Pandemi Bize Ne Öğretti?

KaraHilal

Çalışkan Üye
Merhaba,
Malumunuz son yıllarda dünyayı kasıp kavuran bir pandemi ile herkes derecesine göre tanışıp bolca vakit geçirdi. Dünya gündemini kendisiyle epey meşgul etti ve bu gidişle bir müddet daha edecek gibi.
Peki bu noktada hiç durum düşündünüz mü acaba, pandemi sebebiyle ekmek fırınları dışında neredeyse tüm diğer kurumlar kapatıldı, okullar, işyerleri, camiler, avmler vs hayatımızda olmazsa olmaz dediğimiz ne kadar farklı dış etken varsa hepsi kapatıldı ve alışık olmadığımız bir belirsizlik havası kapladı alemimizi; acaba bundan sonra ne olacak, ne kadar daha devam edecek bir bitse de biz yine eskisi gibi rahata rahat dolaşsak yaşasak düşünceleri hepimizin kafasında yer etti.
Ancak burada bir durgunluk oluştu hayatın o insanı pervane gibi sürükleyen hızlı dinamikleri sekteye uğrayınca insanlar düşünmeye başladılar, hani şu ayetlerde sürekli ne kadar az düşünüyorsunuz, düşünmez misiniz, akletmez misiniz kısımları gerçekleşmis oldu.
Ben bu düşüncelerle meşgul olanların düşüncelerinin yüzlerini hakiki ilim olan Allah'ı tanıyıp bilmeye çevirdiklerinde çok daha olumlu olduğuna şahit oldum. Adeta bu maddi musibet manevi ameliyatlarla doymak bilmeyen insan nefsine aciz, zayıf ve fakir olduğunu hatırlatıp hakiki güç ve kudretin yegane sahibinin Allah olduğunu ikaz etti.
Anlayanlar için çok iyi bir durum, ama bence anlayanlar artık anlamayanlara anlatmalı değiller mi sizde de?
Öyleyse buyrun pandemi bize ne ögretti, size ne ögretti yazalım.
 
Son düzenleme:
Üst