Nefsinin Kölesi Değil Allah'ın kulu ol

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Euzü billahi mineş şeytanirraciym.
Bismillahirrahmanirrahim.
Rahman ve rahim olan Allahın adıyla.
"Dünya geçici ahiret kalıcıdır."
Dünyada imtihan ediliyoruz.Bu imtihanları kaybetmemizin nedeni nefsimiz.Nefse nekadar uyuldukça nefs okadar şımarıyor,güçleniyor ve şeytana arkadaş oluyor.
Nefsimiz şeytandan daha kötü bir düşman.Bize o kadar zarara uğratıyorki ,o kadar şey kaybettiriyorki bunu ahiretde daha iyi anlayacağız.Belki dünya pişmanlığımızın bin katı belki daha fazla pişmanlık yaşayacağız.
Neden?Çünkü nefse her uymadığımızda ruh kuvvetlenir ve ahirete yönelir fakat nefse uyulursa nefs kuvvetlenir ve dünyaya yönelir.Dünya ise geçici dedik.100 yılda yaşasan farketmiyor .Dünyada olan dünyada kalıyor.Malın ,mülkün,bedenin...Sonumuz toprak ,kabir.Herkez bir bir göç ediyor sonsuz hayata .Onların kabir hayatı çoktan başladı.Kıyamete kadarda sürecek.Kabirde kimileri azab görmekte karanlıklar içerisinde kimileri ise nur içerinse hala nimetlerden faydalanıyor.Hangisini tercih edersiniz?
Dünya azabı nedir ki? Sonuçta bitecek peki kabir azabı kıyamete kadar devam edicek.Keşke bitse bu başlangıç.
Kıyamet günü gerçekleşince tüm ölenler Yüce Rabbimiz tarafından tekrar diriltilince herkezi mahşerde toplayacak.
"...Artık sûra üfürülmüştür. Bu suretle hepsini mahşer'de toplamışızdır." (Kehf, 18/99).
Mahşer günü yine kötülük ettiysen yine azab.Şuanakadar işlediğin ne varsa deftere yazıldı.Sağından solundan hatta arkasından defteri verilenler olucak.Oku denilecek.
Sonra Yüce Rabbimiz bizden hesap sorucak.
36/YÂSÎN-65
O gün ağızlarının üstüne mühür basarız. Bizimle elleri konuşur, ayakları da yaptıklarına şâhitlik eder.

Hesaptan sonra mizan kurulacak yani terazi.Günahlaların sevapların tarılacak?Sevapların çoksa cennete günahların çoksa cehenneme gideceksin.
Sırat köprüsü var burada hızla geçenler olduğu gibi süresi Allah bilir belki binlerce yıl sürecek.Altdada cehennem bağırışlar çağırışlar.Üstelik daha ne kadar azab var o yolda bilmiyoruz fakat başka yolda yok.Ya geçiceksin ya cehenneme düşeceksin.
(Kıyamet gününde Cehennemin üzerine Sırat köprüsü kurulur. Bu köprüde kaypak yerler, ayakların kayıp sabit kalamayacağı kısımlar, kapanlar, demirden kelepçeler, dikene benzer kılçıklar vardır. İmanlı kişiler, amellerine göre, göz açıp kapamadan, ya şimşek gibi, ya hızla uçan bir kuş gibi, ya iyi koşan asil bir at hızıyla geçer giderler. Böylece bir Müslüman ya hiç zarar görmeden veya yara bere içinde geçip kurtulur. Yahut feci şekilde Cehennem ateşine düşer.) [Buhari, Müslim]
(Sırat köprüsünden en kolay geçecek olanınız, Ehl-i beytimi ve Eshabımı çok seveninizdir.) [Deylemi]

Bunları düşününce zaten dünya hayatı çok geçici ve basit kalıyor.Kalmak için değil girmek için gelmişiz dünyaya.Üstelik en fazla 100 küsür yıl yaşıyoruz.Ahiret ise sonsuz.Hangisi kıymetli?
Ne kadar düşürsek düşünelim kabir hayatı,kıyamet günü,mahşer,hesap günü,mizan(terazi),cehennemin üzerine kurulacak sırat köprüsü... ne kadar zor ve ne kadar korkunç .
Sonunda ise cennet inşaAllah.Allah bizleri rahmet ve merhametiyle kolaylıkla cennete girenlerden eylesin amin.
Birçok ayet ve hadisler var bilmedimiz çok şey var.Dünya azabı ile ahiret azabı kıyaslanmaz.Tabi cehennmi daha saymıyoruz.Oraya düştünmü zaten bitti.Sonsuz azab dile kolay.

Nefsimiz bizi oyalıyor dünya bizi oyalıyor.Bir filmi azı açık bakıyoruz fakat islamı öğrenmeye zaman ayırmıyoruz.Bakın ahiret hayatına baktımızda ne kadar yaşacağımız şeyler var.Kesin olarak yaşanacak şeyler.Herkez ölüyor kabire giriyor sanmayınki öldü bitti.Burda hata ediyoruz çünkü okumadık öğrenmedik.Nefs engeli aşamadık.

Kabire ilk girdimizde kabir daralıcak veya genişleyecek.Okadar baktımız bedenimiz çürüyecek.Mesala kas yapıyor ,kendini güzelleştiriyor bunlar dünyada kalıyor.Peki ahiret için ne yaptın?
Ne yaptık kendimize soralım.Bu kısa hayatta mutlaka ölüceğiz imanımızıda sorgulayalım ne kadar imanımız var.
Namaz kıldımmı, oruç tuttummu kulluğumu yaptımmı?Şuana kadar sadece dünyayı kazanayım diyen ve ahireti aklına getirmeyen kişi ne kadar ziyanda bir düşünün.

Bu kişi ne zaman farkına varıcak öleceğini?
Keşke toprak olsaydık diyecekler kafirler .Artık iş işten geçti dünyaya geri dönüşte yok.Müslümanım diyenler artık ahir zamandayız bir baksın aynaya ben müslümanmıyım gerçekten desin.

İslamı yaşamak gerek.En temel ibadet namazımız yok.Ozaman şeytanda nefste bizi aldatmış ,dünya sevgisi her tarafımızı sarmıştır.

Hidayet eden zaten yüce Rabbimizdir.İmanımıza şükür etmeliyizki bizi müslüman olarak doğdurdu.Başka dinden olan ve müslüman olanlar farkındaysanız hemen namaza başlıyor.Neden çünkü iman etmiş anlamış .

Biz ise anlamadık imanmız var ama öğrenmedik.Çünkü baktımızda çocukluğumuzdan itibaren bize dünyayı kazanmamız söylendi.Oku meslek edin.

Doktorluk okuyor yıllarını veriyor doktor oluyor.Tamam iyi güzelde islamı öğrenmedi hep dünya dedi ahireti unuttu.Böyle olmayalım.Hem doktor olsun hem ahiretini düşünsün.

Haberlerda diyor şukar kişi öldü .Bizde okuyup geçiyoruz hiç aldırmıyoruz.Normal bir şey dünyada ölüm fakat kendimize gelene kadar.
Allah uzun ve hayırlı ömürler versin heğimize amin.


Kendimizi bilelim, nefsimizi bilelim ,islamı bilelim ve yaşayalım.Örneğin kuranı kerimde ne yazıyor hadislerde ne diyor bunları okuyalım anlamaya çalışalım.

İbadet etmiyorsak bizim imanımız zayıftır.Peki ne yapıcağız imanımızı artımak için hem bilgimizi artıracağız hemde islama yöneliceğiz.

İslam sana uymacak sen islama uyacaksın.Ortama değil islama uy.

Herkez kendi hesabını verecek bazıları cennete bazıları cehenneme gidecek 3. yer yok.

Cehhenmei girdin diyelim daha büyük bir pişmanlık var.Cennet cehhennemliklere gösterildiğinde nekadar büyük bir pişmanlık duyacaklar.o nimetleri görmeden ne kaybettiğini bilmiyorsun peki gösterilince o pişmanlığı tarif edemeyiz.

Mesala hiç iyi amel işlemedin.İşlediysende kötü amellerden hepsi gitti diyelim.O halde Allah rahmet etti cennetine koydu.Fakat amelin yok alanın kısıtlı nimetler kısıtlı.Yine kurtuldu elbette sevinir fakat okadar nimeti görüyorsun faydalanamıyorsun ne kadar üzülür.Üzülsede biten bitti giden gitti.

Pişmanlıklar dünyada çok fakat ahirettdekiler nekadarda korkunç oluyor.

Demekki uyanmak lazım.Artık bir kendine gel nefsin her istediğini vermeki ruhun kuvvetlensin ahirete yönelsin aksi halde şeytan sana arkadaş olur.Nefsinin kölesi olma Allahın kulu ol.

Dünya imtihanında nefsle mücadele çok önemli.Ahir zamanda oldumuzdan herkez günahlara saplanmış .
Biz kendimize bakalım kendi hesabımızı çekip kendimizi bir düzeltelim.
İmanını artıracaksın sürekli dua ediceksin.Allaha güvenip ona dayanıcaksın.Tevekkül ediceksin.En doğru yolu sıratel müstekime ilet diye hep dua ediceksin.Allahım bana hidayet ver bizlere hidayet ver diyeceğiz.

İnşaAllah biz elimizden geleni yapalımda Yüce Rabbimiz hatalarımızı ve günahlarımızı bağışlayıp bizi cennetine koysun.

Nefsiniz ise dünyayı verseniz ona doymacaktır.Onu doyuracakda susturacakda Allahtır.Peki biz napıyoruz doymayacağını bildiği halde dünyayı veriyoruz.Bunu artık yapmayın ve samimi olarak Allaha yönelin.

Ne kadar içten dua ediyoruz ne kadar samimiyiz.Hem kendimize samimi olalım hemde Yüce Rabbimize samimi olalım.

Sen Rabbine kulluğunu yaptığında yine sana fayda sağlıyor.Namaz kılıyorsun hem dünyada hem ahiretse hem maddi hem manevi nekadar çok faydası var.Yüce Allah (c.c) kimseye muhtaç değildir herkez ona muhtaçdır.

Kuranı kerimde Yüce Rabbimiz kendini tanıtıyor.Okuyup bakalım.Benden gereği gibi korkun diyor.Bilmeyince ne nasıl korkucaksın?

Şeytan ve nefs bizim düşmanımız ölünceye kadar peşimizde.Sen nefsine uymadıkça ruh kevvetleniyor maneiviyatın artıyor.Nefs derecelerine geiçiyorsun.Tabi ilk önce karar vermek ahirete yönelmek samimi olmak sürekli tevbe istiğfar etmek gerekiyor.

Şuana kadar namaz kılmadım diyorsun nasıl kılacağım kaza nasıl bitecek.Kardeşim bunları düşünerek yıllarca daha kılamıyorsun.Sen bir başla farzları kılmaya çalış.Sonra sünnetlere geç.Ruhun biraz güçlensin açıkcası kaza kılcam diye hiç kılmıyorsun.Yani büyük düşünme sen ne zaman ölüceğini bilmiyorsun.Hiç kaza namazı kılma demiyorum sen 10 yıllık düşünme sen 1 saat sonrası değil 1 saniye sonrası bilemezsin.Ölüm her an gelebilir.Sen bir namazına başla.

Zaten namaz içinde ilk önce iman diyoruz.İmanın zayıf ,ne için kıldınığını bilmiyorsun,neden kılmadığınıda bilmiyorsun böyle olmamalı.

Nasıl kılacaksınız bakın söylüyorum.
Tevbe ve istiğfar edilir ,samimi şekilde iman edilir,nefsle mücadeleye başlanır.
Nefs her istediğinde ona uymayarak ruh kuvvetlenir ibadet ile yani namazla ,zikirle ise ruh güçlenir.Böyle oluncada komuta ruha geçiyor.O kontrol ediyor aklı bedeni.Nasıl oluyor direk farz namazlarını kılıyordun oda yetmiyor sünnetlere geçiyorsun.Ahirete yöneliyorsun.
Aksi halde nefse uyuldukça hem nefsinin 1. derecesinde kalıyor hem nice günahları işliyorsun.Şeytandanda heryerden seni kuşatıyor.

Namaz çok önemli ruhun kuvetlenmesi için .Namaza başlamasan nefsini nasıl yeneceksin zaten nefsin kıldırmıyor namazı.Oyuna eğlenceye gelince nefs canavar olur namaza gelince üşenir kedi olur.Sızlanır durur.Biz mücade ettikçe nefs zayıflayacaktır.Elbette izayıflamak stemez o zaman istediklerini yapamayacak.Ruh kaybolmuş gitmiş bedenin içinde nefse uya uya.Kalbimizi temizlemek içinde sürekli tevbe istiğfar etmeliyiz.Ya Rabbi kalbimdeki kötülüğü gider demeliyiz.

Sen bir yönel Allaha samimi ol.Dua et.Yüce Rabbin her kulunu seviyor destekliyor.Sen şeytana uyma tevbe,istiğfar et Rabbinin çok bağışlayıcı olduğunu bil.
İbadetini kulluğunu yap.Emrettiklerini yap, yasaklarından kaçın.
Allahım beni beyendiğin yola sıratel müstekime en doğru yola ilet diye yalvar.Şüphesiz Yüce Rabbimiz bir yoldan seni yürütecektir.Hidayet veren odur.Herşeyin sahibi odur.Göklerin ve yerin nuru odur.
Şunu bilelimki hiçbir gayret göstermeden namaz kılmadan ,ibadet etmeden ,zikir etmeden cenneti beklemek ve cennete gireceğini düşünmek şeytanın işidir.Cennete bile girsen nasıl pişmanlık gerçireceğini yazdık.Cehennemlik amelleri işleyip cennete girmeyi düşünmeyelim.Kendimizi sorgulayalım.

Nefsimize köle olmayalım Allaha kul olalım.Yüce Rabbimiz zatına kul habibine ümmet etsin amin.
 
Üst