip Kandili, bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun salih amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatıyor. Evet, bu yıl Regaib Kandili, 2 Haziran Perşembe gününü 3 Haziran Cuma gününe bağlayan geceye isabet ediyor.

Regaib Kandili, İslami literatürümüzde “üç aylar” olarak bilinen ve rahmeti, bereketi, mağfireti bol olan feyizli bir maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisidir.

Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizeyaratılış amacımızı düşünme, Yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi gözden geçirme fırsatı sunar. Ayrıca Yüce Allah'a gönülden yalvararak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma imkânını bahşeder.

Milletimizin “kandil” diye adlandırdığı bu bereketli ve değerli geceler, yüreklerimizi ve geleceğimizi aydınlatan ışıklardır; kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, bir beşer olarak ilahi kudret karşısında acizliğimizin şuuruna vararak şükür, taat ve ibadetlerimizi artırmanın, bir kez daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın bir vesilesidir. Bu feyizli geceler, günümüzün yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giderek öze dönüşü ihmal eden müslümanlar için içe dönük bakış ve öz denetim fırsatıdır.

Regaib, elde edilmesi arzu edilen değerler, çokça rağbet edilen, kıymetli, değerli, bol ihsan gibi anlamlar taşır. Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri çok büyük olan Recep ayının ilk Cuma gecesinde, Rahman ve Rahim olan Allah (c.c.) kullarına çokçarahmet ve mağfiret ettiği için, bu geceye Regaip Kandili veya Regaib Gecesiadı verilmiştir.


Cuma geceleri, Cenabı Allah katında kıymetli ve bereketli vakitlerdendir. Yılda bir kez Regaip gecesine denk gelen Cuma geceleri daha kıymetli ve mübarek hale gelmektedir.

Regaip gecesi, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla'ya sunulduğu ve O'nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir.

Regaip kandili, Allah Teâlâ’nın lütfunun çokluğu ve kereminin bolluğu ile kullarına karşılık verdiği, birçok günahkârı bağışladığı gecedir.

Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) Recep ayının ilk Perşembe gününü oruçla geçirdiği ve Cuma gecesinde, bu kandil gecesine mahsus olmak üzere 12 rekât namaz kıldığı kabul edilir. Regaib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul etmek suretiyle çeşitli ibadetlerle geçirmek, genel olarak âlimler arasında kabul görmüştür.

İdrak ettiğimiz mübarek Regaib kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan kendimizi temizleyelim.

İlahi rahmetin bol olduğu böylesi bir gecede, gönül huzuru içerisinde Allah Zül Celâl Hazretleri’ne, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir defa daha hatırlayalım. Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım. Aramızdaki sevgi bağını ve dayanışma ruhunu güçlendirelim, kırgın gönülleri barıştıralım.

Regaib kandilinizin bereketli geçmesini, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden her türlü terör, şiddet, zulüm ve düşmanlığın son bulmasını, Siyonist İsrail gibi terörist ve zalim devletlerin mağlup ve zelil edilerek, mazlum ve mağdur kardeşlerimizin zulüm ve işkencelerden kurtarılmasını Aziz Allah’tan diliyoruz.

Bu geceyi nasıl değerlendirmeli, ihya etmeli?

Bu gece, mümkünse oruçlu olarak karşılanmalı.


Bu gece, kazâsı olan hiç değilse 1 günlük kazâ namazı kılmalı.


Bu gece, Kur'an-ı Kerim çok okumalı.


Bu gece, yatsı ve sabah namazlarını camide cemaatle kılmalı. Yatsı namazı ile sabah namazını camide kılmak, o günün, o gecenin ihyâsı demektir. İnsan sabahlara kadar, akşamlara kadar ibadet etmiş gibi sevab kazanır.


Bu gece, bol zikir etmeli. "Lâ ilâhe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" gibi sözler mübarek ifadeler olup, bunları zikretmek çok sevaptır.

Bazı namazlar vardır, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kılmıştır.

Bu gece,Tesbih Namazıkılınabilir.

Bu gece, akşamla yatsı arasında 12 rekât Hacet Namazı kılınır.


Hacet Namazı nasıl kılınır?

Hacet namazı, 2 rekâtta bir selam verilerek kılınır.

Fatiha suresinden sonra her rekâtta 3 Kadir suresi ve 12 İhlassuresi okunur.
Namazdan sonra 7 Salat-ı Ümmiye okunup secdeye varılır.


Salat-ı Ümmiye: "Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin-nebiyyil-ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim"

Secdede 70 defa, Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh, okunur.

Secdeden kalkıp 1 defa, Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta'lem. İnneke entel-eazzül-ekrem, okunur.

Tekrar secdeye varılıp yine 70 defa, Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh, okunur.

Secdeden kalkılıp dua edilir.

Duada Hazreti Allah'a (c.c.), Allâhümme bârik lenâ recebe ve şa'bân. Ve bellığnâ ramazân, diye iltica edilir.

LÜTFEN UNUTMAYALIM

Regaib gecesi, üç aylar içinde kendisinden sonra gelecek olan Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin de bir müjdecisidir. Onun için bu müjdeciye kulak verip bu geceyi, üç ayları ve diğer mübarek geceleri iyi değerlendirmeli.



Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterirdi.


Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: "Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri dönmez, kabul olunur: Recep'in ilk gecesi, Şaban yarısı gecesi, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban Bayramı gecesi."​


HEPİNİZE ALLAH’TAN NİCE BEREKETLİ KANDİLLER!​

REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!

Hazırlayan: Arda Efe
 
Üst