Örtünmek Kadını Çirkin mi Gösterir?

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Örtünme kulluğun gereği bir ibadettir, namaz ve oruç gibi farzdır.
Farz ibadetlerimizde olduğu gibi yapıldığında mükâfat yapılmadığında ceza vardır.
Sınır olarak da vücut hatlarını gösterecek kadar çok dar veya ince olmaması belirtilmiştir.
Müslüman bir hanım için örtünmek sadece Allah (c.c) emri olduğu için yapılır,
başka bir sebep aranmaz. Ben yine de örtünmenin bir hanıma getirdiği güzelliklerden bahsetmek istiyorum.Allah’ın (c.c) emri olduğunu kabul edip kendi rızası ile kapanan genç veya yaşlı bütün hanımlara baktığımızda yüzlerinde bir parlama ve tatlılık görülür. Onun kapalı olması ayrı bir güzelliktir. Bu hal Allah’ın (c.c) ona verdiği bir mükâfattır. Bütün farz emirlerde iki dünyamız için hayırlar olduğu gibi tesettürde de iki dünya için büyük mükâfatlar vardır.

Hanımlar örtünmekle:
1-Allah'ın rızasını kazanırlar.

2-Kötü niyetli kişilerin sözlü ve fiili saldırılarından korunurlar.

3-Açılan yerleri olmadığından erkekleri tahrik etmemiş olurlar. Çünkü insanoğlu yaratılışı icabı tahriklere çabuk kapılır. Böylelikle tahrik etme günahına girmemiş olurlar, hem de amellerini iptal etmemiş olurlar.

4-Hanımların tesettürlü olması evlilikleri kurtarır. Çünkü açık ve süslü hanımların çokluğu erkekleri tahrik edip birbirlerini beğenmeleri sonucunda iki taraftan birinin mağdur olmasıyla evlilikler yıkılmaktadır.

5-Tıbbi yönden faydaları da çoktur. Kapalı hanımların cildi erkeklerin bakışlarının kötü kimyasından korunur, güneş veya soğuk hava etkisinden ciltleri korunur. Ciltleri yumuşak ve parlak olur. Her geçen gün güneşin zararlı etkileri arttığından ciltde çeşitli rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Açık bayanlar kozmetik ürünlerini kullanmaya eğilimli oldukları için ciltlerinin doğallığı da bozulduğundan derileri daha serttir. Etrafımızda örneklerini çok gördüğümüzden, karşılaştırma yapılabilir.

6-Tıbbi araştırmalar sonucunda elbisenin insan için mevsim vazifesi yaptığı ispatlanmıştır. Dışarıdaki soğuğu veya sıcağı doğrudan vücudumuza temas ettirmeyerek vücudu hazırlıyor.

7-Tesettürlü kadınlar görünümüyle toplum içinde kadın olarak değil, insan olarak var olduğunu gösterir. Açık kadın toplumda bakılmak, beğenilmek için vardır. Zaten onlarda aynanın karşısında saatlerini harcamakla bunu ispatlıyorlar. Maddi ve manevi zararı da başka yönüdür. Aşırı makyaj cildi öldürmektedir, ciltleri delinmeyle, kurumayla yüz yüze bırakıyor.

8- Tesettür kadına dişiliğiyle değil, kişiliğiyle insan olduğunu gösteren bir araçtır.
Kadınları güzel gösteren, kıymetli yapan bir emirdir.
Bazı açık bayanların acımasına gerek yoktur.
İleride keşke bizde kapalı olsaydık diyeceklerdir.
Açılarak ve süslenerek bir kadın güzel olmaz.

Her zaman gizemli şeyler güzeldir ve ilgi çeker. Kolay ulaşılan emeller hiç kalıcı olmaz, değeri de az olur. Örtünme ile ilgili ayet ve hadisleri yazmak istiyorum.

Araf suresi 26. Ayette Allah (c.c)
'Size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır.' buyurmuştur. Bu ayette bir iç elbiseden bir de dış elbiseden bahsedilmektedir.

Ahzap suresi 35. Ayette Allah (c.c) gizli yerlerini örtüp koruyan erkeklerle kadınların Yüce Allah'ın affına ve büyük bir mükafata ulaşacakları belirtmiştir.

Bu bir müjde, İslam’ın emrettiği gibi örtünen kadınların af edileceklerini bildirmektedir. Nur suresi 34. ayette Allah (c.c) 'Mümin erkeklere söyle. Gözlerini zinadan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir' buyurmuştur.

Bu yasak sadece hanımlara getirilmemiş erkeklerin de kadınlara bakmalarını yasaklamıştır.

Kehf suresi 31. Ayette Allah (c.c) 'İşte bu kimseler için, alt tarafında ırmaklar akan Adn cennetleri vardır. Orada altın bileziklerle bezenecekler, altın ve gümüş işlemeli ince ipekten yeşil elbiseler giyecekler. Tahtlar üzerine yaslanarak oturacaklar.

O ne güzel mükafat, ne güzel dayanılıp oturulacak yerdir' buyurmuştur. Salih amel işleyenlere verilecek mükâfatlar olarak açıklamıştır. Örtünmek de bir salih ameldir. Cennette de elbise giyileceği bu ayette belirtilmiştir.

Ahzap suresi 59. ayette Allah (c.c) 'Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına cilbablarını (dış örtülerini) üstlerine almalarını söyle. Onların tanınmaması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir' buyurmuştur.
Dışarı çıkarken üzerimize omuzlara kadar örten başörtüsü ve dış elbise giymemiz emredilmektedir.

Nur Suresi 31. Ayette Allah (c.c)
“Mümin kadınlara da söyle:gözlerini (haramdan) çevirsinler; namus ve iffetlerini korusunlar.
Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler.
Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları,
(kendi) oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri,erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları(mümin kadınlar), ellerinin altında bululanlar (cariyeleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan beyinsiz vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler.
Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah’a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.”


Peygamberimiz (sav) hadislerinden;
Bir gün Aişe'nin kız kardeşi Esma vücudunu gösteren ince bir elbiseyle Peygamberin evine geldi. Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdu.
'Ey Esma kadınlar adet olma vakitlerine ulaştıklarında yüz ve elleri hariç vücutlarının diğer yerlerini göstermemelidir.' buyurmuştur.

Bu emirlerden sonra tesettürün faydası olmasa bile Allah (c.c) için örtünmelidir.
Rabbimiz gençlerimizin yardımcısı olsun.Yapamayanlardan da saygı bekliyoruz.
Rabbimiz cennet ve cehennemi dolduracağını söylemiştir, onun için insanoğlunu serbest bırakmıştır.

Emirlerini bildirmiş yapanları mükafat olarak cennete, yapmayanları da ceza olarak cehenneme gönderecektir.

Rabbim cümlemize de örtünmeyi nasip etsin.
Amin.


(Elife AKPINAR-Kahramanmaraş)
 
Üst